De 5 grootste en beste papegaaien winkels in Nederland

Bij een goede papegaaien winkel koop je schitterende vogels, die gezond zijn en die verantwoord zijn gefokt.

Er zijn in Nederland winkels die zich alleen in papegaaien specialiseren, terwijl andere juist grote dierenwinkels zijn die zelf ook papegaaien verkopen.

Welke optie je ook kiest, dierenwelzijn staat bij een goede papegaaien winkel altijd voorop.

Wij helpen je de beste papegaaienwinkel te vinden in Nederland en België.

Deze top 5 geeft je een aantal opties voor winkels waar je met een gerust hart een nieuwe papegaai kunt kopen.

1. Hareco Dier en Vriend, Sliedrecht

Zoek je een echte papegaaien winkel, dan is Hareco Dier en Vriend een aanrader. Ze hebben namelijk niet alleen de beste papegaaienproducten, ze verkopen ook de papegaaien en parkieten zelf.

Het aanbod verschilt, maar je vindt er regelmatig verschillende soorten Ara’s, Edelpapegaaien en zelfs kaketoes. Deze moet je uiteraard in de vogelwinkel in Sliedrecht bekijken en kopen. Online reserveren kan wel.

De medewerkers van Hareco Dier en Vriend zijn ervaren en ze bestaan al 25 jaar. Ze hebben niet alleen een aanbod verschillende vogels, maar ook speelgoed, voeding, kooien en verzorgingsartikelen.

Uiteraard zijn ze er om je te adviseren over wat de beste vogel is voor jou en hoe je deze het beste verzorgt.

Wil je deze papegaaien winkel in Sliedrecht bezoeken? Ga dan naar de Kerkbuurt 224. Op zondag en maandag zijn ze gesloten.
2. ZOO&ZO, Ede

ZOO&ZO is een dieren winkel in Ede. Ze hebben daar ook een ruim assortiment vogelbenodigdheden en de vogels zelf. De dieren kan je uiteraard niet online kopen, maar omdat Ede mooi centraal in Nederland ligt, is deze winkel vast niet al te ver van jou vandaan.

Bij ZOO&ZO bekijk je het aanbod vogels dus het beste in de winkel. Maar ze hebben onder andere kaketoes en grijze roodstaartjes.

Het is altijd verstandig om even contact met ze op te nemen om te achterhalen wat de huidige voorraad is. Je kunt dan alvast een papegaai reserveren en deze ophalen als je tijd hebt.

Wat ook erg handig is van ZOO&ZO is dat ze een dierenarts hebben op locatie en dat ze speciale dagen boeken voor het knippen van de nagels en veren van je vogel. Je bezoekt ze in Ede aan de Lorentzstraat 1b. Ze zijn elke dag geopend.
3. Animales, Assenede (Gent, België)

Omdat het aantal echte papegaaien winkels in Nederland schaars is, kijken we naar onze zuiderburen. En Animales in Gent is dan een winkel waar je van alles vindt, dus papegaaien zelf plus hun toebehoren.

Je kunt ze kopen vanaf zeer jonge leeftijd, waardoor je ze makkelijker tam maakt en aan je bindt.

Het assortiment papegaaien is groot. Er zijn kakatoes, edelpapegaaien, ara’s, blauwhoofdpapegaaien, Kongopapegaaien, Kaapse papegaaien en een groot aantal andere vogels om uit te kiezen.

Heb je een dagje tijd, dan ga je de grens over naar België en koop je je papegaai daar. Je neemt dan direct al het andere mee wat je nodig hebt als je een papegaai wilt houden. Bij Animales in Gent ben je in 1 keer klaar.

Als je van plan bent om een papegaai bij Animales te kopen, dan is het goed om eerst even contact met ze op te nemen.

Je ziet online al welke dieren er momenteel worden aangeboden. Vervolgens rijd je naar de Dijkstraat 10A in Assenede, Gent om je nieuwe huisdier op te halen. Ze zijn op woensdag gesloten.
4. Papegaaien winkel Dieca, Horn

Een volgende grote papegaaien winkel in Nederland die hier genoemd moet worden is Dieca in Horn. Dit is een echte papegaaien specialist en geen vogelwinkel of dierenwinkel in het algemeen.

Ze verkopen allerlei soorten papegaaien, plus alles wat je nodig hebt om ze te houden en te verzorgen.

Omdat Dieca een speciaalzaak is, kunnen ze je ook helpen met het opzetten van je papegaaienonderkomen thuis. Heb je problemen met je papegaai, dan weten zij vast een oplossing.

Het actuele aanbod is te vinden online, maar het beste ga je gewoon naar Horn om de winkel te bezoeken. Je kunt je huidige papegaai er ook gratis en op een specialistische manier laten kortwieken.

Dieca is te vinden aan de Molenweg 30 Horn, Limburg. Het is ook een ideale keuze voor klanten uit België. Je neemt het beste even contact met ze op om je wensen te bespreken en om te kijken of ze de papegaai hebben die je zoekt. Ze zijn op zondag en maandag gesloten.
5. Avonturia – Den Haag

Avonturia in Den Haag is een grote dierenwinkel die is verdeeld in verschillende afdelingen. En één daarvan is Avonturia de Vogelkelder. Daar vind je 600 vierkante meter vol met vogelartikelen.

Als je geluk hebt, hebben ze dwergpapegaaien in de verkoop. Het beste bel je dan wel even van tevoren zodat je zeker bent dat ze beschikbaar zijn.

Avonturia is een enorme winkel in Den Haag waar je terecht kunt voor allerlei producten voor dieren. In de papegaaien winkel staat de natuur en een zo echt mogelijke leefomgeving centraal.

Het uitkiezen van nieuwe producten wordt daar ook altijd op gebaseerd. De gespecialiseerde medewerkers helpen je met het uitzoeken van de juiste vogel plus leefruimte voor jou.

Avonturia de Vogelkelder is te bezoeken van maandag tot en met zondag aan de Kerketuinenweg 3 in Den Haag.


Meer winkels voor dieren: