Opzetzwembad 132 cm diep kopen? Top 3, informatie & koopgids

Een opzetzwembad 132 cm diep is net iets hoger dan de meeste zwembaden. Dat betekent dat je er beter in kunt zwemmen en je er dieper in kunt onderdompelen.

Tegelijkertijd is hij ook prominenter aanwezig in je tuin; deze opzetzwembaden zijn namelijk hoger en groter.

Er zijn goede redenen om te investeren in een opzetzwembad van 132 cm diep. Wij hebben het aanbod uitgebreid getest en de resultaten presenteren we in een top 3 met uitstekende opties.

Daarna krijg je meer informatie over opzetzwembaden en sluiten we af met een uitgebreide koopgids.

Top 3: de beste opzetzwembaden 132 cm diep

De onderstaande opzetzwembaden zijn allen 132 cm diep en het beste uit de test gekomen. We bespreken we stuk voor stuk uitgebreid.

1. Beste ronde opzetzwembad 132 cm diep: INTEX framezwembad Ultra XTR

Dit ronde opzetzwembad is 132 diep en heeft een diameter van 549 centimeter. Hij is dus mooi groot en geschikt voor het hele gezin. Hij heeft een sterk frame en is gemaakt van 100% PVC.

Je krijgt er een pomp, hoes, ladder en grondzeil bij. Meer heb je dus eigenlijk niet nodig. Je monteert hem in 1 uur, klaar om gevuld te worden.

👍 Voordelen:

 • Rond opzetzwembad 549 centimeter in diameter.
 • Inclusief alle accessoires om direct te beginnen.
 • Sterk frame en lekbestendig zeil.
 • Snel gemonteerd (60 minuten).
 • Mozaïekprint aan de binnenkant.

👎 Nadelen:

 • Goede kwaliteit kost geld.
2. Beste grote opzetzwembad 132 cm diep: Bestway Power Steel Rectangular zwembad

Dit enorme opzetzwembad van Bestway is 132 cm diep, 956 cm lang en 448 cm breed. Voor dit opzetzwembad heb je ruimte nodig! Heb je dat, dan zullen er weinig zomerdagen zijn waarop je er geen gebruik van maakt.

Hij wordt geleverd met hoes, ladder en pomp. Het frame is gemaakt van staal en het zeil van 3-laags lekbestendig PVC.

👍 Voordelen:

 • Groot rechthoekig opzetzwembad 132 cm diep.
 • Gemakkelijk te monteren.
 • Sterk stalen frame en lekbestendig PVC zeil.
 • Inclusief alle benodigdheden.
 • Binnenkant heeft mozaïekprint.

👎 Nadelen:

 • Te groot voor een gemiddelde tuin.
3. Beste koop opzetzwembad 132 cm diep: INTEX Prism Frame Zwembadset

Dit opzetzwembad 132 cm diep van INTEX heeft een indrukwekkende diameter van 610 centimeter. Voor een opzetzwembad van die omvang is hij ook erg goed betaalbaar. Je krijgt er een filterpomp, ladder, hoes en grondzeil bij.

Montage is gemakkelijk en snel gedaan, dus na ontvangst neem je hem snel in gebruik. Het zeil is 3-laags en lekbestendig en het frame is gemaakt van staal.

👍 Voordelen:

 • Groot rond opzetzwembad met 610 cm diameter.
 • Inclusief alle benodigde accessoires.
 • Sterk frame van staal en lekbestendig PVC-zeil.
 • Ladder heeft verwijderbare treden.
 • Heeft leegloopventiel.

👎 Nadelen:

 • Erg groot.
Wat is een opzetzwembad?

Een opzetzwembad bestaat uit een frame en een zeil. Je monteert hem op de grond, vandaar de naam. De tegenhanger van opzetzwembaden zijn inbouwzwembaden, die je juist weer in de grond plaatst.

De kenmerken van een opzetzwembad 132 cm diep

Opzetzwembaden van 132 cm diep hebben een grotere hoogte dan gemiddeld. Omdat ze hoger zijn, zijn ze ook groter (de wanden kunnen meer waterdruk aan). Kies voor een opzetzwembad van 132 cm diep en je kiest dus altijd voor een groot zwembad.

Bij grote zwembaden is kwaliteit erg belangrijk. Ze krijgen te maken met een hogere waterdruk. Deze opzetzwembaden hebben dus een sterk frame en een PVC-zeil van hoge kwaliteit.

Opzetzwembaden van 132 cm diep zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Let op: dit zijn semipermanente zwembaden. Je zet ze op als het goede weer is aangebroken en breekt ze weer af als de herfst begint. Ze zijn niet gemaakt voor permanent gebruik en winterweer.

Let hierop als je een opzetzwembad van 132 cm diep gaat kopen

Door voor een diepte van 132 cm te gaan, heb je 1 belangrijke keuze bij het aanschaffen van je opzetzwembad al gemaakt. Er zijn enkele andere aandachtspunten om rekening mee te houden als je het aanbod van dit type zwembad doorneemt.

1. De afmetingen

Ook al heb je voor een opzetzwembad van 132 cm diep gekozen, er worden nog steeds een groot aantal verschillende afmetingen aangeboden in deze klasse.

Bij ronde zwembaden krijg je dan de diameter en bij rechthoekige zwembaden de lengte en de breedte. Zoals je in onze top 3 hebt kunnen zien, zijn deze opzetzwembaden echt flink. Dat moet wel passen in je tuin.

Loop dus even naar de plek waar je het opzetzwembad met een diepte van 132 cm wilt plaatsen en kijk wat de maximale afmetingen zijn die daar passen. Is er niet voldoende plek, dan is een opzetzwembad met 122 cm diepte misschien beter.

Tip: zoek je een echt diep opzetzwembad? Koop dan een opzetzwembad 150 cm diep. Het aanbod is wat kleiner, maar in deze diepe opzetzwembaden kan je baantjes trekken.

2. De vorm

Ook de vorm van het zwembad is belangrijk. Een rond zwembad is mooi, maar niet de meest ruimtebesparende keuze als je een klein oppervlak ter beschikking hebt.

Met een rechthoekig opzetzwembad maak je veel beter gebruik van kleine ruimtes.

Je hebt de keuze uit beide. Er zijn ronde en rechthoekige opzetzwembaden die 132 cm diep zijn. Deze keuze hangt af van de vorm van je tuin en je eigen voorkeur.

3. De accessoires

Een laatste punt om over na te denken heeft met de accessoires te maken. Veel opzetzwembaden 132 cm diep worden geleverd met een aantal extra’s. Een zwembad met pomp is altijd handig, zodat het water wordt gefilterd.

Andere accessoires, zoals een ladder, een afdekzeil en een grondzeil worden soms wel en soms niet meegeleverd. Is dit niet zo, dan moet je ze apart aanschaffen.

Met een afdekzeil blijft je water langer schoon. Bij opzetzwembaden met een hoogte van 132 cm heb je ook wel een ladder nodig.

Vraag je dus even af welke extra’s je bij je opzetzwembad 132 cm diep nodig hebt. Worden deze niet bijgeleverd, dan kan je ze altijd direct apart meebestellen.

Waar koop ik een goed opzetzwembad 132 cm diep?

De beste plek om een opzetzwembad met 132 cm diepte te kopen is bij een webwinkel. Daar kan je de filters ook instellen op deze diepte en zie je alleen de opzetzwembaden die aan jouw eisen voldoen.

Lees de specificaties goed door, controleer de kwaliteit en trek de afmetingen na. Je vindt dan vast een uitstekend opzetzwembad 132 cm diep dat past in jouw tuin en bij jouw budget.
Veelgestelde vragen

Kan je een opzetzwembad van 132 cm diep ook ingraven?

Nee, daar zijn ze niet voor gemaakt. Als je een zwembad in de grond nodig hebt, schaf dan een inbouwzwembad aan. Opzetzwembaden staan niet permanent in de tuin en worden aan het einde van het seizoen afgebroken.

Welke andere dieptes zijn er voor opzetzwembaden?

Naast een opzetzwembad van 132 cm diep kan je ook kiezen uit andere dieptes. Een opzetzwembad 122 centimeter diep is het meest gangbaar en daarvan zijn dan ook de meeste producten van beschikbaar. Er zijn ook opzetzwembaden met een diepte van 1 meter of minder. Je zult het lastig vinden om een opzetzwembad met meer dan 132 cm diepte te vinden. Vergeet niet, hoe dieper het zwembad, hoe belangrijker het is dat de gebruikers goed kunnen zwemmen.