Partytent 3×6 meter kopen

In een partytent van 3×6 meter kan je 20 staande mensen kwijt, óf een mooie lange eettafel met 12 zitplaatsen. Het is dus een perfecte keuze voor als je een diner organiseert of een feestje geeft.

Daarbij zijn de meeste accessoires voor partytenten van 3×3 meter ook voor partytenten van 3×6 meter te gebruiken.

Denk jij eraan om een partytent aan te schaffen van 3 bij 6 meter? Er is keuze genoeg. Met de informatie uit dit artikel kies je dan de beste partytent voor jou.

Dit zijn de 3 beste partytenten van 3×6 meter

We beginnen met de 3 beste partytenten van 3×6 meter van dit moment. In dit lijstje zie je de meest populaire producten en de situatie waarin ze het beste worden toegepast.

1. De beste easy up partytent 3×6 meter: Deuba easy up vouwtent

Deuba-partytent-3-x-6-easy-up

Een easy up partytent zet je in een paar minuten op. De easy up vouwtent van Deuba werkt met een harmonicasysteem die je gemakkelijk op zijn plaats klikt.

Een partytent 3×6 meter met een easy up systeem is dus ideaal om mee te nemen op vakantie of om spontaan op te zetten. Daarbij is deze partytent ook erg goed betaalbaar.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Sterk stalen frame.
 • Waterafstotend zeil met PA-coating.
 • In hoogte verstelbaar.
 • Niet zwaar voor een partytent uit deze klasse (25 kilo).

👎 Nadelen:

 • Geen fabrieksgarantie.
 • Zijwanden zijn niet bijgesloten.
2. De beste 3×6 meter partytent waterdicht: Woltu Eugad waterdichte 3×6 partytent

Woltu-Eugad-partytent-easy-up-waterdicht

De partytent van Woltu Eugad is wat duurder, maar daar krijg je veel voor terug. De tent is opvouwbaar en wordt geleverd inclusief zijwanden.

Daarbij is dit een partytent van 3×6 meter die volledig waterdicht is en dus meer bescherming biedt bij slecht weer. Met 24 kilo neem je hem ook gemakkelijk overal mee naartoe.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Niet te zwaar (24 kilo).
 • Inclusief zijwanden.
 • Het hele jaar te gebruiken.
 • Easy up, dus gemakkelijk te monteren en demonteren.

👎 Nadelen:

 • Geen fabrieksgarantie.
 • Niet de goedkoopste optie.
3. De beste partytent 3×6 met dikke buizen: MaxxGarden easy up partytent 3×6

MaxxGarden easy up partytent 3x6m

Zoek je een partytent van 3×6 meter met een extra stevig frame, dan is deze MaxxGarden easy up partytent een goede keuze. Door het dikke frame is hij zwaar (75 kilo), maar gelukkig heeft de draagtas wieltjes.

Zijwanden worden bijgeleverd en omdat het een easy up tent is staat hij zo. Deze partytent gebruik je in elk seizoen.

👍 Voordelen:

 • Stevig frame van dikke buizen.
 • Waterdicht 600g Oxford doek.
 • Inclusief zijwanden.
 • Draagtas met wielen.
 • 1 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Zwaar (75 kilo).
 • Duur.
Waarom een partytent van 3×6 meter kopen?

partytent-3-x-6-kopen

Partytenten van 3×3 meter zijn het meest gangbaar en het populairst. Met een partytent van 3×6 meter kan je echter net iets meer. Als je voldoende ruimte hebt in je tuin of op de camping is dit een ideale aankoop voor als je simpelweg meer beschutting nodig hebt.

Geef je een feestje, steek je barbecue aan of ga je met meerdere gezinnen naar de camping? Dan zal een partytent van 3×6 meter een gezellige plek zijn om samen te komen, weer of geen weer.

Een partytent 3×6 kopen: let hierop!

Er is een vrij groot aanbod in partytenten van 3×6 meter. Het is de bedoeling dat jij een partytent kiest die jou zo goed mogelijk dienstdoet. Let daarom bij het maken van je keuze op de volgende 3 aandachtspunten.

1. Langdurig of kortstondig gebruik?

Aan onze top 3 heb je kunnen zien dat de prijzen voor partytenten van 3 bij 6 meter nogal uiteen kunnen lopen.

En kies je voor een duurder exemplaar, dan krijg je daar ook kwaliteit voor terug. Als jij je partytent van 3×6 meter meerdere dagen achter elkaar wilt kunnen laten staan, is dat belangrijk.

Veel partytenten worden gemaakt voor feestjes. Nadat het feestje voorbij is, worden deze weer afgebroken. Partytenten die slechts één dag staan hoeven niet waterdicht, sterk en weerbestendig te zijn.

Ben jij van plan je partytent één keer op te zetten en er vervolgens een korte periode gebruik van te maken, kies dan voor kwaliteit. Je neemt een partytent van 3×6 meter met zijwanden, die waterdicht is en met een frame van dikke buizen.

2. Een partytent van 3×6 meter of van 4×4 meter?

Partytenten worden geproduceerd in verschillende afmetingen. Een partytent van 3×6 meter is lang en rechthoekig terwijl een partytent van 4×4 meter vierkant is. Beide bieden ongeveer evenveel beschutte ruimte.

De afmetingen die je kiest bepaal je door te kijken naar de ruimte die je hebt. Wat past het beste en staat het mooiste? Kijk ook naar wat je er onder wilt zetten.

Onder een partytent van 3×6 meter past een lange tafel beter, terwijl je onder een partytent van 4 bij 4 meter een grote ronde tafel plaatst.

3. Zijwanden of geen zijwanden?

Heb je voor jouw doeleinden een open of gesloten partytent van 3×6 meter nodig? Of wil je beide opties tot je beschikking hebben? Zijwanden bieden meer beschutting en privacy, maar blokkeren ook je uitzicht en ruimtelijke gevoel. Ze worden lang niet altijd bijgeleverd.

Tip: voor een partytent met de afmetingen 3×6 meter kan je vaak ook 6 zijwanden van 3×3 meter kopen. Daarvan is meer keuze. Je kan dus altijd besluiten om je zijwanden later aan te schaffen, mocht blijken dat je deze toch wel goed kunt gebruiken.

Waar koop ik een goede partytent van 3 bij 6 meter?

partytent-3-bij-6

Je hebt nu voldoende informatie om een weloverwogen keuze te maken en de ideale partytent van 3 bij 6 meter aan te schaffen. Daarvoor zoek je een goede winkel, zoals Hornbach, Cranenbroek of Action. Er is voldoende keuze.

Zoek je specifiek naar een goede aanbieding, dan is het internet de beste plek om je partytent 3×6 te kopen. Online is het aanbod enorm en je hebt je partytent meestal al snel in huis.

Waar je ook besluit naartoe te gaan, dus is hét moment om een partytent te zoeken. En met de informatie uit dit artikel, maak je van jouw aankoop een groot succes.

Meer formaten partytenten: