Picknicktafel 8 personen kopen? Dit zijn de beste & koopgids

Zoek je een tafel waar je met 8 personen aan kunt zitten? Dan is een picknicktafel ideaal. Aan de tafel kun je al snel veel mensen kwijt. 

Op deze pagina vertellen we je alles over de picknicktafel voor 8 personen. We geven je de beste 8 persoons picknicktafels. En je komt te weten waar je op moet letten. 

Beste picknicktafel 8 persoons

Bij de zoektocht naar een picknicktafel voor 8 personen merk je het al snel: er zijn veel mogelijkheden. De 8 persoons picknicktafels kunnen rond, vierkant en rechthoekig zijn. Ook de materialen, prijzen en afmetingen verschillen.

De volgende picknicktafels zijn van goede kwaliteit: 

1: Beste picknicktafel 8 personen – Rekupro gerecyclede kunststof 

De beste picknicktafel voor 8 personen, is die van Rekupro. Deze tafel is volledig gemaakt van gerecycled plastic. En daarmee een goede keuze voor het milieu. De planken zijn versterkt met staal

De tafel heeft een moderne uitstraling, is rechthoekig en weegt 160 kg. Verder is de tafel UV bestendig, kan hij tegen water en heb je geen last van splinters. Erg onderhoudsarm. Een ideale tafel voor buiten dus. 
2: Beste picknicktafel 8 persoons – MaximaVida kunststof Hamburg

Voor een picknicktafel 8 persoons met een luxe uitstraling, heb je aan deze van MaximaVida een goede. De picknicktafel is volledig wit. Het onderstel is gemaakt van gecoat aluminium. En het tafelblad van aluminium

Onderhoud aan deze tafel is amper nodig. Je kunt de tafel op een stabiele manier neerzetten met de stelpootjes. De tafel weegt slechts 60 kg. Dat is handig, als je hem nog wilt kunnen verplaatsen. 
3: Stevige picknicktafel 8 personen – Deluxe picknicktafel

Je kunt ook gaan voor een klassieke picknicktafel voor 8 personen. Deze houten luxe picknicktafel is dan een goede optie. Dit is een stevige tafel, waar je makkelijk met 8 personen aan kunt zitten. 

De tafel is gemaakt van gecertificeerd en geïmpregneerd grenen. Daardoor gaat de tafel erg lang mee. Het gewicht van de tafel is 85 kg. En erg fijn is, dat je ook kussens op maat bij de picknicktafel kunt bestellen
4: Picknicktafel 8 personen vierkant – Plus Danmark gerecycled kunststof

Wil je liever een vierkante picknicktafel voor 8 personen? Dan is deze tafel van Plus Danmark een leuke optie. De tafel is gemaakt van staal en gerecycled kunststof. Hij weegt 167,2 kg. 

Het tafelblad is onderhoudsvrij en kan niet splinteren. En ook zijn de zitjes erg comfortabel. Van de 4 bankjes hebben 2 een fijne rugleuning. Daarnaast hoef je niet je benen over het bankje te plaatsen om te gaan zitten. Je kunt zo aanschuiven met de open instap
5: Picknicktafel 8 persoons rond – Talen Buitenmeubelen Snuggly Nordbury 210

Ook aan een ronde picknicktafel kun je met 8 personen gaan zitten. Kijk maar eens naar deze tafel van Talen Buitenmeubelen. De picknicktafel heeft een diameter van 210 centimeter en weegt 75 kg. En is daarmee geschikt voor 8 personen. 

De constructie van deze picknicktafel is erg sterk. Er is gewerkt met stevig hout uit Noord-Europa. Het handige is bovendien, dat je de tafel niet zelf nog in elkaar hoeft te zetten. Hij wordt volledig gemonteerd geleverd

Daarnaast heb je een opening voor een parasol en een open zitje. Je hoeft niet over het bankje heen te klimmen om te gaan zitten. 
6: Trendy picknicktafel 8 persoons – Freds Trading Douglas Nature

Nog een optie is deze mooie picknicktafel van hout. De picknicktafel heeft een bijzondere knusse uitstraling. Dat komt door het type hout dat is gebruikt. Dit is namelijk een picknicktafel met schors. Aan de zijkant van het tafelblad en de bankjes kun je dat zien. 

De tafel is zo’n 240 centimeter lang en heeft een rechthoekige vorm. Verder is het nog mogelijk om de picknicktafel te verplaatsen. Hij weegt namelijk slechts 70 kg. Voor een picknicktafel vrij weinig. 
Picknicktafel voor 8 personen kopen: Waar let je op?

Bij het kopen van een picknicktafel voor 8 personen kun je op veel dingen letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar het formaat, het gewicht en de vorm. Ook kun je rekening houden met het materiaal en het comfort.

We geven je per eigenschap wat meer informatie:

Formaat

Wil je 8 personen aan een picknicktafel kwijt kunnen? Dan moet het formaat groot genoeg zijn. Bij een rechthoekige picknicktafel kun je denken aan een lengte van minimaal 180 centimeter. Gangbaar voor 8 personen is ook een 200 centimeter en 220 centimeter lange tafel. 

Ga je voor een ronde picknicktafel voor 8 personen? Dan moet je rekening houden met een diameter van zo’n 160 centimeter. En als je erg ruim met 8 personen aan tafel wilt zitten, kun je beter naar de 170 centimeter of zelfs 180 centimeter gaan. 

Vaak staat bij de productomschrijving van een picknicktafel voor hoeveel personen de tafel geschikt is. Let hierbij goed op dat het niet om een tafel voor kinderen gaat. Dan passen er immers minder volwassenen aan de picknicktafel. En dan klopt het aantal personen niet. 

Gewicht

Zoek je een grote picknicktafel voor 8 personen, die je nog kunt verplaatsen? Let dan op het gewicht. 

Een massieve tafel kan al snel te zwaar zijn om op te tillen. Vooral tafels met een stalen frame of met een massief kunststof onderstel kunnen zwaar zijn. Het gewicht zit dan al gauw rond de 150 kg. Een licht gewicht 8 persoons picknicktafel weegt zo’n 70 kg

Vorm

Een 8 persoons picknicktafel kan diverse vormen hebben. De klassieke picknicktafel heeft een rechthoekig tafelblad. Ook kan een picknicktafel voor 8 personen rond of vierkant zijn. 

Het bepalen van de juiste vorm is een persoonlijke afweging. Bij een ronde tafel kun je iedereen goed aankijken. Dat geeft sfeer.

En je kunt je bij deze tafel minder aan scherpe hoeken of randen bezeren. Bij een vierkante tafel is dat ook wel het geval. En bij een rechthoekige vorm in mindere mate. 

Bovendien speelt de hoeveelheid ruimte die je voor de picknicktafel beschikbaar hebt een rol. Er moet genoeg ruimte zijn om de tafel neer te zetten. Maar ook om nog om de tafel heen te lopen.

Materiaal

De 8 persoons picknicktafel kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Bij de meeste picknicktafels zie je dat er met hout, aluminium, staal of kunststof is gewerkt. Alle materialen hebben zo hun eigen voordelen. 

Een aluminium picknicktafel is stevig, licht van gewicht en vaak voordelig geprijsd. Bij een 8 persoons picknicktafel komt dat lichte gewicht goed van pas.

Ook staal is erg stevig en stabiel. Wel is een stalen picknicktafel vaak wat lastiger te verplaatsen, vanwege het zwaardere gewicht. 

Ook kun je gaan voor een houten picknicktafel voor 8 personen. Hout is sfeervol en goed te bewerken. Daarnaast is het vrij licht van gewicht.

En wordt het hout vaak geïmpregneerd. Dat maakt het materiaal waterdicht. Wel heeft een houten tafel vaak wat meer onderhoud nodig

Een kunststof picknicktafel is ook een goede optie. Kunststof is vrij goedkoop en onderhoudsarm. Het is waterbestendig en kan in veel verschillende vormen en kleuren worden gemaakt. Bovendien is dit materiaal splintervrij

De camping picknicktafel is vaak gemaakt van kunststof. Dit is een inklapbare picknicktafel. Die je op kunt vouwen tot een klein formaat. Voor 8 personen zijn deze picknicktafels lastig te vinden. Dan zou je beter 2 losse camping picknick tafels kunnen bestellen. 

Comfort

Een picknicktafel waarbij je extra lekker kunt zitten, is de picknicktafel met rugleuning. De rugleuning geeft je wat support in de onderrug. Daardoor kun je extra lang tafelen en genieten van een prettige zithouding.

Wil je het met je gezelschap nóg leuker maken? Kies dan voor een picknickkleed. Handig, comfortabel en natuurlijk gezellig!
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste picknicktafels voor 8 personen geselecteerd?

Voor de selectie zijn veel 8 persoons picknicktafels met elkaar vergeleken. Bij het vergelijken waren de prijs, kwaliteit en specificaties erg belangrijk. Ook de beoordelingen speelden een rol. 

Hoeveel weegt een picknicktafel voor 8 personen?

Het gewicht kan erg variëren. Voor een groot deel is het gewicht afhankelijk van het materiaal dat is gebruikt. Een picknicktafel voor 8 personen weegt gemiddeld 120 kg. Ga je voor een houten of aluminium frame? Dan kan dat gewicht rond de 70 kg uitkomen. En een massief stalen of kunststof frame weegt al snel 160 kg.