Partytent bij Decathlon kopen? Het aanbod & Ervaringen

Decathlon verkoopt doorgaans producten met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Maar zijn de partytenten van deze winkel ook de moeite waard? Of kies je beter voor een alternatief?

En hoe ziet het aanbod eruit? Je komt het hier te weten!

Wat voor partytenten verkoopt Decathlon?

Zoals je dat misschien al had verwacht, vind je bij Decathlon voornamelijk schuiltenten die bedoeld zijn voor op het strand of de camping. Je kan ze natuurlijk ook in je tuin gebruiken, maar dat is een beetje vreemd aangezien ze er uitzien als kampeertenten.

Gelukkig kan je ook ‘echte’ partytenten bij Decathlon vinden. Veel keuze heb je echter niet, want er is slechts één model verkrijgbaar op het moment van schrijven. Het is een simpele witte 3×3 partytent.

Omwille van het lichte gewicht is deze feesttent vooral ideaal om mee te nemen tijdens het kamperen of naar een festival.

Als je hem in je tuin wil plaatsen, kan dat natuurlijk ook. Dankzij de Fresh-stof houdt hij warmte tegen waardoor hij goed van pas komt tijdens het barbecueën in het zonnetje.

Interessante alternatieven

Vind je een simpele partytent maar niets en zijn de schuiltenten van Decathlon ook niet je ding? Dan zijn er gelukkig nog voldoende andere winkels waar je feesttenten kan kopen.

Zo zijn er honderden verschillende modellen verkrijgbaar bij Bol.com. Daardoor is de kans groot dat je er precies vindt wat je zoekt.

Als je op zoek bent naar kwalitatieve feesttenten, zijn deze van Ikea, Van Cranenbroek, Heuts en Obelink ook het overwegen waard. Wil je liever een goedkope partytent kopen? Dan is de Lidl tent interessant om te ontdekken.

Ervaringen met partytenten van Decathlon

Als je een miskoop wil vermijden, is het belangrijk om te weten wat de ervaringen van gebruikers zijn met de Decathlon partytent. We maakten voor jou hieronder een overzicht. We geven je tevens onze eerlijke mening!

Decathlon partytent ervaringen van gebruikers

De partytent die te koop is bij Decathlon heeft een hoge tevredenheidsscore. Hij scoort op elk gebied goed, maar gebruikers zijn voornamelijk tevreden over de kwaliteit. De feesttent zou namelijk erg stevig zijn en een goede bescherming bieden tegen zon.

Daarnaast zou hij makkelijk op te zetten en weer af te breken zijn, wat niet vreemd is aangezien de feesttent voornamelijk bedoeld is voor op de camping.

Ook de schuiltenten worden zeer goed beoordeeld. Wellicht handig om te weten als je toch geïnteresseerd bent in dit soort tent.

Onze mening over de partytent van Decathlon

De partytent van Decathlon is niet spotgoedkoop, maar heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. We zien namelijk dat het gemaakt werd uit stevige materialen waaronder staal en polyester.

We merken wel op dat de tent weinig bescherming biedt tegen regen. Daardoor is het niet ideaal om te gebruiken in slechte weersomstandigheden.

Dankzij de speciale fresh-stof die opwarming door de zon tegengaat, is het wel een goede partytent om tijdens zonnige dagen te gebruiken.

Naar onze mening is de Decathlon partytent vooral perfect om mee te gaan kamperen of voor sporadisch gebruik in de tuin.

Omdat het niet zo goed tegen regen kan, is het niet de beste partytent om voor een lange periode in je tuin te laten staan. Wij vinden het daarnaast teleurstellend dat er slechts één partytent te koop is bij Decathlon.

In de meeste gevallen vind je er dus niet wat je zoekt. Het aanbod van schuiltenten is veel uitgebreider. Als je dit soort tent nodig hebt, is het volgens ons pas écht interessant om Decathlon te bezoeken!

Hoe zijn de prijzen bij Decathlon?

De Quechua partytent van Decathlon is tot onze verbazing niet zo goedkoop. Het kost op dit moment zo’n 150 euro voor een simpel model. In vergelijking met gelijkaardige partytenten bij andere winkels is dit zelfs duur.

Bij Lidl kan je bijvoorbeeld een 3×3 partytent kopen voor bijna de helft van de prijs. Hetzelfde geldt voor Action. Maar je mag natuurlijk niet vergeten dat de Decathlon feesttent een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Waarom wel/niet een partytent bij Decathlon kopen?

Bij Decathlon is slechts één partytent te vinden. Deze is vooral geschikt om te gebruiken tijdens het kamperen, maar je kan hem ook in je tuin plaatsen als je wil barbecueën. Daar is het zelfs perfect voor, omdat het goed beschermt tegen de zon.

Koop de feesttent niet om op regenachtige dagen te gebruiken, want het is niet voldoende waterbestendig. Daarnaast is het niet zo geschikt om voor een lange periode te laten staan.

Decathlon vs andere winkels

Het aanbod van Decathlon is niet groot. Tenminste als je een gewone partytent zoekt en geen kleine schuiltent. Er is momenteel slechts één model verkrijgbaar.

De meeste andere aanbieders hebben een veel groter assortiment. Zo vind je bij Praxis maar liefst meer dan honderd verschillende soorten.

Op gebied van kwaliteit en gebruiksgemak zit het bij de Decathlon feesttent zeker goed in vergelijking met de partytenten van andere winkels. Het is zelfs een van de beste keuzes die er is.

De partytent is bijvoorbeeld veel steviger en stabieler dan deze van Action en heel wat makkelijk in elkaar te steken dan deze van Gamma.

De Decathlon feesttent is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de Lidl partytent, alleen is de kwaliteit nog vele malen beter. Je betaalt er dan ook heel wat meer voor.

Partytent bij Decathlon kopen: goede keus of niet?

De Decathlon partytent is niet de mooiste partytent die er bestaat. Maar dit simpele model is door de goede kwaliteit zeker aan te raden.

Ook zeker als je op zoek bent naar een feesttent om mee te nemen naar de camping of een festival, want het is erg makkelijk om op te zetten en weer af te breken!

Ben je toch niet helemaal overtuigd van een partytent van de Decathlon? Klik dan op onderstaande knop om een compleet aanbod aan partytenten te bekijken!Meer winkels met partytenten: