Picknicktafel van kunststof kopen? 7x kunststof picknicktafels

Voor een praktische tafel voor buiten, is de kunststof picknicktafel een aanrader. De tafel is onderhoudsvrij, relatief licht van gewicht en bijzonder stevig. En dat voor een gunstig prijsje.

Zoek jij een goede picknicktafel van kunststof? Dan helpen we je daar op deze pagina bij op weg! Eerst geven we je namelijk een top 7 van de beste kunststof picknicktafels.

Vervolgens vertellen we je meer over de voor- en nadelen. En kom je te weten waar je op moet letten. Ook gaan we in op de alternatieven. 

Beste kunststof picknicktafels

Het vinden van de beste picknicktafel van kunststof, kan een klusje zijn. En wij willen je die tijd en moeite graag besparen.

Daarom hebben wij de 7 beste picknicktafels van kunststof getest en geselecteerd:

1: Beste kunststof picknicktafel – Rekupro kunststof picknicktafel

Rekupro-gerecyclede-kunststof-picknicktafel-8-personen

De beste picknicktafel van kunststof is die van Rekupro. Dat heeft meerdere redenen. De prijs- en kwaliteitverhouding is bij deze picknicktafel optimaal. Je kunt met 8 personen aan de picknicktafel plaatsnemen. 

Het tafelblad en het massieve onderstel zijn volledig van kunststof gemaakt. En niet zomaar van kunststof, maar van gerecycled kunststof. Dit is daarmee ook nog eens een duurzamere keuze dan een nieuwe kunststof picknicktafel. 

De tafel is UV bestendig, onderhoudsvrij en kleurvast. Ook heb je geen last van splinters. De tafel is rechthoekig en 180 centimeter lang
2: Beste picknicktafel kunststof – 4 Seizoenen tuinmeubelen Coffee Bay

Zoek je een praktische en chique kunststof picknicktafel? Dan is dit een goede optie. De picknicktafel heeft een aluminium onderstel en een mooi kunststof tafelblad. Dat tafelblad heeft een mooie hout-look. En er kunnen tot wel 10 mensen aan de tafel plaatsnemen. 

Erg handig is ook de open instap. Je hoeft niet lenig te zijn om op het bankje te gaan zitten. De tafel is verder onderhoudsvrij en makkelijk te monteren. Bovendien is er ruimte in het tafelblad voor een parasol. Daar is een speciale opening voor gemaakt.   
3: Goede picknicktafel kunststof – MaximaVida Wit Hamburg

MaximaVida-kunststof-Hamburg-picknicktafel-8-personen

Een erg goede picknicktafel van kunststof, is deze van MaximaVida. De picknicktafel heeft met zijn witte kleur een vrij luxe uitstraling. Het onderstel is gemaakt van stevig aluminium en het tafelblad van kunststof. Het onderstel is voorzien van een mooie coating

Een groot voordeel bij deze picknicktafel is ook de instap. Hier heb je een open instap, waardoor het voor iedereen makkelijk is om te gaan zitten. Je hoeft niet over het bankje heen te klimmen. 

Verder is de picknicktafel geschikt voor maximaal 10 personen. En is de picknick tafel onderhoudsarm.  
4: Luxe kunststof picknicktafel – Plus Danmark classic

Zoek je een luxe picknicktafel voor 6 personen? Kijk dan naar deze tafel van Plus Danmark. De tafel heeft een subtiel frame en een luxe uitstraling

Wat ook aan de luxe bijdraagt, is dat de picknicktafel aan een zijde een rugleuning heeft. Dat steuntje in de rug geeft een comfortabele zit.

En je hebt weinig werk aan het monteren van de tafel. Deze is namelijk al voorgemonteerd en de benodigde schroeven en bouten krijg je bij de set. 

Daarnaast is dit een milieuvriendelijke keuze. Het tafelblad is namelijk gemaakt van gerecycled kunststof. De planken zijn bovendien onderhoudsvrij
5: Kunststof picknicktafel 8 personen – Plus Danmark gerecycled

Plus-Danmark-gerecycled-kunststof-vierkante-picknicktafel-8-personen

Zoek je een duurzame kunststof picknicktafel? Dan is deze van Plus Danmark erg geschikt. Dit is een vierkante picknicktafel voor 8 personen

Het blad van de tafel is namelijk volledig gemaakt van gerecycled kunststof. Dat zie je ook terug in de planken. Ze zijn allemaal uniek. Daarom kan er kleurverschil in de planken te zien zijn. Het tafelblad heeft een donkere kleur, is onderhoudsvrij en UV bestendig.

Voor de stevigheid is er gebruik gemaakt van een stalen onderstel. En ook aan comfort werd gedacht. Bij 2 bankjes is er een rugleuning aanwezig en de instap is open
6: Picknicktafel plastic – Bo-Camp inklapbare picknicktafel 

Bo-Camp-picknicktafel-inklapbaar-Basic

Je kunt ook kiezen voor een inklapbare picknicktafel van kunststof. Die kun je in meerdere situaties gebruiken. Bijvoorbeeld als camping picknicktafel. Deze van Bo-Camp is een echte aanrader. De picknicktafel heeft 4 opklapbare zitjes en is erg compact

De tafel kun je namelijk opvouwen tot het formaat van een koffer. Aan het handvat neem je het pakket zo eenvoudig mee. In het midden van de tafel zit een opening voor een parasol. Die kun je los bij de tafel bestellen. 

Daarnaast kan het inklappen worden vergrendeld en heeft de tafel een stabiel metalen frame
7: Kunststof picknicktafel – Plus Danmark Gerecycled Kunststof

Nog een erg handige kunststof picknicktafel is ook deze van Plus Danmark. Het onderstel is gemaakt van staal en de tafelbladen en zitjes van kunststof. Het fijne is dat je bij deze tafel ook van comfort geniet. Dit is namelijk een picknicktafel met rugleuning

De set is voor een groot deel al voorgemonteerd. Je hoeft zelf nog maar weinig in elkaar te zetten. En de benodigde schroeven en bouten krijg je bij de set. De planken zijn splintervrij en behoeven geen onderhoud

Ook aan het milieu is gedacht, want de kunststof planken zijn volledig gemaakt van gerecyclede materialen.
Wat zijn de voor- en nadelen van een kunststof picknicktafel?

Wil je weten of de kunststof picknicktafel iets voor je is? Weeg dan de voor- en nadelen eens tegen elkaar af. Dit zijn ze:

👍 Voordelen

  • Onderhoudsarm

Wat erg duurzaam aan de kunststof picknicktafel is, is dat hij lang mee gaat. De kunststof picknicktafel heeft amper onderhoud nodig. Al helemaal als je het vergelijkt met een houten picknicktafel. Die moet je bijvoorbeeld nog schuren en lakken, bij kunststof hoeft dat niet. 

  • Makkelijk schoon te maken

En als je de tafel dan wilt onderhouden, gaat dat erg makkelijk. Het enige wat je kunt doen is af en toe een doekje over de tafel halen. Het vuil en het water trekt niet in een kunststof picknicktafel. 

  • Waterbestendig

De kunststof picknicktafel is makkelijk schoon te maken. Dat komt ook doordat de tafel waterbestendig is. 

  • Voordelig geprijsd

Voor een kunststof picknicktafel hoef je bovendien niet veel te betalen. Vergeleken met andere materialen is kunststof erg goedkoop. Al helemaal als je de picknicktafel koopt met een aanbieding. 

  • Licht gewicht

Daarnaast heeft een kunststof picknicktafel een licht gewicht. Het is daardoor erg makkelijk om de tafel te verplaatsen. 

  • Veelzijdige looks

Bij kunststof materialen kun je qua vormgeving alle kanten op. Daarom zijn de tafels van kunststof er in allerlei kleuren en patronen. 

👎 Nadelen

  • Minder stevig

Als je kunststof vergelijkt met hout, staal of aluminium, is het niet zo stevig. Als de picknicktafel volledig van kunststof is gemaakt merk je dat. De tafel zal dan niet veel gewicht kunnen dragen en is minder stabiel. Daarom wordt kunststof vaak gecombineerd met aluminium of staal. 

  • Niet hittebestendig

Kunststof kan niet tegen hitte. Je kunt geen warme pan op de picknicktafel van kunststof plaatsen. Dan smelt de tafel. 

Picknicktafel van kunststof kopen: Waar let je op?

Bij het kopen van een kunststof picknicktafel kan veel komen kijken. Er zijn onwijs veel opties. Dat maakt het moeilijk om de juiste picknicktafel te kiezen. Met kennis van de eigenschappen wordt dat een stuk makkelijker.

Let bijvoorbeeld op de volgende specificaties:

Materiaal frame

Kunststof staat niet bekend als het meest sterke materiaal. Kijk daarom of er in de constructie ook andere materialen worden gebruikt.

Het frame van de kunststof picknicktafel kan verstevigd zijn met aluminium of staal. Dat geeft extra stabiliteit aan de picknicktafel. Ook op oneffen ondergronden hoef je zo niet op een wankelende picknicktafel te gaan zitten. 

Formaat

Een picknicktafel van kunststof is gemaakt voor een specifiek aantal personen. Er zijn kunststof picknicktafels voor 8 personen, maar ook voor 4, 6 of zelfs 12 personen

Stel dat het kunststof is gecombineerd met een stevig materiaal, zoals aluminium of staal. Dan kun je vaak al snel veel personen aan de picknicktafel kwijt. Het frame biedt extra stevigheid, zodat het draagvermogen toeneemt. 

Vormgeving

De picknicktafel van kunststof kan op verschillende manieren zijn gemaakt. De vorm, het formaat en de kleuren kunnen variëren. Zo kun je zowel kiezen voor een rechthoekige, vierkante of ronde picknicktafel van kunststof. 

In een kleine ruimte komt een ronde of vierkante tafel het best tot zijn recht. Deze tafels staan niet zo in de weg en zijn efficiënt in te delen. Zoek je een kunststof picknicktafel voor een grotere ruimte? Dan is rond of vierkant minder praktisch. Kijk dan naar een rechthoekige variant. 

Qua kleur kun je ook alle kanten op. De tafels zijn in allerlei kleuren te verkrijgbaar. De picknicktafel van kunststof kan zelfs voorzien zijn van een hout-look

Duurzaamheid

Wil je een extra milieuvriendelijke keuze maken? Kijk dan of het plastic waar de tafel mee is gemaakt, gerecycled is. Er zijn namelijk genoeg kunststof picknicktafels van gerecycled materiaal. En iets recyclen is immers beter dan iets opnieuw maken. 

Alternatieven voor een kunststof picknicktafel 

Naast een kunststof picknicktafel, kun je ook voor een picknicktafel van andere materialen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een houten picknicktafel of een picknicktafel van aluminium. Deze tafels hebben ook weer hun voordelen. 

Met materialen als hout of aluminium kun je constructies of andere vormen maken. Zo zie je bijvoorbeeld vaak een houten ronde picknicktafel. Of een houten of aluminium picknicktafel met rugleuning.

Ook kun je denken aan een camping picknicktafel, dit is een inklapbare picknicktafel en is licht van gewicht. Van kunststof zijn dit soort picknicktafels lastiger te maken.

Wat ook een leuke toevoeging is voor je picknick-uitje; een picknickkleed. Praktisch, waterdicht én gezellig!
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste kunststof picknicktafels geselecteerd?

Om tot de selectie van de beste kunststof picknicktafels te komen, zijn veel picknicktafels getest. Daarbij is gelet op prijs, kwaliteit en eigenschappen. Daarnaast zijn de reviews meegenomen. 

Waarom een kunststof picknicktafel?

Een picknicktafel van kunststof heeft meerdere voordelen. Het materiaal is licht van gewicht, waterdicht en onderhoudsvrij. Daarnaast is het erg betaalbaar.