Picknicktafel met rugleuning kopen? Bekijk de Top 5 beste!

Zoek je een nieuwe picknicktafel? En wil je daarbij ook comfortabel kunnen zitten? Ga dan voor een picknicktafel met rugleuning.

De rugleuning geeft je een extra prettige zit. Maar welke picknicktafels met rugleuning zijn van goede kwalitiet? En wat moet je weten?

Dat vertellen we je op deze pagina. We beginnen met een top 5 van de beste picknicktafels met rugleuning. Daarna gaan we in op de definitie, voor- en nadelen.

En kom je te weten waar je op moet letten bij het kopen van een picknicktafel met rugleuning. 

De beste picknicktafels met rugleuning

Het kan lastig zijn om een picknicktafel met rugleuning van goede kwaliteit te vinden. Vooral als je niet bekend bent met het type tafel. En ze niet hebt getest. Dat hebben wij gelukkig al voor je gedaan.

De volgende 5 picknicktafels hebben een rugleuning en zijn van goede kwaliteit:

  1. Rockwood Picknicktafel Massief
  2. MaximaVida vierkante picknicktafel aluminium
  3. MaximaVida houten picknicktafel
  4. Beyo-living picknicktafel tuin
  5. Plus Danmark vuren vierkant met rugleuning

Wat is een picknicktafel met rugleuning?

Een picknicktafel met rugleuning is een extra luxe variant van een picknicktafel. In het zitje van de bank is namelijk een aangename rugsteun gecreëerd. 

Als het gaat om een picknicktafel met rugleuning, kunnen er meerdere picknicktafels worden bedoeld. Het kan allereerst gaan om een gebruikelijke picknicktafel.

Maar dan eentje waarbij je bij het zitgedeelte ook een rugleuning hebt. De zitbanken zitten hierbij aan de tafel bevestigd

Daarnaast kan het gaan om een picknicktafel met losse banken en rugleuning. De banken met rugleuning zitten dan niet aan de tafel vast. Die picknickbank met rugleuning kun je los bestellen

Ook zijn er nog speciale losse rugleuningen. Die rugleuningen kun je vastmaken op de zitting van een normale picknicktafel. 

De voor- en nadelen van een picknicktafel met rugleuning

Er zijn redenen om juist wél en juist niet voor een picknicktafel met rugleuning te gaan. Dat wordt samengevat in de voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje. 

 👍 Voordelen

  • Comfortabel

Een picknicktafel met rugleuning geeft extra steun in de rug. Dat geeft een prettige zithouding. Je trekt je rug minder snel bol en dat is beter voor je lichaam. Wel zo luxe. 

  • Langer volhouden

Vanwege de comfortabele zit, kun je langer aan tafel blijven zitten. Met de support worden eventuele pijntjes in de rug voor een groot deel voorkomen. 

 👎 Nadelen

  • Groter formaat

Een picknicktafel met rugleuning is groter dan een normale picknicktafel. Het is daardoor geen compacte picknicktafel meer te noemen. Als de picknicktafel op een daarvoor geschikte, vaste plek komt te staan, is dat grote formaat geen probleem. 

  • Zwaarder

De picknicktafels met rugleuning worden vaak van extra stevige materialen gemaakt. Dat zie je ook terug in het gewicht van de tafel. De tafels zijn vaak zwaarder, waardoor ze moeilijk verplaatst kunnen worden. 

Picknicktafel met rugleuning kopen: Waar let je op?

Wil je een picknicktafel met rugleuning kopen? Raak dan niet verdwaald in het uitgebreide aanbod. Verdiep je in jouw wensen, zodat je goed weet wat je zoekt en kunt filteren.

De volgende eigenschappen kunnen daarin bepalend zijn:

Vormgeving

Bij de vormgeving van de picknicktafel met rugleuning kun je meerdere kanten op. Je kunt gaan voor een rechthoekige, vierkante of ronde picknicktafel met rugleuning. Welke optie het meest geschikt is hangt af van persoonlijke voorkeur. En van de ruimte die je hebt. 

Een ronde picknicktafel met rugleuning staat mooi in kleine ruimtes. Met de ronde picknicktafel krijg je een gezellige manier van tafelen. Je kunt iedereen goed aankijken en beweegt makkelijk om de tafel heen. 

Ook geschikt voor een kleine ruimte, is een vierkante picknicktafel met rugleuning. De vierkante vorm staat niet snel in de weg. Daarnaast is de vorm makkelijk in te delen en te combineren met de rest van de ruimte. 

Voor een grotere ruimte kun je naar een rechthoekige picknicktafel met rugleuning kijken. Hier kunnen al snel veel mensen aan plaatsnemen. 

Materiaal

De materialen die het meest voorkomen bij de picknicktafel met rugleuning zijn staal, aluminium en hout. Een kunststof picknicktafel is ook een optie. Dit type komt echter weinig voor in combinatie met de rugleuning. 

Aluminium of staal wordt gebruikt voor het frame van de tafel. Dit zijn stevige materialen. 

Staal is nog iets steviger dan aluminium. Daar staat tegenover dat aluminium lichter van gewicht- en wat goedkoper is. 

Hout is ook veel voorkomend materiaal. Het staat erom bekend een tijdloze uitstraling te hebben. Hout voegt sfeer toe. Ook is dit materiaal goed te bewerken en biedt hout de nodige stevigheid

Open of gesloten instap

Gaan er personen aan de picknicktafel met rugleuning plaatsnemen, die wat slechter ter been zijn? Kijk dan eens extra naar de instap. 

Vaak moet je bij een picknicktafel over het bankje heen klimmen om te gaan zitten. Dat is voor een mindervalide persoon niet handig. 

Er zijn ook picknicktafels met rugleuning, waarbij je een open instap hebt. Dan hoef je niet op het bankje te klimmen, maar kun je gewoon aanschuiven. 

Alternatieven voor een picknicktafel met rugleuning

Is de picknicktafel met rugleuning toch niet helemaal wat je zoekt? Ga dan voor een alternatief. Een goede tegenhanger is bijvoorbeeld de inklapbare picknicktafel. De inklapbare tafel is compact en licht van gewicht. Daarom erg geschikt op de camping
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste picknicktafels met rugleuning geselecteerd?

In de top 5 zijn picknicktafels met rugleuning van goede kwaliteit opgenomen. Veelal is dit een rechthoekige of vierkante picknicktafel met rugleuning. De picknicktafels uit de top 5 zijn met zorg samengesteld. Ze blinken uit in prijs, kwaliteit en specificaties. Ook ervaringen van gebruikers zijn overwegend positief. 

Wat kost een picknicktafel met rugleuning?

Een picknicktafel met rugleuning kost overwegend meer dan een klassieke picknicktafel. Denk zeker aan een bedrag van zo’n 600 euro. Dat is voor een picknicktafel met rugleuning zelfs nog vrij goedkoop. Met een aanbieding geniet je ook van een voordelige optie.Meer picknicktafels: