Partytent 5×3 meter kopen? Bekijk het beste aanbod

Een partytent van 5×3 meter heeft een mooie lange vorm en biedt onderdak aan 15 staande en 10 zittende personen.

Door de vorm is het een ideale partytent voor een lange tafel of voor een podium met dansruimte. Met deze partytent is jouw (tuin)feest compleet.

Denk jij eraan om een partytent van 5 bij 3 meter aan te schaffen, dan is er voldoende om over na te denken. De informatie uit dit artikel helpt je bij het maken van je beslissing.

De 3 beste partytenten 5×3 m

We beginnen met de beste partytenten van 5×3 m van dit moment. Hier vind je de 3 producten die je volgens ons niet mag missen.

1. De beste waterdichte partytent 5×3: Toolport hoogwaardige partytent

Toolport-partytent-waterdicht

Met een waterdichte partytent kan je feest altijd doorgaan en staat je apparatuur veilig. De beste waterdichte partytent 5×3 meter is die van Toolport.

Deze is gemaakt van hoogwaardig zeil, heeft zijwanden met boogramen en kan tegen een stootje. Daarbij krijg je van Toolport de garantie dat de reserveonderdelen zeker 10 jaar beschikbaar zullen blijven. Dit is een partytent die je elk jaar weer voor de dag haalt.

👍 Voordelen:

 • Duurzaam.
 • 100% waterdicht 240 g/m2 doek.
 • Zijwanden bijgeleverd.
 • Stevig frame van staal.
 • Gemakkelijk op te zetten.

👎 Nadelen:

 • Vrij duur.
2. De beste easy up partytent 5×3: Lizzely Garden & Living luxe partytent opvouwbaar

De partytent van Lizzely is niet exact 5×3 meter, maar wij vinden dat deze wel een plek in deze top 3 verdient. Het is namelijk een easy up partytent, met een 100% waterdicht 700D Oxford doek en extra zandzakken.

Dat bekent dat je hem snel opzet en dat hij extra bescherming biedt bij slechtere weersomstandigheden. De partytenttent wordt geleverd inclusief zijwanden.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbaar.
 • Waterdicht 700D Oxford doek.
 • Inclusief scheerlijnen, haringen en zandzakken.
 • Easy up.
 • Lichtgewicht (19 kg).

👎 Nadelen:

 • 4,5 x 3 meter.
3. De beste open partytent 5×3: Toolport easy up partytent zonder zijwanden

Heb je geen zijwanden nodig voor je partytent 5×3, dan is dit product van Toolport een aanrader. Je ontvangt een kwalitatieve easy up vouwtent en hebt de keuze uit een aantal verschillende kleuren.

Je zet hem in een maar minuten op en met 19 kilo is hij ook gemakkelijk mee te nemen naar de camping. Daarbij is deze partytent waterdicht.

👍 Voordelen:

 • In hoogte verstelbaar.
 • Waterdicht 300 g/m2 doek.
 • Easy up.
 • Lichtgewicht (19 kg).
 • Inclusief haringen en scheerlijnen.

👎 Nadelen:

 • 4,5 x 3 meter.
 • Zijwanden niet inbegrepen.
Voor wie is een partytent van 5×3 m geschikt?

Als jij een partytent van 5×3 meter zoekt, dan zal je merken dat deze niet altijd gemakkelijk te vinden zijn. Soms moet je kiezen voor een wat kleiner model van 4,5×3 meter of juist een partytent van 6×3 meter. Hoe dan ook, je hebt een lange partytent nodig voor 10 tot 15 personen.

Deze afmetingen zijn uitermate geschikt voor een aantal situaties:

 • Je organiseert een diner en zoekt een partytent waar een lange tafel onder kan staan.
 • Je geeft een tuinfeest, bijvoorbeeld voor een bruiloft of een jubileum.
 • Je buurt- of sportvereniging organiseert een feest en heeft een lange partytent nodig voor onderdak.
 • Een lange partytent van 5×3 meter is ideaal als onderdak tijdens een kamp. Het is dé plek om te eten, spellen te spelen en gezellig samen te zijn.
 • Je kunt je partytent 5×3 natuurlijk ook gebruiken om je zwembad of zandbak/speeltoestellen/terras mee te overdekken tijdens zonnige dagen.

Waarop moet je letten als je een partytent 5×3 koopt?

Er zijn een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden als je een partytent 5×3 gaat kopen. We zetten de belangrijkste daarvan voor je op een rijtje.

1. Je partytent 5×3 huren of kopen?

Als je op zoek gaat naar een partytent van 5 bij 3 meter, dan zal je merken dat deze afmetingen lastig te vinden zijn.

Het is daarom geen slecht idee om te onderzoeken of je deze ook kunt huren. Je geeft jezelf dan meer opties en je blijft na je feest niet met een tent zitten die je nooit meer opzet.

Huren is het overwegen waard als je een partytent zoekt voor een éénmalige bijeenkomst. Je betaalt een vast bedrag en levert je partytent 5×3 naderhand gewoon weer in. Partytenten die je huurt zijn vaak van hoge kwaliteit en in veel gevallen ook goedkoper.

2. Een open of gesloten partytent 5×3?

Partytenten worden geleverd inclusief- en exclusief zijwanden. Open partytenten van 5×3 voelen ruimer en je hebt meer uitzicht.

Gaat het regenen of begint het te waaien, dan is er minder beschutting. Daarbij kunnen anderen ook gemakkelijker naar binnen kijken en dat betekent minder privacy.

Een gesloten partytent biedt meer beschutting tegen wind, zon en neerslag. Naar binnen kijken is veel minder gemakkelijk, dus je hebt meer privacy. Gesloten partytenten van 5×3 meter voelen wel kleiner aan en een gedeelte van je uitzicht gaat verloren.

Let op: losse zijwanden voor partytenten van 5×3 meter zijn achteraf lastig te vinden. Maak deze keuze dus al bij je aankoop.

3. Waterdicht of waterafstotend?

Je zult zien dat een aantal partytenten waterdicht zijn en andere waterafstotend. Waterdichte partytenten van 5×3 meter zijn vaak duurder, maar gaan niet lekken als het regent.

Een waterafstotende partytent kan lichte regenbuien aan, maar zal geen beschutting meer bieden als het harder tekeer gaat.

Kies voor waterdicht als je zekerheid wilt of als je apparatuur, eten en drinken of andere voorwerpen onder de partytent zet die echt niet nat mogen worden.

Waterafstotend is een prima optie als je zeker weet dat het droog blijft of als je bij echt slecht weer toch naar binnen gaat.

Waar kan ik een goede partytent 5×3 meter kopen?

Het is tijd om jouw partytent 5×3 meter uit te kiezen. Waar kan je dan terecht? Veel doe-het-zelf zaken en outdoorwinkels verkopen partytenten van hoge kwaliteit. Het aanbod is online nog groter en de kans dat je daar een goede partytent aanbieding vindt ook.

Bekijk al je opties en kies een partytent 5×3 die aan al jouw eisen voldoet. Met alles wat je hier geleerd hebt vind je ongetwijfeld de beste partytent voor jouw feest.Meer formaten partytenten: