Parasolvoet op wielen kopen? De Top 5 beste uit de test

Een parasolvoet op wielen is een uitkomst als je je parasol op verschillende plekken wilt kunnen verankeren.

Parasolvoeten zijn niet licht en de wieltjes zorgen ervoor dat je waar het nodig is beschutting kunt creëren. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen met een parasol dit een perfecte oplossing vinden.

Heb jij een parasolvoet op wielen nodig? Bekijk dan hier de 5 best geteste parasolvoeten van dit moment.

Voor iedereen die daarna nog hulp nodig heeft voor het maken van een keuze, is de opvolgende koopgids vast ook erg nuttig.

De 5 beste parasolvoeten op wielen

Laten we beginnen met de 5 best geteste parasolvoeten op wieltjes. We hebben ze onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo is er voor iedereen een parasolvoet met wielen die past.

1. Beste parasolvoet op wieltjes 50 kg: Shadowline Havana parasolvoet op wiel

Deze moderne en granieten parasolvoet op wielen van Shadowline is een schitterende toevoeging aan elke tuin. Hij is vierkant en 50 cm x 50 cm groot.

De extra delen, zoals het handvat en de parasolhouder, zijn gemaakt van glanzend RVS. De voet is geschikt voor buisdiktes met 25 tot 53 mm diameter.

👍 Voordelen:

 • Moderne parasolvoet met wielen van 50 kilo.
 • Zwart graniet in combinatie van glanzend RVS.
 • Voor buisdiktes van 29-53 mm diameter.
 • 2 knoppen om parasol stevig te bevestigen.
 • Handvat voor gemakkelijke verplaatsing.

👎 Nadelen:

 • Je moet bukken om het handvat te pakken.
2. Beste parasolvoet op wielen 60 kg: Shadowline Caracas parasolvoet op wiel

Voor grotere en zware parasols is een zware parasolvoet vereist. Ook als je meer zekerheid wilt in de wind is het goed om in een zwaardere parasolvoet op wielen te investeren.

Deze Caracas is met 60 kilo wat groter dan de bovengenoemde Havana. Hij is eveneens is gemaakt van stijlvol graniet met RVS.

👍 Voordelen:

 • Mooie vierkante parasolvoet met wielen 60 kilo.
 • Draai de parasol vast met 2 knoppen.
 • Zwart graniet met RVS.
 • Handvat aan de zijkant.
 • Buisdiktes: diameter van 29-53 mm.

👎 Nadelen:

 • Het handvat zit laag.
3. Beste parasolvoet met wielen 90 kg: Lesliliving zware parasolvoet op wielen

Er zijn zelfs nog zwaardere parasolvoeten te krijgen. Heb jij een parasolvoet op wielen van 90 kilo nodig, dan is deze van Lesliliving een optie.

Het is een vierkante betonnen antraciet parasolvoet met daaronder vier wieltjes. Het is wel een voet waar je de parasol rechtstreeks op bevestigt. Hij heeft daar al 4 gaatjes voor.

👍 Voordelen:

 • Zware parasolvoet met 4 wielen 90 kilo.
 • Wielen zijn rembaar.
 • Voorgeboorde gaatjes voor parasol.
 • Beton met antraciet kleur.
 • Stevig en sterk.

👎 Nadelen:

 • Duur.
 • Alleen voor (zweef)parasols die een vaste voet nodig hebben.
4. Beste lichte parasolvoet op wielen: Garden Impressions Cosmo parasolvoet

Deze parasolvoet van Garden Impressions weegt slechts 30 kilo. Dat is makkelijker als je hem veel verplaatst. Ook voor kleinere lichtere parasols is het een oplossing.

Deze parasolvoet op wieltjes heeft een granieten voet en een RVS handvat en buis. De maximale buisdikte is 55 mm. Je zet je parasol vast met een adapter bovenop de buis.

👍 Voordelen:

 • Lichte parasolvoet op wielen 30 kilo.
 • Natuursteen (graniet) met RVS.
 • Handvat voor gemakkelijke verplaatsing.
 • Maximale buisdikte: 55 mm.
 • 2 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • 30 kg kan te licht zijn.
5. Beste parasolvoet op wielen voor zweefparasol: Garden Impressions Hawaii Special

Een zweefparasol heeft een basis nodig waarop deze vastgezet kan worden. Daarbij moet deze basis stevig en sterk zijn. Deze parasolvoet op wielen is voor je zweefparasol ideaal.

Hij is 120 kilo, dus voor omwaaien hoef je niet bang te zijn. De voet is vierkant en heeft 4 rembare wielen. Bevestig je zweefparasol via de voorgeboorde gaten en je verplaatst hem gemakkelijk.

👍 Voordelen:

 • Parasolvoet op wielen 120 kilo.
 • Gemaakt van graniet.
 • 4 rembare wielen.
 • Modern en luxe ontwerp.
 • Zelfs in 150 kilo te krijgen.

👎 Nadelen:

 • Geen buis.
 • Duur.
Waarom een parasolvoet op wielen?

Je hoeft natuurlijk niet te investeren in een parasolvoet op wieltjes. Gebruik je hem voor je balkon parasol, dan wil je mogelijk een parasolvoet die niet te verrijden is.

Ook voor gebruik op het strand of de camping is het niet een ideale oplossing. Daar zijn ze te zwaar voor. Parasolvoeten op wielen zijn handig als je parasol niet altijd op dezelfde plek in je tuin staat.

De onderstaande situaties geven je een idee van toepassingen waarvoor dit type parasolvoet geschikt is.

 • Je hebt een kleine parasol waarmee je op verschillende plekken schaduw wilt creëren.
 • Je tuin staat op het zuiden en je wilt een parasol die met de zon meedraait.
 • Je hebt een zweefparasol en zoekt een stevige verrijdbare basis.

Waarop moet je letten als je een parasolvoet op wielen gaat kopen?

Er zijn een aantal belangrijke punten die bepalen welke parasolvoet met wielen jij precies nodig hebt. Want wat de beste parasolvoet op wielen voor de één is, is dat niet automatisch ook voor iemand anders.

Besteed aandacht aan de onderstaande 3 punten en jij komt vast met de ideale parasolvoet thuis.

1. Het gewicht

Misschien wel het belangrijkste aandachtspunt als je een parasolvoet op wielen gaat kopen is het gewicht. Dit reken je uit door de diameter van je parasol te nemen. Per meter diameter heb je 10 tot 15 kilo parasolvoet nodig.

Er zijn uitzonderingen. Een parasolvoet op wielen voor je zweefparasol moet bijvoorbeeld zwaarder zijn. Woon je op een plek waar het winderig is, dan kies je altijd een parasolvoet in een gewichtsklasse hoger.

Gebruik deze tabel om het gewicht van jouw beste parasolvoet op wielen te bepalen.

Soort parasolDiameterMinimaal gewicht parasolvoetGewicht parasolvoet op winderige plek
StandaardTot 200 cm20 – 30 kg25 – 37,5 kg
StandaardTot 250 cm25 – 37,5 kg30 – 45 kg
StandaardTot 300 cm30 – 45 kg35 – 52,5 kg
StandaardTot 350 cm35 – 52,5 kg40 – 55 kg
    
ZweefTot 300 cm60 kg90 kg
ZweefTot 350 cm90 kg120 kg
ZweefGroter dan 350 cm120+ kg150+ kg

2. De bevestiging van de parasol

Er zijn parasolvoeten op wielen met een buis waarin je je parasol steekt en vastzet. Andere, vooral zware parasolvoeten, hebben geen buis. Hier bevestig je de parasol direct op. Met deze voet maak je er een zware parasol op wielen van die je gemakkelijk verrijdt.

Dit is vaak het geval bij de zwaardere zweefparasols. Deze staan niet in een buis op de parasolvoet, omdat je ze er niet elke keer weer uit wilt halen. Je verplaatst alles dan in één keer, parasol en voet.

Heb je een parasolvoet op wielen met een buis nodig, dan heb je waarschijnlijk een standaard parasol. Een belangrijk punt om op te letten is of de buis de juiste diameter heeft voor jouw parasol.

Het is ook geen slecht idee om te beoordelen hoe de parasol dan aan de voet vastgezet moet worden. Vaak is dat met draaiknoppen. Hoe steviger, hoe beter.

Wil je deze parasol een klein stukje verplaatsen, dan rol je voet en parasol tegelijkertijd naar een andere plek. Je moet de parasolvoet dan wel enigszins optillen.

Voor grotere afstanden haal je daarom de parasol eerst uit de parasolvoet. Je gebruikt het handvat om de voet apart mee te nemen naar zijn plek van bestemming.

3. De kenmerken van de wielen

Er zijn parasolvoeten met wielen aan één kant en parasolvoeten met een wiel op elke hoek. Je verplaatst de parasolvoet met wielen aan één kant door hem schuin op te tillen via het handvat. De parasolvoeten met 4 wielen hoef je niet op te tillen, want de voet raakt de grond niet.

Wat erg belangrijk is als je een parasolvoet op 4 wielen gaat kopen, is dat de wielen rembaar zijn. Anders staat je parasol niet stevig en kan hij wegwaaien.

Waar koop ik een goede parasolvoet op wielen?

Er zijn voldoende retailers die goede parasolvoeten op wielen verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Gamma of Hornbach, maar ook online specialisten hebben een groot aanbod. Het internet is altijd een goede plek voor een mooie deal of een interessante aanbieding.

Waar je ook besluit je parasolvoet op wielen te kopen, met de informatie uit dit artikel koop je vast de juiste voor jou.
Veelgestelde vragen

Kan ik de wielen zelf onder de parasolvoet monteren?

Ja, dat kan. Zorg ervoor dat je wielen plaatst die het gewicht van de parasolvoet + parasol kunnen dragen. Kies ook alleen voor kwalitatieve rembare wielen voor buitengebruik en zorg voor een stevige bevestiging.

Hoeveel kilo moet de parasolvoet voor mijn zweefparasol zijn?

– Diameter zweefparasol tot 3 meter: parasolvoet van minimaal 60 kilo.
– Diameter zweefparasol tot 3,5 meter: parasolvoet van minimaal 80 tot 90 kilo.
– Diameter zweefparasol vanaf 3,5 meter: parasolvoet van minimaal 120 kilo.

Kan ik een parasolvoet op wielen gebruiken voor mijn strandparasol?”

Dat is geen goed idee. Voor op het strand kies je beter een lichtgewicht parasolvoet die je ter plekke verzwaart. Deze draag je gemakkelijk naar je plek en vult hem daar met zand of water. Je leegt hem als je weer naar huis gaat.


Meer over parasols: