Opvouwbare stormparaplu kopen? Dit zijn de beste & koopgids

Ben je op zoek naar een nieuwe paraplu? En zoek je naar een stevige variant, die ook tegen een windvlaag kan? Dan is een stormparaplu wat je zoekt.

Extra compact en handig is de opvouwbare stormparaplu. Daar vertellen we je in dit artikel meer over. 

Eerst geven we je een toplijstje van de beste opvouwbare stormparaplu’s. Daarna gaan we in op de voordelen van de opvouwbare stormparaplu.

En kom je te weten waar je op moet letten. Daarnaast bespreken we handige alternatieven. Zo ben je volledig op de hoogte!

Beste stormparaplu opvouwbaar

Ben je aan het zoeken naar een stevige opvouwbare stormparaplu? Zoek dan niet verder. Wij hebben namelijk de beste opvouwbare stormparaplu’s al voor je geselecteerd. De volgende paraplu’s zijn van goede kwaliteit. En in het lijstje staan verschillende soorten:

1: Beste stormparaplu opvouwbaar – Sunflake Stormparaplu automatisch

De beste opvouwbare stormparaplu is die van Sunflake. Dat heeft meerdere redenen. De prijs en kwaliteit zijn bij deze stormparaplu erg goed in verhouding. De paraplu is steviger dan gemiddeld. Je kunt windsnelheden tot wel 140 kilometer per uur weerstaan. 

Daarnaast is ook aan gebruiksgemak gedacht. Het handvat ligt goed in de hand en de paraplu is automatisch uitklapbaar. Binnen no-time is de paraplu dus klaar voor gebruik. En vanwege het compacte formaat, stop je hem makkelijk in je tas. 

Verder is deze opvouwbare stormparaplu stijlvol en gemaakt van extra stevige materialen
2: Kleine stormparaplu opvouwbaar – Human Nature Stormparaplu

Als het om stevige outdoor producten gaat, ben je bij Human Nature aan het juiste adres. Het merk heeft een veelzijdig assortiment aan producten van hoge kwaliteit. Ook deze mini stormparaplu is een echte aanrader. 

De stormparaplu is opvouwbaar tot een bijzonder compact formaat. Zo neem je de paraplu makkelijk met je mee. De 2 lagen geven een efficiënte luchtstroom, waardoor de paraplu niet om kan klappen. Tot windkracht 10 kan je de paraplu gebruiken. 

Als je hem niet gebruikt, klap je hem in. Vervolgens berg je hem op in de meegeleverde beschermhoes
3: Beste opvouwbare stormparaplu – Famson Stormparaplu automatisch

Nog een sterke stormparaplu die opvouwbaar is, is die van Famson. Deze stormparaplu is geschikt tot windsnelheden van 110 kilometer per uur. Dat komt door het krachtige frame. Dat bestaat uit 12 ribben. Er is gebruik gemaakt van aluminium en glasfiber

Ook kun je de paraplu erg compact opvouwen en is de paraplu automatisch. Met één druk op de knop klap je hem al uit. Zo hoef je niet zelf in de stromende regen te wachten tot je paraplu klaar is voor gebruik. 

Daarnaast heeft de stormparaplu een licht gewicht en is hij voorzien van een UV beschermingslaag
4: Mini stormparaplu – Human Nature klein stormparaplu

Zoek je een kleine opvouwbare stormparaplu? Dan is deze van Human Nature erg geschikt. De stormparaplu is compact, maar nog steeds erg stevig. Dat komt door de mechaniek. De paraplu heeft 2 lagen en heeft een sterke constructie

Na het inklappen neem je de paraplu makkelijk met je mee. Hij past bijna altijd in de tas. Zo ben je goed voorbereid om onverwachte buien en wind. 

Ook is de opvouwbare stormparaplu handzaam. Het handvat ligt goed in de hand en heeft veel grip. Bij de paraplu krijg je een mooie beschermhoes
5: Inklapbare stormparaplu – NovaQ stormparaplu opvouwbaar

De NovaQ stormparaplu is opvouwbaar, stevig en automatisch. Het kost erg weinig tijd om de paraplu uit te klappen. Tijdens een hoosbui is dat wel zo prettig. De stevige materialen kunnen een windkracht tot 100 kilometer per uur weerstaan. 

Erg handig is ook de manier waarop de stormparaplu opvouwbaar is. Bij het inklappen wordt de paraplu gedeeltelijk omgekeerd. De droge kant wordt naar buiten gevouwen.

Het natte gedeelte blijft dan niet onnodig lekken. Voor het uitlekken zet je de paraplu makkelijk op zijn kop. 

In meerdere kleuren is de stormparaplu te bestellen. Ook heeft het handvat een polsband
6: Sterke stormparaplu opvouwbaar – LOOXOLIFE stormparaplu stormbestendig

Ook deze paraplu van LOOXOLIFE wordt niet voor niets stormbestendig genoemd. De paraplu kan windsnelheden tot wel 100 kilometer per uur weerstaan. Daar is de paraplu uitgebreid op getest. De paraplu is gemaakt van glasvezel en biedt UV bescherming

Een groot pluspunt van deze paraplu is het automatische inklapsysteem. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken om de paraplu uit te klappen. Het inklappen gebeurt op een omgekeerde manier. Daardoor loopt het water niet naar beneden van de paraplu af. 

De paraplu heeft een luxe beschermhoes van kunstleer. Die krijg je er gratis bij. De reflecterende strip maakt dat je goed zichtbaar bent. 
Waarom een stormparaplu?

Een storm paraplu heeft verschillende voordelen. De paraplu is extra sterk, zodat de wind goed geblokkeerd kan worden. De paraplu wordt extra sterk door de gebruikte materialen. Die zijn anders en steviger dan bij een normale paraplu. 

Er is in het ontwerp bovendien rekening gehouden met de luchtstroom. Daarom gaat de paraplu minder snel kapot bij harde wind. De paraplu’s worden getest bij windsnelheden van wel 100 kilometer per uur. Vaak zijn ze bestendig tegen harde wind, tot windkracht 10

Van de stormparaplu heb je dus langer plezier. En je kunt hem in allerlei weersomstandigheden gebruiken. Ook is de opvouwbare stormparaplu erg compact. Hij past goed in de tas, zodat je hem eenvoudig mee kunt nemen. 

Je leest het al: de stormparaplu heeft veel voordelen. En dat terwijl de paraplu niet eens veel duurder hoeft te zijn dan een normale paraplu. 

Stormparaplu opvouwbaar kopen: Waar let je op?

Om een goede afweging te maken, kun je de verschillende opvouwbare stormparaplu’s met elkaar vergelijken. Dan is het wel slim om meer te weten van de eigenschappen. Op de volgende aspecten zou je kunnen letten:

Stevig 

Om een stormparaplu stormbestendig te maken, moet hij natuurlijk stevig zijn. Dat kun je terugzien in de materialen. Erg stevig zijn glasvezel en metaal. Ook komt aluminium voor. Dat is eveneens stevig. Al is metaal net wat steviger, omdat het niet kan breken. 

Ook wordt bij de omschrijving vaak aangegeven tot welke windsnelheid de paraplu gebruikt kan worden. Dat wordt uitgedrukt in snelheden van kilometer per uur, of in windkracht. Hoe sterker de paraplu, hoe heviger de storm kan zijn. 

Een windsnelheid van 100 kilometer per uur kunnen de meeste stormparaplu’s wel hebben. Dat komt overeen met zware storm, ongeveer windkracht 10.  

Wat ook bijdraagt aan de stevigheid zijn verschillende lagen. Als de stormparaplu 2 lagen heeft, kan de wind daar goed doorheen waaien. Hier zou je dus ook op kunnen letten. 

Comfortabel

Het is ook prettig als de stormparaplu fijn is in gebruik. Er zijn enkele eigenschappen die de opvouwbare stormparaplu extra comfortabel kunnen maken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het handvat. Dat moet zacht zijn en goed in de hand liggen. Een polsband geeft ook nog wat extra stevigheid. 

En hoe makkelijk is het als je de paraplu met één druk op de knop uit kunt klappen? Dat kan bij een automatische stormparaplu. Dat is een erg comfortabele functie, omdat je zo niet lang in de regen hoeft te staan. In een kleine handeling sta je al droog onder de paraplu. 

Veilig

Je wilt natuurlijk ook dat de opvouwbare stormparaplu veilig is. Je zou daarvoor kunnen kijken of de paraplu is getest. Sommige stormparaplu’s worden uitgebreid getest in een speciale windtunnel. Dan weet je zeker dat de paraplu stormbestendig is. 

Bij een veilige paraplu kun je ook denken aan de zichtbaarheid. Bij sommige stormparaplu’s die opvouwbaar zijn, zie je dat ze voorzien zijn van een reflecterende strip. Die strip is ook in de schemering nog goed zichtbaar. 

Wat is een goed alternatief voor een opvouwbare storm paraplu?

Wil je een paraplu die je beschermt tegen de wind? Dan kan ook een strandparaplu handig zijn. Dit is een stevige parasol of paraplu voor op het strand. De zijkanten van de paraplu zijn voorzien van een windscherm. Het houdt de wind goed tegen. 

En voor een heel ander product tegen de wind kun je ook kijken naar een windscherm. Er zijn windschermen voor op het strand.

Maar ook windschermen voor in de tuin of windschermen voor op het terras. Het scherm kun je op verschillende manieren neerzetten om van een windvrije plek te genieten.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste opvouwbare stormparaplu’s geselecteerd?

Voor samenstellen van het toplijstje zijn veel storm paraplu’s met elkaar vergeleken. Bij de stormparaplu werd gelet op het opvouwmechanisme, de prijs en kwaliteit. Ook andere eigenschappen en reviews werden in het besluit meegenomen. 

Hoe moet je een opvouwbare stormparaplu vasthouden?

De stormparaplu kun je met één hand vasthouden. Het meest effectief is, om de paraplu in de richting van de wind te houden. Heeft de stormparaplu een korte zijde? Zorg dan dat de korte zijde naar de wind wijst.