Op zoek naar een wintervaste partytent? Bekijk hier de Top 3!

Zin in een feestje in de winter? Dan is een wintervaste partytent wat jij nodig hebt! Onbezorgd in de tuin genieten van warmte en gezelligheid.

Een wintervaste partytent houdt de warmte binnen, is bestendig tegen slechte weersomstandigheden en is gemaakt van stevig materiaal. Wij zochten de beste wintervaste partytenten voor je uit.

Wat zijn beste wintervaste partytenten?

Voor de wintermaanden wil je natuurlijk een wintervaste partytent. Zo kan je onbezorgd een feest vieren in de tuin en blijft het warm en droog binnen. Leuk voor jou en voor je gasten. Een wintervaste partytent is een stevige partytent die tegen een stootje kan.

Harde windkrachten, regen en sneeuw moeten geen probleem zijn. Belangrijk dus dat je een partytent hebt die daar allemaal tegen bestand is.

Dat betekent 100% waterdicht, gemaakt van stevig materiaal en waarbij de warmte binnen blijft. Wij hebben verschillende partytent die wintervast zijn voor je op een rij gezet. 

1. Beste wintervaste partytent 3×3 – LifeGoods Partytent met zijwanden

De partytent van LifeGoods met zijwanden is zeer geschikt voor de winter. Door het stevige doek van polyester en nylon blijft de kou buiten.

De gelijmde naden en klittenbandstrips op de zijwanden zorgen ervoor dat het binnen extra warm blijft. Van de 4 zijwanden hebben 2 wanden een raam en dient er 1 als deur.

Je hoeft niet lang in de kou te staan, want door het snelle pop-up frame heb je de tent in een mum van tijd opgezet. Met deze LifeGoods Partytent belooft het een warm en knus feest te worden.
2. Beste wintervaste partytent 3×4 – Grizzly Europe Partytent

Grizzly-Europe-tuinpaviljoen-wintervast

Deze stevige tent van Grizzly Europe is uitgerust met een aluminium basisframe. Het dakdoek is gecoat met PVC en is 100% waterdicht. Bij een regenbui hoef jij je dus geen zorgen te maken over natte voeten.

De zijwanden hebben geen raamvensters, waardoor de warmte goed binnenblijft. Een sfeervolle tent met een luxe uitstraling. Deze tent is ook zeer geschikt voor de zomer, door de muskietennetten en de UV-bestendige coating.
3. Beste wintervaste partytent 3×6 – Easy-up Partytent

Easy-up-stevige-winter-partytent

De wintervaste partytent van Easy-up kan je binnen 1 minuut opzetten. Deze partytent kan worden opgezet met 4 zijwanden, waarvan 2 met een panoramavenster. Hij is 100% waterdicht en komt in een praktische transporttas.

De partytent is in hoogte verstelbaar, zonder gebruik te hoeven maken van gereedschap. Het frame is van sterk staal en het dakdoek van polyester met een PVC-coating. De tent is daarom UV-bestendig en waterdicht.

Deze weerbestendige partytent kan je verstevigen bij harde wind of regen met de meegeleverde scheerlijnen en haringen. Een zeer geschikte partytent voor de wintermaanden.
Hoe maak je de partytent wintervast?

Tijdens de wintermaanden zijn er heel wat weersomstandigheden om rekening mee te houden. Belangrijk dus dat je een weerbestendige partytent hebt.

Ook een partytent met stalen buizen en een doek van polyester of PVC kan je nog beter verstevigen. Want wat dacht je van hagel, sneeuw en harde windstoten? Belangrijk dus dat jouw tent tegen een stootje kan.

Voor extra versteviging kan je gebruikmaken van zandzakken, een tentvoetset of stormbeveiligingsbanden. De zandzakken verzwaren het frame, waardoor de wind er niet met jouw tent vandoor gaat. Dit geldt ook voor de betonnen tentvoetset.

De stormbeveiligingsbanden helpen bij het verstevigen en verzwaren van de tent. Deze banden kan je het beste aan de grond bevestigen met grondankers en grondpinnen.

Hiervoor moet de tent op een zachte ondergrond staan zoals gras, grind of zand. Allemaal manieren om ervoor te zorgen dat jouw partytent geen kant meer op kan.

Daarnaast is het aan te raden om altijd jouw partytent te verstevigen met de meegeleverde scheerlijnen en haringen. Dit is namelijk een makkelijke manier om jouw partytent wintervast te maken op een zachte ondergrond. 

Hoe kan je een partytent warm houden in de winter?

Warmte-partytent-wintervast

Om je partytent wintervast te maken, moet je niet alleen denken aan het verstevigen van de tent. Je wilt natuurlijk ook dat het tijdens jouw feest lekker warm is binnen. Er zijn verschillende manieren om jouw partytent warm te houden.

Tip 1 – Header

Een heater is de meest gekozen manier om een partytent te verwarmen. Met de draaiknop op de heater kan je zelf bepalen op welke stand hij staat en is het binnen een mum van tijd lekker warm binnen.

Plaats de heater echter nooit tegen het tentdoek aan. Om ongelukken te voorkomen wil je dat er om de heater heen 75 centimeter ruimte is.

Tip 2 – Werkplaats kachel

Om een kleine partytent te verwarmen is een werkplaats kachel ideaal. Een werkplaats kachel is op basis van elektriciteit. Belangrijk dus dat er een stopcontact in de buurt is.

Deze kachel brengt wat minder sfeer met zich mee dan een heater, maar is heel praktisch voor een kleinere tent.

Kies voor een andere verwarmer wanneer je een grotere tent hebt. Bij een grote tent zal je namelijk weinig warmte voelen van deze werkplaats kachel.

Tip 3 – Kampvuur buiten de partytent

Een kampvuur zorgt voor meer sfeer tijdens je feest. Het kampvuur kan niet in de tent, maar zorgt buiten wel voor extra gezelligheid. Voor brandveiligheid is het verstandig om het kampvuur 5 meter van de partytent vandaan te stoken.

Wil je het extra warm en sfeervol maken? Kies dan voor een heater binnen in de tent en een kampvuur buiten.

Tip 4 – Heteluchtkanon

Tot slot kan je kiezen voor een heteluchtkanon. Dit is zeer geschikt om een grote partytent mee te verwarmen. Een heteluchtkanon is vaak goedkoper dan een heater en verwarmt een grote partytent heel snel op.

Het is niet de meest sfeervolle verwarmer, maar effectief is het zeker. Bij het aanschaffen of huren van een heteluchtkanon is het belangrijk om eerst te kijken naar de grootte van de ruimte, de gewenste temperatuurstijging en de isolatiewaarde.

Je kan een heteluchtkanon kopen op basis van diesel, gas of elektriciteit.

Waar te koop?

Ontdek direct een groot aanbod aan wintervaste partytenten bij onderstaande aanbieder.