Paraplutent kopen? Bekijk hier de 5 beste uit de test!

Ben je vaak op het strand te vinden, maar heb je last van de zon of wind? Of zoek je een kampeertent die supersnel en makkelijk op te zetten is?

In beide gevallen is een paraplutent de perfecte oplossing. Een paraplu tent is er in verschillende soorten en maten. In dit artikel gaan we dieper in op twee verschillende soorten paraplutenten.

We behandelen tenten in de vorm van een paraplu en kampeertenten met een paraplu-opzetsysteem.

Van beide soorten hebben we de beste paraplutenten in een top 5 verwerkt. Ook bespreken we aandachtspunten waar je op moet letten bij het kopen van een paraplutent.

De beste paraplutenten: onze top 5

Om je te helpen de beste paraplutent te kopen hebben we verschillende tenten getest.

Uit deze test hebben we de beste paraplutenten uit onderstaande twee categorieën voor je geselecteerd:

 • Tenten in de vorm van een paraplu;
 • Tenten met een paraplu-opzetsysteem.

De beste paraplutenten vind je in onderstaande top 5.

1. De goedkoopste paraplu tent – Sport-Brella Ultra Strandtent

De Sport-Brella Ultra is als goedkoopste uit de test gekomen. Deze multifunctionele paraplutent kun je gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Tijdens een festival of op het strand: alles kan!

Deze tent heeft de vorm van een paraplu en is hierdoor snel op te zetten. Je klapt hem uit en draait de middenstang met boor in de grond. Voor extra versteviging zet je hem vast met haringen.

Het tentdoek heeft een UPF 50+ coating en de zijflappen beschermen je tegen de wind.

👍 Voordeel:

 • Prijs: goedkoper dan de gemiddelde paraplutent

👎 Nadeel:

 • Kan niet aan alle kanten dichtgemaakt worden
2. De best geteste paraplu tent om in te slapen – Lumaland Quick Up System Koepeltent

Op zoek naar een tent die supersnel op te zetten? Ga voor de Quick Up System-koepeltent van Lumaland. Dankzij het paraplu-opzetsysteem staat de tent binnen seconden.

Zodra je aan het veiligheidskoord trekt vouwt de tent als paraplu uit. Hierna hoef je hem alleen nog maar vast te zetten met haringen: ideaal!  

De waterdichte tent heeft ventilatieopeningen voor frisse lucht en muggengaas om insecten te weren. Hij biedt ruimte voor 3 personen.

Specificaties:

 • Afmetingen: 215 x 195 x 120 centimeter (l x b x h)

👍 Voordelen:

 • Supersnel op te zetten
 • Waterkolom: 3000 millimeter

👎 Nadeel:

 • Niet bestand tegen hevige weersomstandigheden
3. De beste paraplutent voor op het strand – Sport-Brella Premiere Parasol / Strandtent

Sport-Brella-Premiere-strandtent

Voortaan ongestoord genieten van een dagje strand? Kies dan voor de Sport-Brella Premiere strandtent. Deze tent in de vorm van een paraplu biedt bescherming tegen zon, wind en regen.

De tent is supersnel op te zetten dankzij het paraplu-opzetsysteem. Je klapt hem uit, draait de middenstang in de grond en zet hem vast met haringen.

Hij is voorzien van ramen voor frisse lucht en biedt UPF 50+ bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Leuk extraatje: de tent heeft opbergvakken voor kleine spullen.

👍 Voordelen:

 • Waterdicht
 • Windbestendig
 • Zonwerend: UPF 50+
 • Supersnel op te zetten

👎 Nadeel:

 • Kan niet aan alle kanten dichtgemaakt worden
4. Als beste paraplu tent uit de test tijdens een festival – M-Fest Paraplutent

Tijdens een festival wil je niet te veel tijd besteden aan het opzetten van je tent. De M-Fest paraplutent heb je dankzij het paraplu-opzetsysteem razendsnel opgezet.

Je hoeft hem alleen maar uit te klappen en vast te zetten met haringen. Hierna kun jij lekker genieten van het eerste concert!

Hij is gemaakt van waterdicht materiaal en biedt ruimte voor 2 personen. De tent is ook verkrijgbaar in camouflagekleur.

Specificaties:

 • Afmetingen: 170 x 170 x 120 centimeter (l x b x h)

👍 Voordelen:

 • Supersnel op te zetten
 • Waterkolom: 3000 millimeter

👎 Nadelen:

 • Gewicht: 6 kilogram
 • Niet bestand tegen hevige weersomstandigheden
5. Meest geschikte paraplutent tijdens het vissen – Sefaras Visparaplu

Ga jij graag een dag vissen? Dan wil je jezelf natuurlijk beschermen tegen de zon. De Sefaras Visparaplu is dan de beste keuze: deze paraplu tent biedt namelijk UPF 50+ bescherming.

De tent in de vorm van een paraplu is voorzien van zijpanelen voor privacy. Deze panelen kun je ook oprollen voor wat extra frisse lucht.

Dankzij het paraplu-opzetsysteem zet je hem supersnel op. Na gebruik klap je hem ook weer eenvoudig in.

Hij heeft opbergvakken voor kleine spullen en wordt geleverd inclusief scheerlijnen en haringen.

👍 Voordeel:

 • Supersnel op te zetten

👎 Nadeel:

 • Niet bestand tegen hevige weersomstandigheden
Hier hebben we de beste paraplu tenten op getest

paraplutenten

Voor onze top 5 beste paraplutenten hebben we de tenten op verschillende eigenschappen getest. De belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van een paraplutent vind je hieronder.

1. Opzetgemak

Een paraplu tent moet voorzien zijn van een paraplu-opzetsysteem. Dit zorgt ervoor dat je je tent snel en gemakkelijk op kunt zetten. Er zijn twee verschillende opzetsystemen:

 • Parapluvorm: je klapt de tent net als een paraplu of parasol eenvoudig uit. Hierna draai je de onderkant – die op een boor lijkt – in de grond voor verankering. Om de tent extra te verstevigen, kun je hem vastzetten met haringen;
 • Paraplu-opzetsysteem: dit systeem wordt vaker gebruikt bij kampeertenten en werkt super eenvoudig. Je hoeft alleen maar aan een veiligheidskoord te trekken, waarna de tent zichzelf uitvouwt. Het tentdoek zet je vast met clipjes, waarna je de tent verankerd met haringen.

2. Waterdichtheid

Of je de tent nu gebruikt op het strand, tijdens een festival of gedurende je kampeervakantie. In alle gevallen wil je dat je droog blijft als het aan regenen is.

Zorg er dan voor dat je een paraplu tent koopt die waterdicht is. Dit kun je zien aan de waterkolom. De meeste paraplutenten hebben een waterkolom van 3000 mm.

Lees altijd goed de specificaties van een waterdichte tent.

3. Windbestendig

paraplu-tent-windbestendig

Je hebt het vast en zeker weleens meegemaakt. Je loopt buiten, het regent en er staat ook nog eens een flinke wind. Je paraplu biedt bescherming totdat deze ineens kapot waait of binnenstebuiten klapt.

Om dit te voorkomen kies je een paraplutent die windbestendig is. Windbestendige tenten zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat ze geschept worden door de wind.

Dit kan op verschillende manieren:

 • Middenstang met boor: deze is voorzien van een boorsysteem aan de onderkant. Hiermee draai je de tent in de grond voor verankering;
 • Tentlussen: deze zitten vaak aan de zij- en/of achterkant van het tentdoek en zet je vast met haringen;
 • Scheerlijnen: er zijn paraplu tenten die geleverd worden met scheerlijnen. Deze zet je vast met haringen of stormpennen voor extra stabiliteit;
 • Ramen: deze zijn er om te voorkomen dat de wind onder de paraplu terecht komt. Als het flink gaat waaien, kun je een raampje openzetten. Hierdoor waait de wind erdoorheen in plaats van de tent op te scheppen.

4. Zonwerend

Om je te beschermen tegen schadelijke UV-stralen is het belangrijk dat de tent voorzien is van UPF. Let hier dus op bij de aanschaf. De meeste paraplutenten hebben een gemiddelde UPF 50-bescherming.

5. Gewicht

Of je je paraplu tent nu meeneemt naar het strand of op vakantie. Het is fijn als je tent niet te zwaar is. Gemiddeld weegt een paraplu tent tussen de 3 en 5 kilogram.


Meer soorten tenten: