Partytent bij Hornbach kopen? Het aanbod & Ervaringen

Hornbach is een van de vele plaatsen waar je partytenten kan kopen. Ben je benieuwd naar het assortiment en wil je meer weten over de prijzen van deze winkel? Bekijk dan onze review.

We vertellen je ook wat de plus- en minpunten zijn van een Hornbach partytent!

Wat voor partytenten verkoopt Hornbach?

Bij Hornbach zijn er in totaal zo’n dertig verschillende soorten partytenten om uit te kiezen. Je hebt dus veel mogelijkheden. Maar vind je er ook de beste feesttent voor in jouw tuin?

Wij bekeken welke opties er zijn qua afmetingen, materialen, modellen en kleuren en maakten voor jou een overzicht. Neem het door en je komt het te weten!

Afmetingen

Op gebied van afmetingen stelt het aanbod van Hornbach niet teleur. Je kan er namelijk zowel terecht voor 3×3 als 3×4 en 3×6 partytenten.

Dit zijn de meest populaire afmetingen, maar je vindt er eveneens hele grote tenten van 10×12 tot zelfs 12×16 meter. De kleinste tent is 2,4×1,5 meter groot.

Let op, want de hele grote modellen zijn eigenlijk paviljoenen. Het verschil tussen beiden is dat je paviljoenen niet telkens moet opzetten en afbreken.

Ze zijn vaak iets moeilijker te monteren, maar je kan ze veel langer of zelfs permanent laten staan.

Materialen

De meeste feesttenten van Hornbach hebben een stalen frame. Staal is een kwalitatief materiaal, maar aluminium is nog net iets beter. Het is namelijk even sterk, maar heel wat lichter. Om die reden vind je het terug in de grotere partytenten van Hornbach.

De daken zijn bijna allemaal vervaardigd van polyester. Er zijn echter ook modellen met een steviger dak van polycarbonaat. Deze zijn iets duurder maar je kan ze langer laten staan.

Modellen

Bij Hornbach vindt je zowel eenvoudige als luxemodellen. Sommige tenten zijn ook voorzien van zijwanden, bij andere moet je deze nog apart kopen.

Daarnaast zijn er in het assortiment partytenten met een schuin, recht en gebogen dak, en kan je kiezen voor inkapbare modellen.

Kleuren

De feesttenten van Hornbach zijn verkrijgbaar in het wit, zwart, grijs, beige en antraciet.

Ervaringen met partytenten van Hornbach

Je bent vast benieuwd naar wat gebruikers vinden van de Hornbach partytenten. Wij zochten het voor je uit. Daarnaast geven wij je ook onze mening over de feesttenten van Hornbach!

Hornbach partytent ervaringen volgens gebruikers

Niet iedere feesttent op de site van Hornbach werd beoordeeld. In totaal kregen zo’n vijftien modellen een score. Daarvan zijn er drie met een perfecte en vijf met een goede beoordeling. De overige zeven werden matig tot slecht beoordeeld.

De gebruikers zijn vooral ontevreden over de kwaliteit. Sommige feesttenten zouden namelijk wegvliegen bij hevige wind en andere zouden scheuren.

De feesttenten die goed beoordeeld worden, scoren gelukkig wel goed op vlak van kwaliteit. Ook zouden ze makkelijk in elkaar te zetten zijn.

Hornbach partytent ervaringen volgens ons

Wij hebben zo onze twijfels over de partytenten die te koop zijn bij Hornbach. Zijn ze allemaal barslecht? Zeker niet, maar we zijn er wel van overtuigd dat je moet opletten.

De kans dat je een slechte partytent koopt is namelijk redelijk groot, want bijna de helft van de modellen kreeg een teleurstellende score. Bij de partytenten zonder beoordelingen, neem je dan ook een risico.

Met een duurder paviljoen van Hornbach, zit je wel altijd goed. Deze zijn namelijk vervaardigd van erg stevige materialen. Dat mag ook wel, want ze kosten enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s.

Ook de modellen met een plat dak scoren erg goed. Wij raden je dus aan om voor een van deze partytenten te kiezen. In andere gevallen dien je erg goed naar de specificaties en beoordelingen te kijken.

Hoe zijn de prijzen bij Hornbach?

De goedkoopste partytent die je bij Hornback kan kopen, kost je slechts 34,99 euro. Voor de duurste betaal je maar liefst 3.299 euro. Voor dat geld krijg je wel een stevig paviljoen dat je permanent kan laten staan.

De meeste tenten kosten tussen de 149 en 299 euro. Ze zijn zeker niet duur als je ze vergelijkt met de feesttenten van andere winkels, maar ook niet per se goedkoop.

Eigenlijk hebben ze een ‘normale prijs’. Bij Hornbach is er wel voor ieders budget een partytent verkrijgbaar.

Waarom wel/niet een partytent bij Hornbach kopen?

Een partytent bij Hornbach kopen, is vooral een goed idee als je niet zo handig bent en je een tent wil die je makkelijk in elkaar steekt. Ze zouden namelijk volgens diverse gebruikers eenvoudig te monteren zijn.

Koop geen partytent bij Hornbach als je de beste kwaliteit verwacht. Met uitzondering van de partytenten met een plat dak en de paviljoenen.

Hornbach vs andere winkels

Bij Hornbach heb je veel keuze qua partytenten. Zeker als je het vergelijkt met andere winkels. Er zijn in het totaal zo’n dertig modellen verkrijgbaar. Bij de meeste winkels zijn slechts enkele modellen te vinden.

Het fijne is dat je er ook terechtkan voor hele grote partytenten van 10×12 of zelfs 12×16 meter. Die keuze heb je niet bij de meeste concurrenten.

Het gaat dan wel om permanentere constructies, maar het is toch fijn dat je deze optie hebt.

Wat ook opvalt is dat de meeste tenten makkelijk in elkaar te zetten zijn. En dat is nu net een minpuntje van de partytenten van Gamma bijvoorbeeld.

Qua prijs doen de tenten het niet beter of slechter dan deze van andere winkels. De kwaliteit is wel twijfelachtig.

Ze kunnen dan ook niet tippen aan de feesttenten van Ikea die vrijwel allemaal uitstekend scoren. Toch heeft Hornbach, net zoals de meeste andere winkels, enkele goede en minder goede modellen.

Partytent bij Hornbach kopen: goede keus of niet?

Als je op zoek bent naar een permanentere oplossing en je dus een paviljoen wil kopen, raden wij je Hornbach aan. Je vindt er nog andere modellen die de moeite waard zijn.

Maar om deze te vinden, dien je goed de beoordelingen te bekijken. Doe je dat niet? Dan is de kans op een miskoop groot!
Meer winkels met partytenten: