Polsbeschermer snowboarden kopen? Bekijk de Top 4 beste!

Ga je binnenkort snowboarden op wintersport vakantie? En wil je je polsen bij een eventuele val op de piste goed beschermen?

Dan zijn snowboard handschoenen met polsbescherming de perfecte oplossing!

Maar hoe vind je nu de beste polsbeschermers voor het snowboarden? In dit artikel geven we je antwoord op deze vraag.

We hebben namelijk na uitvoerig onderzoek een top 4 beste snowboard polsbeschermers voor je samengesteld.

Verderop in het artikel lees je waarom het dragen van snowboard polsbescherming zo belangrijk is. Je vindt er ook meer informatie over de verschillende soorten snowboard polsbeschermers.

Maar ook de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen ervan nemen we met je door!

De top 4 best geteste snowboard handschoenen met polsbescherming

We hebben tijdens ons onderzoek meerdere soorten snowboard polsbescherming met elkaar vergeleken. Uit deze test hebben we een toplijst samengesteld. De beste polsbeschermers voor snowboarden vind je in onderstaande top 4.

 1. Best goedkoopste snowboard polsbeschermers – Dreamscape Defence Wrist
 2. De beste snowboardhandschoenen compatibel met polsbeschermers – Dreamscape 580 PROTEC
 3. Best geteste snowboard polsbeschermer voor volwassenen – Burton Adult Wrist Guards
 4. Beste snowboard polsbeschermers voor kinderen – Burton Youth Wrist Guards

Waarom een polsbeschermer snowboarden kopen?

Eén van de meest voorkomende blessures bij het snowboarden is een polsbreuk. Als je voor- of achterover valt is je eerste reflex het uitsteken van je handen. Bij een val op de piste vangen je handen en polsen dan ook de grootste impact van de klap op.

Om ernstig letsel te voorkomen is het dan ook ontzettend belangrijk om je polsen goed te beschermen. Je doet dit met snowboard polsbeschermers die één of meerdere spalken in de handschoen hebben.

Deze handschoenen met polsbescherming voorkomen dat je polsen naar achteren klappen bij een val.

Welke soorten polsbescherming voor snowboarden bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten polsbeschermers voor het snowboarden. Zo heb je onder andere losse polsbeschermers. Maar bijvoorbeeld ook snowboard handschoenen met polsbescherming.

In het geval van losse polsbeschermers draag je deze onder je aparte skihandschoenen. Bij handschoenen met polsbescherming zit de bescherming al in de handschoen geïntegreerd. Je hoeft dan geen losse snowboard handschoenen te kopen.

Wanneer spreken we van snowboard polsbeschermers?

Een snowboard polsbeschermer mag pas zo genoemd worden als deze aan bepaalde eisen voldoet. De beschermer moet onder andere lang en breed genoeg zijn en over je hele pols heen passen.

Belangrijk is ook dat de beschermer flexibel en buigzaam is, maar niet breekbaar.

Door snowboard polsbeschermers te dragen die aan deze eisen voldoen wordt de impact van de val beter verdeeld. Ook zorgt het ervoor dat je pols niet naar achteren klapt, wat een complexe breuk kan veroorzaken.

Snowboard polsbeschermer kopen? Hier moet je op letten!

Als je handschoenen met polsbescherming wilt kopen moet je op een aantal punten letten. Je wilt namelijk niet dat je een miskoop doet en alsnog kans loopt op ernstig letsel na een val. We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Losse polsbeschermer of handschoenen met polsbescherming

Maak voor jezelf eerst de keuze welk soort polsbescherming je wilt kopen. Als je een losse polsbeschermer koopt, moet je er apart snowboard handschoenen bij aanschaffen.

Koop je handschoenen met geïntegreerde polsbescherming, dan sla je 2 vliegen in 1 klap.

Maat

Welk type polsbescherming je ook koopt, zorg ervoor dat je de juiste maat aanschaft. Je wilt namelijk niet dat de polsbeschermers te groot zijn, of juist te klein.

Bij te grote losse polsbeschermers wordt het lastiger om bijpassende snowboard handschoenen te kopen. Als ze te klein zijn, zitten ze oncomfortabel en kan dit je snowboard plezier in de weg zitten.

Houd er in ieder geval rekening mee dat je bij losse polsbeschermers een grotere maat handschoenen nodig hebt.

Ook bij handschoenen met polsbescherming is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Als ze te groot zijn, zitten ze los en kan dit de bescherming ervan verminderen.

Te kleine handschoenen zijn oncomfortabel en kunnen de bloedtoevoer in je vingers afknellen.

Spalken

In een snowboard polsbeschermer zitten één (onder- of bovenop) of meerdere spalken (zowel onder- als bovenop). Bedenk jezelf hoeveel bescherming je denkt nodig te hebben, maar ook wat jij comfortabel vindt.

Maak op basis hiervan een keuze hoeveel spalken je in je polsbeschermer wenst:

 • Een frontale spalk zit aan de kant van de palm en heeft twee doelen: het vangt de impact op van je val en voorkomt dat je pols heen en weer beweegt;
 • Een dorsale spalk zit op de rug van je hand en voorkomt dat je pols te ver naar achteren kan buigen. Dit type spalk zorgt er ook voor dat je pols gestabiliseerd wordt;
 • Een spalk aan beide zijden biedt eigenlijk een combinatie van zowel de frontale als dorsale spalk. Polsbeschermers met dit type spalken zijn perfect voor mensen met zwakke polsen, bijvoorbeeld als je al eerder een blessure opgelopen hebt. Een polsbeschermer met beide spalken biedt minder comfort maar zorgt er wel voor dat je pols optimaal stabiel gehouden wordt.

Materiaal

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van snowboard polsbeschermers is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Het materiaal moet namelijk comfortabel op je huid voelen. Als het materiaal niet comfortabel is of schuurt is de kans groot dat je ze niet meer aantrekt.

Controleer of de polsbeschermer gemaakt is van ademend materiaal of ventilatieopeningen heeft. Dit voorkomt dat je handen klam en zweterig blijven tijdens het snowboarden.

Verstelbaarheid

Je denkt er misschien niet meteen over na, maar de verstelbaarheid van je polsbeschermers zijn erg belangrijk. Je wilt op de piste namelijk niet te lang bezig zijn met het verstellen van je polsbeschermers als deze niet lekker zitten.

Zorg er dus voor dat je beschermers kiest die makkelijk op maat te verstellen zijn. Polsbeschermers met klittenband zijn hier bij uitstek geschikt voor.

Passen

Bij het passen van snowboard polsbeschermers moet je op een aantal dingen letten. Zo zorg je ervoor dat je polsen optimaal beschermd zijn bij een eventuele val.

We bespreken de belangrijkste punten:

 • Bescherming van de palm: zorg er, zeker als beginner, in ieder geval voor dat de polsbeschermer een spalk heeft aan de kant van de handpalm. Deze moet zo breed mogelijk zijn, zodat de impact het beste opgevangen en verdeeld kan worden.
 • Spalken: let erop dat de spalken sterk en flexibel zijn. Bij een eventuele val moeten ze namelijk mee kunnen bewegen om de impact te verdelen. En vooral niet breken!
 • Banden: de polsbeschermers moeten strak om je polsen aantrokken kunnen worden. Zo beschermen ze je polsen het beste.
 • Pasvorm: bij een val wil je niet dat de polsbeschermer gaat verschuiven, hij moet goed op z’n plek blijven zitten. Denk bijvoorbeeld aan een snowboard helm. Als deze niet strak om je hoofd heen zit en verschuift bij een val, loop je risico op ernstig hersenletsel. Hetzelfde geldt voor snowboard polsbeschermers. Zorg er dus voor dat de beschermers strak om je polsen heen zitten.

Waar goede snowboard polsbeschermers kopen?

Voor het kopen van de beste snowboard polsbeschermers kun je het beste terecht bij een speciaalzaak. Denk hierbij aan een wintersport winkel of snowboard winkel, waar de medewerkers je kunnen helpen met advies.

Shop je liever online? Ook dan kun je prima uit de voeten voor het aanschaffen van snowboard handschoenen met polsbescherming. Bij onderstaande aanbieders kun je het hele jaar door terecht!


Misschien ook interessant: