Partytent uitschuifbaar kopen? Dit is de TOP 3!

Een partytent die uitschuifbaar is zet je gemakkelijker op. Het dak klapt uit als een harmonica en klikt op zijn plek.

Plaats de stokken en het doek en je uitschuifbare partytent staat in een paar minuten. Dat maakt een partytent die uitschuifbaar is zo ideaal voor dagelijks gebruik of op vakantie.

Hier verzamelen we alle informatie die je nodig hebt bij het kopen van deze handige partytent. We beginnen met de top 3 beste producten en volgen dat op met nuttige tips voor het maken van je keuze.

Dit zijn de 3 beste uitschuifbare partytenten

Partytenten die gemakkelijk op te zetten zijn, worden ook wel easy-up partytenten genoemd. Een partytent die uitschuifbaar is hoort bij die categorie, maar ook een uittrekbare partytent of een inklapbare partytent.

Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer: deze partytenten zet je in minuten op met een handig uitschuif-mechanisme.

Wat zijn momenteel de beste uitschuifbare partytenten? Dit is de top 3.

1. De beste allround partytent uitschuifbaar: Lizzely Garden & Living easy up partytent

partytent-uitschuifbaar-Lizzely-Garden-Living-easy-up

Je kunt een partytent uitschuifbaar al kopen voor een paar tientjes en de duurste modellen verkopen juist voor honderden euro’s.

De Lizzely Garden & Living easy up partytent zit daar mooi tussenin. Je krijgt een kwalitatieve uittrekbare partytent voor een gemiddelde prijs.

👍 Voordelen:

 • Een sterke kwalitatieve partytent 3×3 meter.
 • Waterdicht doek.
 • Inclusief haringen, scheerlijnen en zandzakken.
 • Zijwanden met ramen en deur worden bijgeleverd.
 • 1 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Voor kortstondig gebruik.
 • Niet bestand tegen harde regen en wind.
2. De beste goedkope partytent uittrekbaar: Garden Royal easy up partytent

Garden-Royal-easy-up-uitschuifbare-partytent-3x3m

Een goedkope partytent die uitschuifbaar is mist de hoge kwaliteit van duurdere modellen, maar soms heb je dat ook niet nodig.

Zoek je een partytent voor één feestje, één vakantie of één zomer, dan zal de Garden Royal easy up je financieel niet belasten. Hij is te krijgen in verschillende kleuren en heeft afmetingen van 3×3 meter.

👍 Voordelen:

 • Mooie voordelige prijs.
 • In hoogte verstelbaar.
 • Waterdicht doek.
 • Haringen en scheerlijnen voor extra bevestiging.
 • 2 jaar garantie

👎 Nadelen:

 • Niet inclusief zijwanden.
 • Niet te gebruiken bij veel neerslag of wind.
 • Voor één seizoen.
3. De beste luxe partytent uitschuifbaar: Grizzly Outdoor partytent vouwtent

Grizzly-Outdoor-uitschuifbare-partytent

Als je investeert in een luxe partytent uitschuifbaar, dan investeer je in een product dat je vele jaren met regelmaat gebruikt. Deze zijn kwalitatief beter en sterker.

De Grizzly Outdoor partytent heeft duidelijk een robuust frame en kwalitatief doek. Ook is hij wat groter, namelijk 3×6 meter. Je verankert deze tent extra met de bijgeleverde scheerlijnen en haringen.

👍 Voordelen:

 • In hoogte verstelbaar.
 • Waterdicht doek.
 • Handige draagtas met wieltjes.
 • Sterk aluminium frame met kliksysteem.
 • 2 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Zijwanden niet bijgeleverd.
 • Prijzig.
Een uittrekbare partytent kopen: let op deze aandachtspunten

aandachtspunten-partytent-uitschuifbaar

Er is dus voldoende aanbod als je een uitschuif partytent zoekt. En deze partytenten zijn momenteel erg in trek, omdat ze zo gebruiksvriendelijk zijn. Ga jij op zoek naar een partytent uitschuifbaar, houd dan rekening met deze aandachtspunten.

1. Een kwalitatief systeem is belangrijk

Een partytent die uittrekbaar is zet je op met een systeem dat aan een wasmolen doet denken. De partytent vouwt uit en klikt op zijn plek.

Daarna kan deze dus ook niet meer zomaar inklappen. Dit systeem is handig, maar wel zwakker dan een frame dat je zelf met stokken in elkaar zet.

Wil je dus zo lang mogelijk met je partytent die uitschuifbaar is kunnen doen, dan is het belangrijk dat dit systeem van goede kwaliteit is.

Dat kan je controleren door te kijken naar het gewicht van het frame en het materiaal van de stokken. Duurdere partytenten hebben vaak een sterker systeem dan goedkope partytenten.

2. Verschillende soorten uitschuifbare partytenten

Partytenten kunnen op verschillende manieren uitschuifbaar zijn.

 • Een partytent uitschuifbaar is easy up, dus uitvouwbaar en snel op te zetten.
 • Je kunt een partytent in de hoogte uitschuiven, dus dan zijn de stokken uitschuifbaar.
 • Enkele partytenten hebben een uitschuifbaar dak voor meer beschutting indien nodig.

3. Zijwanden of geen zijwanden?

Een laatst aandachtspunt dat belangrijk is als je een uitschuifbare partytent gaat kopen is of je wilt investeren in zijwanden of niet. Deze worden soms bijgeleverd en andere keren niet. Zijwanden hebben voor- en nadelen.

De voordelen zijn dat je meer beschutting en privacy ervaart. Je gebruikt je partytent dus ook vaker, omdat je dan zelfs bij wind en regen beschut buiten kunt zitten.

Wil je je partytent gebruiken om je jacuzzi of zwembad te beschermen, dan blokkeer je inkijk als je zijwanden plaatst. Partytenten met zijwanden waaien minder gemakkelijk weg.

Het nadeel van zijwanden is dat je tuintent die uitschuifbaar is dan kleiner aanvoelt. Je verliest je uitzicht en het open gevoel.

Veel mensen kiezen daarom voor een tuintent met zijwanden die afneembaar zijn. Deze bevestig je alleen als je ze nodig hebt. De rest van de tijd houd je de tent lekker open.

Voor wie is een partytent uitschuifbaar geschikt?

uitschuifbare-partytent

Een partytent uitschuifbaar is ideaal voor iedereen die regelmatig een dagje de partytent gebruikt. Deze laat je niet dagen staan, maar zet je op wanneer nodig en breek je dezelfde dag weer af.

Daarvoor is het easy-up mechanisme juist zo handig. Het is ook een ideaal product voor gebruik op vakantie.

Deze partytenten zijn minder geschikt voor langduriger gebruik. Je laat ze niet dagen staan, dan kan je beter een partytent kopen met een frame dat je handmatig opbouwt. Het gemak van het uitschuifsysteem leent zich perfect voor kort maar regelmatig gebruik.

Waar koop ik de beste partytent die uitschuifbaar is?

Er is een groot aanbod uittrekbare partytenten. Deze koop je bij outdoor winkels, huishoudwinkels of webwinkels. De beste kortingen en partytent aanbiedingen worden online aangeboden.

Daar is ook het meest uitgebreide aanbod te vinden en gebruik je de handige filters om daar een selectie uit te maken.

Het is dus tijd om op zoek te gaan naar de ideale partytent uitschuifbaar voor jou. En waar je deze ook besluit te kopen, met wat je in dit artikel gelezen hebt, vind je vast een schitterend product.