Partytent bij Praxis kopen? Het aanbod & Ervaringen

Heb je onlangs een mooie partytent bij Praxis gezien en overweeg je om hem te kopen? Dan is het een goed idee om eerst te weten te komen of Praxis partytenten wel degelijk zijn.

Je ontdekt het in deze review. Ook vertellen we je hoe de tenten scoren in vergelijking met die van andere winkels en nog veel meer!

Wat voor partytenten verkoopt Praxis?

Het kan ook zijn dat je nog niet zo vertrouwd bent met het partytenten assortiment van Praxis. Is dat het geval? Dan ontdek je hieronder welke partytenten je er kan kopen.

Het assortiment is de moeite waard, want in totaal zijn er maar liefst meer dan 100 verschillende modellen!

Afmetingen

Bij Praxis vind je de meest voorkomende formaten zoals een 3×3 en 3×4 partytent. Maar er zijn ook tenten die in de hoogte en/of breedte groter zijn en formaten die iets minder vaak voorkomen zoals 4×4 en 5×5 meter.

De grootste partytent die je vindt bij Praxis is 3,95×7,95 meter groot. De kleinste heeft afmetingen van 2×2 meter.

Materialen

Zoals je misschien al weet kan het frame van een feesttent uit staal, metaal of aluminium gemaakt zijn. Dit laatste materiaal is door zijn licht gewicht de beste optie. Bij Praxis vind je in het totaal 6 modellen met een stevig en licht aluminium frame.

Modellen

Of je nu op zoek bent naar een mooie luxe partytent of een simpel en goedkoop exemplaar, je vindt het bij Praxis. Er zijn zelfs speciale inklapbare tenten die je makkelijker opzet, verlichte tenten, stervormige modellen, feesttenten met hokgordijnen en nog veel meer!

Kleuren

Ook op vlak van kleuren heb je veel keuze bij Praxis. Dit zijn de opties:

 • Wit
 • Grijs
 • Taupe
 • Groen
 • Blauw
 • Beige
 • Zwart
 • Geel
 • Zilver
 • Rood
 • Bruin

Merken

Bij Praxis kan je kiezen uit twee merken: Vida XL en Central Park. Van Vida XL zijn er 129 tenten en toebehoren zoals zijwanden verkrijgbaar, van Central park zijn dat er 43. Beide merken hebben zowel goedkope als dure modellen.

Ervaringen met partytenten van de Praxis

Bij Praxis kan je geen beoordelingen achterlaten. Daardoor weten we niet wat gebruikers vinden van de partytenten.

Zelf zijn we echter vertrouwd met het merk Vida XL. Daardoor weten we dat de partytenten over het algemeen een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Alleen de grote modellen met zijwanden en ramen zijn niet aangeraden, maar die worden van vrijwel ieder merk slechter beoordeeld.

Central Park lijkt dan weer wat luxueuzere, duurdere en stevigere modellen te maken. Maar ook dit merk heeft enkele goedkope partytenten van goede kwaliteit.

Hoe zijn de prijzen bij Praxis?

De prijzen van de partytenten van Praxis variëren sterk. Het maakt dus niet uit hoeveel je wil uitgeven aan een feesttent. Je kan altijd bij deze winkel terecht.

De goedkoopste Praxis partytent kost rond de 30 euro als we geen rekening houden met promoties. Voor de duurste betaal je 594,30 euro.

Waarom wel/niet een partytent bij Praxis kopen?

Bij Praxis kan je terecht voor ieder type, kleur en formaat partytent. Ze hebben doorgaans een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Kies er dus voor om een partytent te kopen bij Praxis als je niet veel geld wil uitgeven, maar toch van een stevige partytent wil genieten.

Praxis vs andere winkels

In vergelijking met de meeste andere winkels, heb je bij Praxis veel meer keuze. Bij Gamma zijn er bijvoorbeeld slechts enkele modellen verkrijgbaar en de Action heeft zelfs maar één partytent te koop.

Ook vind je bij Praxis unieke feesttenten die je nergens anders terugvindt en afmetingen die doorgaans moeilijk verkrijgbaar zijn. Op vlak van prijs is het vergelijkbaar met de meeste andere winkels.

Partytent bij Praxis kopen: goede keus of niet?

Een partytent kopen bij Praxis is volgens ons een goede keuze. Voor weinig geld krijg je namelijk een mooie en kwalitatief goede feesttent. Het is misschien niet de allerbeste kwaliteit, maar je krijgt zeker waar voor je geld!
Meer winkels met partytenten: