Rond opzetzwembad kopen? Bekijk hier de top 10 beste!

Met een mooi opzetzwembad dat rond is heb je de hele zomer verkoeling. Ronde zwembaden hebben een natuurlijk uiterlijk, zijn ideaal voor kinderen en staan schitterend in elke tuin.

Het is dus niet zo vreemd dat deze vorm jouw voorkeur heeft.

Het aanbod ronde opzetzwembaden is groot. Het is lastig om daar een keuze uit te maken als je niet weet waarop je moet letten.

Wij helpen je met een top 10 en uitgebreide koopgids om het beste opzetzwembad dat rond is te kiezen.

Dit zijn de 10 beste opzetzwembaden die rond zijn

We hebben het complete aanbod ronde opzetzwembaden bekeken en daar de 10 beste voor je uitgezocht. Bevat deze top 10 jouw nieuwe ronde opzetzwembad?

 1. Bestway Zwembad Steel Pro – Ø 305
 2. Intex Prism Frame pool – Ø 457
 3. EXIT Stone opzetzwembad met filterpomp – Ø 360
 4. Intex Metal Frame Set Zwembad – Ø 366
 5. Intex Ultra Frame XTR Pool – Ø 488
 6. Exit Lime zwembad met filterpomp – Ø 244
 7. EXIT Stone zwembad met overkapping – Ø 244
 8. EXIT Wood zwembad met trap en filterpomp – Ø 427
 9. W’eau Steel Frame Zwembad – Ø 427
 10. EXIT Black Leather opzetzwembad – Ø 427

Wanneer is een rond opzetzwembad de beste keuze?

Ronde vormen komen natuurlijker en zachter over. Ronde opzetzwembaden zijn dus ook automatisch mooi om te zien. Het is een ideale vorm als je voldoende ruimte tot je beschikking hebt.

Misschien heeft deze ruimte ook ronde vormen, zodat het opzetzwembad dat rond is nog beter past. Kinderen kunnen er kringspelletjes in spelen en met de bal overgooien.

Een rond opzetzwembad is geen goede keuze als je weinig ruimte hebt in je tuin. Met een rechthoekig of vierkant opbouwzwembad maak je dan veel beter gebruik van elke vierkante meter.

Behalve dat spelen je persoonlijke smaak en de stijl van je woning een rol. In een moderne tuin met veel rechthoekige en strakke vormen, staat een rechthoekig opzetzwembad automatisch beter.

Heb je een organische tuin, met ronde en natuurlijke vormen, dan is een opzetzwembad dat rond is een hele mooie toevoeging.

De voor- en nadelen van een opzetzwembad dat rond is

Twijfel je nog tussen een rond opzetzwembad of een zwembad met een andere vorm? De onderstaande lijstjes met voor- en nadelen helpen je een beslissing te maken.

👍 Voordelen rond opzetzwembad

 • Mooie natuurlijke vorm.
 • Ideaal voor kinderen, zonder rechte scherpe hoeken.
 • Goede vorm voor kring- en balspelletjes in het water.
 • In ronde zwembaden wordt de druk van het water beter verdeeld.

👎 Nadelen rond opzetzwembad

 • Niet ruimtebesparend.

Let hierop als je een opzetzwembad dat rond is gaat kopen

Is het tijd om een rond opzetzwembad te kopen voor jouw tuin? Dan vind je hier alle aandachtspunten om rekening mee te houden tijdens je zoektocht.

1. De diameter en hoogte van je opzetzwembad

De afmetingen van ronde opzetzwembaden worden uitgedrukt in diameter. Dit is de afstand van de ene tot de andere kant van de cirkel.

Kies voor een groot opzetzwembad en deze diameter is 4,5 meter of zelfs groter. Er zijn ook kleine opzetzwembaden die rond zijn en deze hebben een diameter van rond de 2,5 meter of minder.

Ook de hoogte van je ronde opzetzwembad is belangrijk, want dat bepaalt uiteindelijk hoe diep het water wordt.

Een opzetzwembad met een diepte van 150 centimeter is logischerwijs niet de beste keuze voor kleine kinderen, maar wel ideaal als alleen volwassenen daar gebruik van maken. De meest gangbare hoogte die je aantreft is 122 centimeter.

De afmetingen hangen af van de ruimte die je tot je beschikking hebt en het aantal personen dat maximaal tegelijkertijd van het zwembad gebruik moeten kunnen maken.

Maar ook je budget heeft hier een invloed op. Want hoe groter je ronde opzetzwembad, hoe duurder deze meestal is.

Tip: je controleert de exacte hoogte van het water door te kijken naar de waterlijn. De hoogte van het zwembad vertelt je niet precies hoe diep het water zal zijn.

2. Het materiaal van je ronde opzetzwembad

Er worden opzetzwembaden die rond zijn verkocht gemaakt van allerlei verschillende materialen. Het materiaal van het reservoir en het frame zijn dan het belangrijkste.

De goedkoopste keuze is een reservoir van PVC. Dit is sterk maar ook plasticachtig, dus esthetisch niet altijd even mooi. Je kunt ook kiezen voor een houten rond opzetzwembad.

Dit ziet er mooier uit, vooral buiten, maar is ook duurder. Naast een houten zwembad en van PVC kom je heel af en toe ook andere materialen tegen, zoals leer.

Het frame moet het opzetzwembad dat rond is tillen. Het is belangrijk dat deze het hele seizoen kan blijven staan zonder te bezwijken onder het gewicht van het water. Een stalen frame is sterk, dus dat is een goede keuze.

Kijk dan ook even of je informatie kunt vinden over de diameter van de palen. Hoe dikker, hoe sterker en dus hoe duurzamer.

Het materiaal bepaalt het uiterlijk en de kwaliteit van je ronde opzetzwembad. Het heeft ook direct invloed op de uiteindelijke prijs. Daardoor is het een belangrijke keuze om bij stil te staan.

3. Welke extra’s heb je bij je opzetzwembad dat rond is nodig?

Je kunt besluiten om alleen te investeren in een rond opzetzwembad. Maar als je nu alvast nadenkt over de extra’s die je erbij nodig gaat hebben, bespaar je waarschijnlijk geld. Er worden opzetzwembaden aangeboden met allerlei handige extra uitbreidingen.

Dit lijstje geeft je een goed idee van de mogelijkheden.

 • Een onderhoudsset met onder andere een schepnet, waterstofzuiger, chloormeter en watertestjes.
 • Een filterpomp die zand en andere kleine deeltjes uit het water haalt.
 • Een overkapping of een afdekzeil om het water te beschermen als je het ronde opzetzwembad niet gebruikt.
 • Een trapje om veilig het ronde zwembad in en uit te stappen.
 • Een grondzeil waarmee je het ronde opzetzwembad een goede ondergrond geeft.

Waar koop ik een goed opzetzwembad dat rond is?

Ronde opzetzwembaden zijn te koop in allerlei online en offline winkels. De grote warenhuizen en zwembadwinkels hebben vaak een mooie voorraad, maar ook bij tuinwinkels en doe-het-zelf zaken liggen ze in de schappen. Vooral in de zomer of de aanloop naar de zomer is er voldoende keuze.

Wil je je opzetzwembad dat rond is in de aanbieding kopen? Dan is de winter daar de beste tijd voor. Door de lage interesse doen verkopers tijdens die maanden de prijzen naar beneden. Gebruik de informatie uit dit artikel en je komt vast thuis met een koopje.
Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte heb ik nodig om rond mijn opzetzwembad heen?

Om gemakkelijk in en uit het zwembad te kunnen stappen heb je zeker 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om je ronde opzetzwembad heen. Vergeet niet dat ook het frame enigszins zal uitsteken en dat de daadwerkelijke diameter dus groter is.

Hoe vaak moet ik het water van mijn ronde opzetzwembad vervangen?

Zo lang je je goed aan de instructies houdt, hoef je het water van je opzetzwembad dat rond is maar 1 keer per jaar volledig te vervangen. Dat doe je dus bij het opzetten in het voorjaar. Gebruik de onderhoudsset, watertesters en chloortabletten om het water veilig en schoon te houden.


Meer zwembaden: