Pop up tent Action – Aanbod & Ervaringen

De Action, wie kent deze winkel niet? Action is een grote winkelketen met meer dan 2000 winkels in 10 verschillende landen.

Het assortiment bestaat uit producten van zowel eigen merk als A-merken, allen aangeboden tegen lage prijzen.

Maar verkoopt de Action ook pop up tenten? En wat zijn de klantervaringen met een pop up tent van Action? Dit zochten we voor je uit.

Wat voor pop up tenten verkoopt Action?

Als het kampeerseizoen aanbreekt verkoopt Action sporadisch pop up tenten van hun eigen merk Froyak. Dit kampeermerk biedt kwaliteitsproducten tegen een lage prijs. Het materiaal in combinatie met de stevige constructie maakt de pop-up tenten wind- en waterdicht.

Ga je binnenkort met twee, drie of vier personen naar een festival of op kampeervakantie? Action heeft af en aan tweepersoons pop up tenten in hun collectie. Ook 3- of 4-persoons pop up tenten kun je soms vinden bij Action.

Pop up tent voor twee personen

Action verkoopt af en toe pop up tenten voor 2 personen via hun webshop of fysieke winkels. Indien pop up tenten beschikbaar zijn, worden ze meestal in meerdere kleurversies aangeboden.

De tweepersoons pop-up tent wordt gemaakt van waterproof materiaal. Zo blijf je droog tijdens een stortbui. De binnentent is gemaakt van ademend materiaal, wat zorgt voor voldoende frisse lucht in de tent.

Je zet hem in een handomdraai op, en ook opvouwen is zo gepiept. De tent wordt geleverd inclusief compacte draagtas, waar je makkelijk in kunt opvouwen. Haringen worden ook meegeleverd.

Specificaties:

  • Afmetingen: 240 x 155 x 125 centimeter (L x B x H)

Driepersoons pop up tenten

Een pop up tent voor 3 personen verkoopt Action sporadisch in hun winkels of online. Vaak kun je driepersoons pop up tenten vinden tijdens het kampeerseizoen.

Het kan voorkomen driepersoons pop up tenten niet verkrijgbaar zijn. Dan kun je kiezen voor de pop up tent voor 4 personen. Je kunt uiteraard ook 2 tweepersoons pop up tenten kopen.

Pop up tenten voor 4 personen

Gedurende het kampeerseizoen verkoopt Action soms ook pop up tenten voor 4 personen. Deze tenten zijn geschikt voor 2 tot 4 personen.

De pop-up tent wordt gemaakt van waterafstotend materiaal, zodat je tijdens een regenbui niet zeiknat regent. Voor het maken van de tentstokken is gebruik gemaakt van lichtgewicht glasvezel.

Hij wordt geleverd inclusief draagtas, waar je hem compact in kunt opvouwen. Ook haringen worden meegeleverd.

Specificaties:

  • Afmetingen: 280 x 210 x 120 centimeter (L x B x H)
  • Pakmaat: 90 centimeter Ø

Ervaringen met een Action pop up tent

Over het algemeen zijn de ervaringen met een pop up tent van de Action wisselend. Hierbij wordt het assortiment als minder positief ervaren. Over de prijs zijn klanten positief, Action is nu eenmaal goedkoop!

Assortiment

Het aanbod van pop up tenten bij Action is niet frequent en niet heel groot. Het assortiment wordt gedurende het kampeerseizoen aangevuld.

Je kunt zowel in de winkels als online allerlei kampeerartikelen vinden. Denk hierbij aan pop up tenten, maar ook partytenten vind je bij de Action.

Niet alle pop up tenten zijn te vinden in iedere fysieke Action winkel. Sommige pop up tenten zijn zelfs alleen online verkrijgbaar. En daar moet je dan als de kippen bij zijn: ze verkopen vrij snel uit!

Om deze reden wordt het aanbod door ons en klanten als minder positief ervaren.

Prijs

Zoals we al eerder aangegeven hebben: Action verkoopt producten tegen lage prijzen. Zo ook de pop up tenten, die laaggeprijsd zijn.

Voor een tweepersoons pop up tent betaal je ongeveer €25,00. En voor een vierpersoons pop up tent ben je zo’n €70,00 kwijt.

Het bedrag wat je betaald wordt als positief ervaren, zowel door ons als door klanten.

Waarom wel/niet een pop up tent bij Action kopen?

Er zijn meerdere redenen om wel of niet een pop up tent bij de Action te kopen. De grootste reden om dit wel te doen is de prijs. De grootste reden om bij een andere aanbieder op zoek te gaan is het aanbod.

Wel kopen

  • Als je op zoek bent naar een goedkope pop up tent raden we je aan deze te kopen bij de Action;
  • Prijs-kwaliteitverhouding is goed. Ondanks de lage prijs zijn de pop up tenten van goede kwaliteit. En vaak ook nog eens waterdicht!

Niet kopen

  • Als je op zoek bent naar een groter assortiment aan pop up tenten. Hiervoor kun je beter naar een andere aanbieder;
  • Mocht je een pop up tent willen met meer eigenschappen, zoals ramen met muggengaas of verduistering. In dit geval raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij andere winkels.

Action vs. andere pop up tent winkels

Na ons onderzoek hebben we geconcludeerd dat Action een kleine speler is wat betreft pop-up tenten is.

Ondanks dat zij hun eigen kampeermerk hebben, is het aanbod bij andere winkels gewoonweg stukken groter. We hebben 2 alternatieve winkels met een groot assortiment pop up tenten op een rijtje gezet.

1. Bol.com

Pop up tent bol_com

Als eerste alternatief raden we Bol.com aan. Deze online winkel heeft het hele jaar door een grote collectie aan pop up tenten beschikbaar. Je vindt hier pop-up tenten voor 1 of 2 personen, zelfs grote exemplaren voor 8 personen!

Om je te helpen de beste tent te kiezen, kun je bij Bol.com eenvoudig filteren. Zo kies je uit verschillende eigenschappen in combinatie met reviews de beste optie.
2. Decathlon

Als tweede alternatief raden we je aan een kijkje te nemen bij Decathlon. Deze winkel heeft een groot aanbod aan pop up tenten voor meerdere personen. Je filtert eenvoudig tussen verschillende eigenschappen.
Pop up tent bij Action kopen: Wel of niet doen?

Onze conclusie: bij Action vind je niet een heel denderend aanbod aan pop up tenten. En als ze er zijn, zijn er niet veel verschillende pop up tenten beschikbaar.

Gelukkig zijn er een hoop andere aanbieders waar je wel terecht kunt. Bij Bol.com vind je gewoonweg het grootste assortiment, waar Decathlon ook zeker kwalitatief goede tenten verkoopt.