Retro parasol met franjes kopen? De Top 5 vintage parasols

Wat is er nu leuker dan een mooie ouderwetse parasol met franjes? Deze neem je mee naar het strand of zet je op in je tuin.

Ook als je hem voor je balkon gebruikt, kom je direct in de feeststemming.

Als jij op zoek gaat naar een mooie retro parasol, dan wil je natuurlijk alleen de beste. En dat is precies wat wij je helpen te vinden.

Je krijgt eerst een top 5 met de beste vintage parasols van dit moment. Daarna bespreken we alle punten om mee te nemen als je deze gaat kopen.

Dit zijn de 5 beste retro parasols van dit moment

We beginnen met de 5 beste parasols met franjes die momenteel te koop worden aangeboden. Welke komen dan het beste uit de test?

  1. In The Mood Collection Siggy Parasol
  2. In The Mood Collection Mats Parasol
  3. Kingsleeve Parasol Hawaii ø160cm (beige, rood, groen, blauw)
  4. vidaXL Strandparasol kantelbaar Hawaii-stijl
  5. Strandparasol Ø180cm (donkergroen, bloemen, perzik, grijs)

Waarom kies je voor een parasol met franjes?

De reden waarom de meeste mensen voor een retro parasol met franjes kiezen, is het uiterlijk. En dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak. Deze vintage parasols zijn weer helemaal in en geven je het gevoel dat je op vakantie bent.

Het is dus wel belangrijk dat de retro parasol past in jouw tuin of op jouw balkon. Op het strand zal deze altijd feestelijk staan. Met een parasol met franjes in Ibiza stijl vergeet je even helemaal waar je bent. Het is ook een ideale keuze bij een buitenbar of naast een zwembad in je tuin.

Franjes zijn romantisch en heel erg sfeervol. Het is niet altijd een passende keuze op een terras of balkon met een minimalistische en moderne inrichting.

Let hierop als je een retro parasol gaat kopen

Er worden schitterende retro parasols aangeboden. Welke is dan het beste voor jou? De koopgids die volgt helpt je deze te vinden.

1. Een parasol met franjes, kwastjes of bandjes?

Als je een vintage parasol uit gaat kiezen, dan zie je dat er verschillende manieren zijn om een mooie rand te creëren. Een parasol met franjes heeft dan een rand met losse touwtjes. Deze hangen naar beneden en creëren zo een gezellige sfeer.

Je kunt ook kiezen voor een parasol met kwastjes. De franjes zijn dan in kleine ‘staartjes’ samengebonden. Er is dus meer ruimte tussen de verschillende bundels en deze zijn dikker.

Een laatste optie die je hebt is om geen parasol met kwastjes of franjes te kiezen, maar met een band langs de rand. Ook dit levert een gezellige retro-look op.

Een band is een lapje stof die langs het uiteinde van het doek naar beneden valt. Deze loopt vaak van de ene balein tot de andere.

2. Wat is je budget?

Echt mooie vintage parasol is niet goedkoop. Ze hebben vaak een kwalitatief doek, met een typisch vintage motief. Andere zijn versierd met strepen in retro kleuren. Uiteraard hoort er ook een retro frame bij, wat de prijs ook hoger maakt.

Het is wel verstandig om te investeren in een kwalitatief doek, omdat deze de kleuren beter behoudt. En dat is juist wat jouw vintage parasol met franjes zo uniek maakt.

Je betaalt wat meer voor een dik en kleurecht doek. Maar vooral als hij veel in de zon staat, zal je hier later blij om zijn.

Vraag je dus van tevoren af wat je budget is, want de vintage markt is prijzig. Stel dit in bij de filters van een webwinkel. Je ziet de opties die buiten je budget valt dan niet. Je laat je dus ook niet verleiden.

3. Welke kleur moet je parasol met franjes hebben?

Of je nu een witte parasol met franjes zoekt, of in alle kleuren van de regenboog, het is belangrijk dat deze past bij de stijl van je huis en/of tuin. Het goede nieuws is dat parasols met franjes in allerlei kleuren te krijgen zijn.

Deze parasols zijn gemaakt van stof of van riet. Riet is van nature bruin en bij sommige rieten vintage parasols wordt hier een kleur aan gegeven. Met de stoffen retro parasols kan je alle kanten op.

Strepen, een bloemetjesmotief of een egale kleur; alles is mogelijk. Er is vast een vintage parasol in een kleur die past bij jouw interieur.

4. Mooie alternatieven voor een parasol met franjes

Het is goed mogelijk dat je geen parasol met franjes vindt die niet past bij wat je zoekt of je budget. Welke alternatieven zijn er dan?

Wil je een echte gezellige vakantiesfeer creëren, dan is een moderne zweefparasol of muurparasol niet de beste optie. Deze passen beter in een andere setting. Er zijn wel andere manieren waarop je deze sfeer toch kunt realiseren in je tuin of op je balkon.

  • Kies voor een parasol van stro. Deze hebben natuurlijke franjes. Er zijn maar weinig parasols die een vakantie-achtiger uiterlijk hebben dan deze.
  • Is de prijs het probleem, zoek dan een mooie strandparasol in vintage stijl. Deze strandparasol heeft dan geen franjes, maar wel al het andere waar je naar zoekt. En ze zijn vaak ook veel goedkoper.
  • Een laatste manier om in de vakantiesfeer te komen is door voor een tafelparasol met franjes te kiezen. Deze is dan meer decoratief dan voor het werpen van schaduw bedoeld.

5. Is een tweedehands parasol met franjes een optie?

Als laatste willen we je aanraden ook de tweedehands markt niet te vergeten. Want waar vind je beter een echte vintage parasol dan daar? In plaats van te investeren in een nieuwe parasol met franjes, koop je dan een oude parasol die echt in die tijd is ontworpen.

Het is dan we belangrijk om de staat van het doek en het frame te controleren. Maar vaak werden er een aantal decennia geleden hele degelijke en kwalitatieve producten geproduceerd.

De kans is groot dat deze nog een heel leven voor zich heeft. Met een beetje geluk vind jij zo een unieke retro parasol met franjes.

Waar koop ik een goede parasol met franjes?

De beste plek om een mooie retro parasol te vinden is het internet. Er zijn voldoende vintage stijl parasols te vinden. Het assortiment parasols met franjes is wat kleiner. Op het internet heb je ze allemaal bij elkaar.

Online winkelen is altijd een goed idee als je op zoek bent naar een aanbieding. De informatie in dit artikel helpt je alvast een heel eind op weg.
Veelgestelde vragen

Hebben de franjes aan mijn parasol extra onderhoud nodig?

Het is mogelijk dat de franjes aan je parasol in de knoop raken. Dit kan gebeuren als er veel wind staat. Controleer dit dus regelmatig even. Behalve dat is het ook goed om de franjes af en toe te schudden zodat je zout, zand en stof verwijdert.

Kan ik zelf franjes aan mijn parasol maken?

Dat kan en dat is een goed idee om geld te besparen. Kies een mooie vintage parasol uit zonder franjes en naai deze zelf langs de rand. Franjes koop je in allerlei kleuren in de grotere hobbyzaken. Zo maak je jouw retro parasol met franjes echt uniek.


Meer parasols: