Paraplu buggy kopen? Bekijk de Top 5 beste!

De paraplu buggy is een van de meest bekende buggy soorten. Dit is een opvouwbare buggy, die ook nog eens licht van gewicht is. In meerdere opzichten erg praktisch. 

In dit artikel ontdek je welke 5 paraplu buggy’s de beste zijn. Daarna vertellen we je alles wat je over de paraplu buggy moet weten.

We gaan eerst in op de eigenschappen en de voor- en nadelen. Ook geven we aan waar je op moet letten. En welke accessoires nuttig kunnen zijn. 

Top 5 beste paraplu buggys

De volgende 5 paraplu buggy’s blinken uit in kwaliteit:

1: Beste paraplu buggy – Prénatal Luxe Buggy

De Prénatal Luxe Buggy is een erg stevige paraplu buggy. De buggy is zowel inklapbaar als verstelbaar. Je hebt bij het verstellen keuze uit 4 standen. Jouw kleine kan in de buggy zowel zitten als liggen. Daarnaast zit er een handige zonnekap en boodschappenmand op de buggy. 
2: Paraplu buggy fiets – Moby-System plooi Barton

Moby-System-goedkope-plooibuggy-peuter

Deze lichtgewicht paraplu buggy is geschikt voor op de fiets. In een makkelijke handeling klap je de buggy in. Ook het verstellen van de rugleuning is erg eenvoudig. Er zit een boodschappenmand, zonnekap en handige rem op de buggy bevestigd. 
3: Opvouwbare paraplu buggy – Chicco Liteway 4 Jet

Van het merk Chicco is de Liteway 4 Jet een aanrader. Deze buggy is compact opvouwbaar. Na het inklappen vervoer je de buggy met een handige handgreep. Om de buggy kun je een regenhoes bevestigen. Ook is de buggy verstelbaar in 5 standen
4: Paraplu buggy vliegtuig – GB Pockit+ All-City Fashion Buggy

Zoek je een paraplu buggy voor in het vliegtuig? Dan is deze buggy een goede optie. Het compacte formaat en lichte gewicht maken dit een geschikte reisbuggy. Het is daardoor zelfs mogelijk om de buggy in je handbagage mee te nemen. 
5: Paraplu buggy met ligstand – Lionelo Irma Buggy

Lionelo-Irma-buggy-goedkoop

De Lionelo Irma is om meerdere redenen super handig. De handgrepen zijn volledig draaibaar. Je klapt de buggy makkelijk in en er zit een veilige 5 punts gordel op. De buggy is verstelbaar in meerdere standen. Van een liggende naar zittende positie
Eigenschappen van een paraplu buggy

De buggy in paraplu model is licht van gewicht en inklapbaar. Na het inklappen, krijgt de buggy het formaat van een paraplu. Vandaar de naam. De paraplu buggy heeft 2 losse handvatten, in plaats van één duwstang. Ook die handvaten doen denken aan een paraplu. 

Typerend voor de paraplu buggy is daarnaast dat het zitvlak flexibel is. Bij het inklappen wordt dat zitvlak natuurlijk opgevouwen. Bij een wandelwagen of ander type buggy, zoals een plooibuggy, is het zitvlak wel wat steviger. 

Waarom een paraplu buggy?

Een paraplu buggy is erg handig voor onderweg. De paraplu buggy is er voor kinderen tot 4 jaar. Die peuters willen niet de hele tijd lopen. Zodra je een buggy meeneemt, kun je de kids wel de hele dag meenemen. 

Wat fijn is aan de paraplu buggy, is het lichte gewicht. Het inklappen gaat daardoor makkelijker. En als je de buggy in de auto moet tillen, kost dat ook weinig moeite. 

De paraplu buggy is een opvouwbare buggy. Na het inklappen krijgt de buggy een compact formaat. De buggy neemt nog maar weinig ruimte in beslag. 

Je kunt de buggy zo goed meenemen in de kofferbak of in het vliegtuig. Zelfs kun je de paraplu buggy achterop de fiets vervoeren. Daarvoor gebruik je een speciale buggy houder. Dit is dus echt een reisbuggy

De nadelen van een paraplu buggy

De paraplu buggy heeft niet alleen maar voordelen. Een nadeel is dat de paraplu buggy minder comfortabel is.

In tegenstelling tot andere buggy’s, heeft de paraplu buggy geen vering en geen robuust frame. Zodra je over een hobbeltje rijdt, merk je dat. De schokken worden niet opgevangen.  

Een stukje comfort ontbreekt ook in het zitvlak. Het zitvlak is erg flexibel. Dat is ook omdat de buggy opvouwbaar is. Daardoor biedt het echter niet de ondersteuning die je misschien zou willen. Bij een steviger zitvlak neemt je kleine eerder een goede houding aan. 

Daarnaast is de buggy opvouwbaar, maar niet super compact. Het formaat na het inklappen is bijvoorbeeld al te groot voor de handbagage in het vliegtuig. In de laadruimte van vliegtuig kan de buggy wel meegenomen worden. 

Paraplu buggy kopen: Waar let je op?

Als je een paraplu buggy gaat kopen, dan het liefst in één keer goed. Om je daarbij te helpen, zetten we alle belangrijke eigenschappen op een rij. We geven je meer informatie, zodat je weet waar je op moet letten. 

Opvouwbaar

Het eerste waar je op kunt letten, is of de buggy opvouwbaar is. Bij de paraplu buggy is dat altijd wel het geval. Daarom kun je beter letten op het formaat na het inklappen. En kun je kijken of het makkelijk is de buggy in te klappen. Dat kan per paraplu buggy verschillen. 

Voor het inklappen zijn er bij de opvouwbare paraplu buggy meestal meerdere hendels. Die kunnen met de voet of met de hand worden bediend. Is de buggy makkelijk inklapbaar? Dan kan je de buggy in één handomdraai opvouwen. 

Gewicht

Een paraplu buggy staat bekend om het lichte gewicht. Een lichtgewicht buggy is extra praktisch. Voor het duwen van de buggy hoef je minder kracht te zetten.

En dat geldt ook voor het opvouwen of tillen van de buggy. Moet je er bijvoorbeeld een trap mee af? Of wil je de buggy soms in de auto vervoeren? Dan is een licht gewicht erg fijn. 

Er wordt gesproken van een lichtgewicht buggy, als de buggy minder dan 7 kg weegt. De meeste lichte buggy’s wegen 4 kg. En het gemiddelde gewicht van de buggy ligt rond de 8 kg. Een lichtgewicht paraplu buggy is een geschikte buggy voor op de fiets

Wielen

De paraplu buggy heeft over het algemeen 4 wielen. Die 4 wielen geven je een stabiele wegligging. Voor de wendbaarheid wordt er vaak gebruik gemaakt van zwenkwielen. Die zwenkwielen kunnen volledig ronddraaien, in 360 graden

Het aantal zwenkwielen bij de paraplu buggy verschilt. Soms zijn het er 2 en soms kunnen alle 4 de wielen zwenken. Het is daarbij de vraag wat je zelf praktisch vindt. Als de buggy alleen maar zwenkwielen heeft, maak je makkelijk scherpe bochten. 

Ook het soort wielen van de paraplu buggy kunnen nog verschillen. In de meeste gevallen zijn de wielen van foam gemaakt. En soms worden de wielen met lucht gevuld. 

Foam wielen hoeven niet opgepompt te worden en kunnen niet lek gaan. Daar staat tegenover, dat de wielen minder comfortabel zijn. Ze hebben geen schokdempende verende werking bij hobbels. Dat hebben de lucht banden wel

Verstelbaar

Wil je een paraplu buggy waarmee jouw kind een comfortabele houding aan kan nemen? Kijk dan of de buggy verstelbaar is. De voetensteun en de rugleuning is bijvoorbeeld te verstellen. Daarmee stel je de maten zó in, dat het voor jouw kleine prettig is. 

Bovendien kan het zitje van de paraplu buggy omgetoverd worden tot een ligstand. Een paraplu buggy met ligstand is handig voor kleine kinderen. Als zij een dutje willen doen, dan is dat met de ligstand mogelijk. 

Draagvermogen

De ene buggy kan je zwaarder belasten dan de andere. Kijk daarom altijd naar het draagvermogen, oftewel het maximaal belastbaar gewicht. Vaak ligt dat tussen de 10 en 20 kg. Zorg er dus voor dat je niet te veel gewicht op de buggy plaatst. 

Veiligheid

Het is essentieel dat de buggy veilig is. Alleen dan ga je zorgeloos met je kleine op pad. Die veiligheid zit hem in een aantal eigenschappen. Kijk bijvoorbeeld naar de gordel. Voor een stevige bevestiging ga je voor een 3 of 5 punts gordel

Naast de gordel, is een paraplu buggy met beugel ook nog mogelijk. Die beugel zit voor het zitje bevestigd. Kinderen kunnen zich eraan vasthouden. Maar het voornaamste doel van de beugel is, dat jouw peuter niet uit de buggy valt. 

Waar je ook nog aan kunt denken is de vergrendeling. Wil je de paraplu buggy even stilzetten? Vergrendel dan de wielen. Daarmee weet je zeker dat de buggy niet gaat rollen.

Ook vouw vergrendeling kan een aspect zijn om op te letten. Deze vergrendeling voorkomt dat de buggy inklapt. Daardoor kan de buggy niet worden opgevouwen, zodra jouw kleine erin zit. Dat maakt de buggy extra veilig.  

Prijs

Als je van plan bent een paraplu buggy te kopen, wil je natuurlijk weten wat de buggy kost. De prijzen zijn erg uiteenlopend. Gemiddeld betaal je zo’n €65,- voor de paraplu buggy.

Handgrepen

Een paraplu buggy heeft altijd 2 losse handgrepen. Die handgrepen kunnen een extra functie hebben. Soms zijn ze namelijk draaibaar. De handgrepen kun je in alle mogelijke richtingen draaien.

Opbergruimte

Bij diverse paraplu buggy’s heb je onderin een mandje. Dit boodschappenmandje geeft je extra opbergruimte. Dat komt goed van pas als je spullen mee wilt nemen. Echter is het mandje niet standaard op de buggy te vinden. Als je dit belangrijk vindt, kun je erop letten. 

Comfort

Zoek je een luxe paraplu buggy? Kijk dan naar eigenschappen als de vering. Die vering kan in de wielen aanwezig zijn. Als je over hobbels rijdt, heb je daar met vering minder last van. 

Ook kun je letten op de zithouding. Het gaat dan enerzijds om de stevigheid van het zitje. En anderzijds de houding die jouw kleine aan gaat nemen. Kijk daarvoor bijvoorbeeld of jouw kleine goed bij de voetsteun kan komen. En of zijn of haar voeten niet te dicht bij de grond komen.  

Handige accessoires bij de paraplu buggy

Aan de paraplu buggy kun je een zonnekap toevoegen. Soms zit de zonnekap al standaard op de buggy. De kap is uitschuifbaar. Als het regent of als de zon schijn heeft jouw kleine daar geen last van. 

Gaat het hard regenen? Dan kun je ook een regenhoes overwegen. Die bevestig je om de buggy heen. Daardoor zit jouw kleine lekker droog. 

Ook een mogelijke toevoeging, is het meerijdplankje. Dit plankje kan bij buggy’s achterop worden gemonteerd. Een tweede kind kan zo achter de buggy worden vervoerd. Er zijn meerijdplankjes waar je op kunt staan en waar je op kunt zitten. 
Veelgestelde vragen

Hoe is de top 5 beste paraplu buggy’s samengesteld?

De 5 beste paraplu buggy’s zijn geselecteerd na een uitvoerige test. De buggy’s werden voornamelijk vergeleken op specificaties en de prijs kwaliteitverhouding. De ervaringen van gebruikers werden ook meegenomen. 

Is de paraplu buggy een geschikte buggy voor op de fiets?

Ja, de paraplu buggy kan achterop de fiets worden vervoerd. Met name de lichtgewicht buggy is hiervoor geschikt. Dit is een paraplu buggy van maximaal 7 kg. Om het jezelf makkelijk te maken, maak je gebruik van een buggy houder. 


Meer buggy’s: