Parasol met verlichting | Parasolverlichting los kopen? Top 5

Wat is er nu leuker dan een parasol met verlichting, tijdens gezellige zomeravonden op je terras of balkon? Er zijn twee manieren waarop je dit realiseert.

Je koopt een nieuwe parasol die al verlichting heeft, of je investeert in losse parasolverlichting.

Wat ook je keuze, het resultaat mag er zijn. En wij helpen je bij het vinden van de beste parasolverlichting voor jouw situatie. Zo worden jouw zomeravonden onvergetelijk.

Dit zijn de 5 beste parasols met verlichting

Ons eerste toplijstje staat vol met de beste parasols met ingebouwde LED verlichting. Zo ben je in één keer klaar.

 1. MINA Your Home, Parasol met LED verlichting Ø 3m
 2. Segenn’s zomer zweefparasol met LED verlichting op zonne-energie
 3. Garden Impressions Hawaii Lumen zweefparasol met LED verlichting
 4. VidaXL parasol met LED verlichting en stalen paal
 5. Kingsleeve parasol met LED verlichting op zonne-energie

Dit is de beste parasolverlichting van dit moment

Heb je al een mooie parasol en wil je daar zelf verlichting in aanbrengen? Dan is deze top 5 vast interessant voor jou.

 1. Shadowline LED parasolverlichting (optioneel: ingebouwde speaker)
 2. Nor-Tec parasolverlichting 3 functies LED
 3. Alucard parasolverlichting 3 standen
 4. 4 Seasons Outdoor 4SU parasol verlichting LED oplaadbaar
 5. TMN Home LED parasol verlichting 3 standen

Waarom investeren in een parasol met LED verlichting?

Een parasollamp is uiteraard niet noodzakelijk. Een parasol gebruik je voornamelijk tegen de zonnestralen en als die er zijn is verlichting niet nodig. Waarom zou je dan investeren in parasolverlichting?

Heb jij een parasol met verlichting op je terras of balkon, dan hoef je niet naar binnen als het donker wordt. Een gezellig buitenfeestje, etentje of samenzijn kan gewoon door blijven gaan.

De meeste parasolverlichting werkt op zonne-energie en gaat zelfs automatisch aan als het donker wordt. Andere parasol verlichting is oplaadbaar. Met verlichting in je parasol maak je je buitengebied nog toegankelijker en gezelliger.

Aandachtspunten parasolverlichting (of een parasol met verlichting) kopen

Je kunt dus op verschillende manieren verlichting in je parasol realiseren. Investeer in een parasol met ingebouwde verlichting of schaf verlichting aan die je zelf in je parasol plaatst.

In beide gevallen zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden als je naar de winkel gaat.

1. Welk soort parasollamp wil je aanschaffen?

Er zijn verschillende soorten parasolverlichting. De meeste hebben LED-lampen, wat betekent dat ze duurzaam, energiezuinig en sterk zijn. De manier waarop deze lampen stroom krijgen verschilt per product. Je hebt dan een aantal opties.

 • Kies voor parasolverlichting op zonne-energie. Je parasol zal overdag veel in de zon staan en dat betekent ’s avonds een volle accu.
 • Er is ook parasol verlichting die oplaadbaar is. Deze leg je overdag aan de lader en gebruik je ’s avonds indien nodig.
 • Als laatste kan je altijd investeren in een parasollamp met een stekker. Deze optie is vandaag de dag veel minder gangbaar, maar kan nog steeds je voorkeur hebben. Misschien heb je een balkon met een stopcontact in de buurt?

2. Welk soort parasol met verlichting wil je aanschaffen?

Dit tweede aandachtspunt is voornamelijk bedoeld voor iedereen die een nieuwe parasol met verlichting wil kopen. Je hebt dan namelijk de keuze uit een verscheidenheid aan verschillende soorten parasols met verlichting.

 • Een kleine strandparasol met verlichting is betaalbaar, gezellig en zomers.
 • Een grote zweefparasol met LED verlichting is schitterend op moderne terrassen.
 • Kies voor een muurparasol met verlichting en je bespaart ruimte.
 • Met een parasol die waterdicht is hoef je ook niet naar binnen als het begint te regenen.
 • Een rieten parasol met verlichting is een uitstekende keuze bij een buitenbar of een tropisch feest.

3. Welke extra opties moet je parasolverlichting hebben?

Een laatste punt om over na te denken als je een parasol met verlichting wilt hebben is of je daar extra opties bij nodig hebt. Er wordt hele simpele parasolverlichting verkocht.

Ben je bereid om iets meer uit te geven voor luxe? Dan maak je je parasolverlichting multifunctioneel.

 • Er is parasolverlichting met verschillende standen. Je stelt de juiste felheid in voor wat je onder de parasol aan het doen bent.
 • Kies voor parasolverlichting met een ingebouwde Bluetooth speaker. Je speelt je favoriete muziek vanaf je mobiele apparaat.
 • Er is parasolverlichting die uitloopt in takken. Deze verbind je aan de baleinen van je parasol voor een nog gezelligere sfeer.
 • Kies voor een lichtsnoer met lampjes die je in je parasol hangt.
 • Een laatste optie die je hebt is om voor een parasol met verlichting in verschillende kleuren te kiezen. Via een afstandsbediening stel je deze dan exact in zoals jij het wilt hebben.

Waar koop ik goede parasolverlichting of een parasol met verlichting?

De meeste winkels die parasols met verlichting verkopen, verkopen ook losse parasolverlichting. Je kunt dan denken aan grote online warenhuizen, tuinwinkels, maar ook Action heeft soms mooie parasolverlichting liggen.

Een andere optie die je hebt, is om te kijken of er parasolverlichting voor de horeca wordt aangeboden. Deze kom je soms ook tegen op tweedehands marktplaatsen.

Waar je ook besluit om jouw parasol met verlichting te kopen, als je alle opties onderzoekt zal de beste aanbieding ook nooit aan je voorbij gaan.
Veelgestelde vragen

Hoe duur is een parasol met verlichting?

Omdat LED verlichting relatief goedkoop is, zal een goede parasol met verlichting ook niet veel duurder zijn dan een standaard parasol. Je kunt rekenen op bedragen die beginnen bij €60 en die op kunnen lopen tot wel €500.

Hoeveel kost losse parasolverlichting?

De prijs voor losse parasolverlichting begint bij ongeveer €10. De duurste set zal je €150 of zelfs meer kosten. Je bent dus echt in staat dit perfect in je budget te passen.

Is parasolverlichting of een parasol met verlichting gemakkelijk te installeren?

Het installeren van je parasolverlichting is zo gedaan. Gelukkig is er al lang geen netwerkstroomvoorziening meer nodig als je een parasol met verlichting wilt installeren buiten. Heb je geen toegang tot een stopcontact, kies dan voor parasolverlichting op zonne-energie. Een andere optie die je hebt is om oplaadbare parasolverlichting te kiezen. Er is zelfs verlichting die werkt op batterijen die je zelf vervangt.


Meer parasols: