Opzetzwembad 150 cm diep kopen? Bekijk de Top 5!

Met een opzetzwembad dat 150 centimeter diep is, zorg je elke zomer voor verkoeling en plezier.

In een mooi diep zwembad heb je nog meer bewegingsvrijheid en kan je zelfs zwemmen. Kies voor een groot opzetzwembad en je trekt regelmatig een paar baantjes.

In dit artikel bekijken we de beste opzetzwembaden die 150 centimeter diep zijn.

Omdat het aanbod erg beperkt is, nemen we ook de opzetzwembaden erbij die daar het dichtste in de buurt komen.

En, voor iedereen die echt geïnteresseerd zijn in deze diepte, hebben we ook inbouw zwembaden van 150 cm diep in onze toplijst meegenomen.

De 5 beste opzetzwembaden 1,5m diep

Hoe hoger het water staat, hoe hoger de waterdruk. En omdat opzetzwembaden gemaakt zijn van PVC, mag die druk niet te groot worden. Daarom zal je weinig opzetzwembaden van 150 cm diep aantreffen.

Dat betekent gelukkig niet dat je niet in een diep zwembad kunt investeren. De onderstaande top 5 geeft je de beste zwembaden die 150 cm diep zijn of die daar het dichtste bij in de buurt komen.

 1. Intex Ultra XTR frame zwembad (grootste opzetzwembad met 132 cm diepte).
 2. Intex Ultra XTR rond frame zwembad (132 cm diepte).
 3. Exit Stone zwembad (rond zwembad met filter en trap, 122 cm diep).
 4. Fonteyn Polypropyleen zwembad (inbouw zwembad 150 cm diep).
 5. Interline zwembad Century (in- of opbouw zwembad 1,32 m diep).

Voor wie is een zwembad van 150 cm diep geschikt?

Een opzetzwembad of gewoon zwembad met 150 centimeter diepte is geschikt voor volwassen zwemmers en kinderen die hun zwemdiploma’s hebben gehaald.

Het is een perfecte keuze als je van baantjes trekken houdt of als je met andere volwassenen wilt kunnen zwemmen in je tuin. Het is een diepte die gevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen.

Soms is het dus beter om voor een wat minder diep opzetzwembad te kiezen. In een zwembad dat 120 cm diep is, kan je je ook goed onderdompelen.

Er zijn zelfs grote opzetzwembaden met een diepte van 60 centimeter of 1 meter, waarin kinderen veel veiliger kunnen spelen.

Is een inbouw zwembad 150 cm diep een slimme keuze?

Ben je volledig overtuigd dat je een zwembad dat 1,5 meter diep is wilt kopen, dan kies je het beste voor een inbouw zwembad. Deze graaf je in de grond en daardoor kan hij een grotere waterdruk aan.

Een diepte van 150 cm is bij inbouw zwembaden dan ook veel gangbaarder. Het nadeel ten opzichte van opbouwzwembaden is dat ze veel duurder zijn.

Daarbij plaats je ze permanent in je tuin, terwijl een opzetzwembad 150 cm diep alleen staat tijdens de warmste maanden.

Weeg deze punten dus even tegen elkaar af en vraag je af wat belangrijker voor je is. Wil je een permanent zwembad dat 150 cm diep is? Of wil je een wat minder diep en goedkoper zwembad dat je elk jaar opzet en afbreekt?

Die voor- en nadelen van een opzetzwembad 150 cm diep

Het is dus altijd goed om even na te denken over je keuze en je af te vragen welke diepte het beste is voor jou. Twijfel je nog over of je een zwembad met 1,5 meter diepte wilt kopen? Lijstjes met voor- en nadelen helpen de situatie altijd te verduidelijken.

👍 Voordelen opzetzwembad 1,5 m diep:

 • Je kunt er echt in zwemmen.
 • Het is een ideale manier voor volwassenen om meer lichaamsbeweging te krijgen.
 • In 150 centimeter diep water kunnen de meeste volwassenen en grote kinderen nog gewoon staan.

👎 Nadelen opzetzwembad 150 cm diep:

 • Het aanbod is erg beperkt.
 • Het water warmt langzamer op, dus een extra warmtepomp is handig.
 • 150 cm is te diep voor kleine kinderen.

Tip: kies voor een rond opzetzwembad

Zoals we al even hebben aangegeven, is de waterdruk bij een dieper zwembad hoger dan bij een minder diep zwembad. Kies voor een rond opzetzwembad en deze druk wordt beter verdeeld. De kans dat je een mooi diep rond opzetzwembad tegenkomt is daarom groter.

Waar koop ik een goed opzetzwembad 1,5 meter diep?

Omdat het aanbod erg klein is, is het beter om een opzetzwembad van 150 cm diep bij een speciaalzaak te kopen. Je wilt zeker zijn dat deze sterk genoeg is om dit waterniveau aan te kunnen.

Een specialist kan al je vragen beantwoorden en je helpen bij het maken van je keuze. Je hebt bijvoorbeeld ook de keuze voor een plunge pool.

Je kunt altijd eerst online zoeken naar zwembaden van 150 cm die diep die je mooi vindt en deze daarna in de winkel bekijken en bespreken. Er zijn speciale zwembad winkels die je kunt bezoeken.

Omdat deze ook niet goedkoop zijn, is het altijd beter om jezelf goed in te lichten. De informatie die je hier van ons hebt gekregen helpt je dan al een flink eind op weg.
Veelgestelde vragen

Kan ik een opzetzwembad van 150 cm diep ook ingraven?

Nee, daar zijn opzetzwembaden niet voor gemaakt. Ze zijn specifiek ontworpen om tijdelijk opgezet te worden, ook al zou ingraven helpen de waterdruk tegen te houden. Wil je een inbouw zwembad dat 150 centimeter diep is, dan kies je daar geen opzetzwembad voor.

Vanaf welke leeftijd is 150 cm diepte geschikt voor kinderen?

Het is bij deze diepte belangrijk dat kinderen echt goed kunnen zwemmen. Laat kinderen nooit zonder volwassenen in een zwembad dat 1,5 meter diep is, ook niet als ze hun zwemdiploma’s al hebben gehaald. Het is pas veilig als het kind comfortabel in het water kan staan en daar met kop en schouders bovenuit steekt. Een goed, minder diep alternatief is het opzetzwembad van 132 cm diep.


Meer zwembaden: