Pro-User Amber 4 – Review & Ervaringen

Wil je 1 tot 4 fietsen kunnen vervoeren? Dan heb je een goede en stevige fietsendrager nodig. De Pro-User Amber 4 is daar een goed voorbeeld van.

Maar wat kun je precies van deze fietsendrager verwachten? Dat lees je in dit artikel. We geven je een review van de Pro-User Amber 4.

Eerst zetten we de kenmerken, pluspunten en minpunten op een rij. Vervolgens geven we meer informatie over de prijs en ervaringen van gebruikers. En ontdek je eventuele geschikte alternatieven.  

Kenmerken van de Pro-User Amber 4

 • Geschikt voor maximaal 4 fietsen: met de Pro-User Amber 4 vervoer je 1-4 fietsen.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: het is mogelijk om diverse soorten fietsen te vervoeren. Mits het totale gewicht van de fietsen samen onder de 60 kg blijft.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: het maximaal belastbare gewicht is 60 kg. Dat is het gewicht dat de fietsen samen maximaal mogen wegen. Per fiets komt dat neer op 15 kg.
 • 7 en 13 polige stekker: de fietsendrager heeft zowel een 7 polige als een 13 polige stekker. Daarmee beschik je over de meest uitgebreide opties voor verlichting en elektriciteit.
 • Inklapbaar: de U beugel van de Pro-User Amber 4 kan worden ingeklapt. Met het inklappen verklein je het formaat van de fietsendrager. Dat is handig bij het opbergen.
 • Kantelbaar: je hebt de mogelijkheid om de fietsendrager te kantelen. Daardoor blijft het mogelijk om iets uit de achterbak te pakken.


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Pro-User-Amber-IV-opvouwbare-fietsendrager-voor-4-fietsen
 • Diefstalbeveiliging: bij de Pro-User Amber 4 wordt een handig hangslot geleverd. Met dat hangslot vergrendel je de fietsendrager aan de kogel bij de trekhaak.
 • U beugel inklapbaar: de U beugel van de fietsendrager kan ingeklapt worden. Na het inklappen heeft de fietsendrager een compacter formaat. Dat maakt het makkelijker om de fietsendrager op te bergen.
 • Kantelbaar: de Pro-User Amber 4 is een kantelbare fietsendrager. Ook als er fietsen op de fietsendrager staan. Met een hendel kun je de fietsendrager kantelen. Zo behoud je toegang tot de kofferbak. Dat kantelen doe je handmatig, door middel van een hendel.
 • Vlotte montage: de fietsendrager monteer je snel op de trekhaak. De Pro-User Amber 4 heeft daarvoor een gepatenteerde snelkoppeling.
 • 7- en 13 polige stekker: met de 7 en 13 polige stekkeraansluiting is de stekker geschikt voor elke auto. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Niet geschikt voor 3-4 e-bikes: de fietsendrager heeft een draagvermogen van 60 kg. Het is daardoor niet mogelijk om 4 elektrische fietsen mee te nemen. Een maximaal draagvermogen van 60 kg, komt neer op 15 kg per fiets. Elektrische fietsen wegen al snel 25 kg en zijn daardoor te zwaar.
 • Zwaar: de Pro-User Amber 4 weegt 19,5 kg. Dat is voor een fietsendrager vrij zwaar. Gemiddeld wegen fietsendragers namelijk zo’n 18 kg. En er bestaan veel lichtgewicht fietsendragers. Als je de Pro-User Amber 4 vergelijkt met andere fietsendragers, is het dus een lastig model om te tillen.
 • Niet erg compact: de fietsendrager is niet erg compact. Ondanks dat de U beugel ingeklapt kan worden. In vergelijking met andere fietsendragers is de Pro-User Amber 4 na het inklappen nog vrij groot.
 • Niet voorgemonteerd: de fietsendrager is nog niet volledig in elkaar gezet. Bij het ontvangen moet je hem nog monteren. Dat kost je zo’n 15 minuten. 

Prijs en aanbieding

Met de verhouding tussen prijs en kwaliteit zit het bij de Pro-User Amber 4 erg goed. De fietsendrager kost gemiddeld 300 euro. Daar krijg je een solide fietsendrager met handige extra’s voor terug. 

Kijk bij het kopen van de Pro-User Amber 4 naar aanbiedingen. Vaak wordt de fietsendrager voor een gunstiger prijskaartje aangeboden.

Pro-User Amber 4 review

Het monteren

De Pro-User Amber 4 is makkelijk op de trekhaak te monteren. Om de fietsendrager goed vast te zetten, wordt een gepatenteerde snelkoppeling gebruikt. Je zet de fietsendrager op de trekhaak. Vervolgens zet je hem met een hefboomfunctie vast. 

Het plaatsen van de fietsen

De fietsen kunnen stuk voor stuk op de fietsendrager worden geplaatst. Neem je 3 of 4 fietsen mee? Zorg er dan voor dat je de zwaarste fiets het dichtst bij de kogel zet. De zwaarste fiets plaats je dus als eerst op de fietsendrager.   

Het draagvermogen

De Pro-User Amber 4 heeft een draagvermogen van 60 kg. Dit is vrij veel. Maar als je 4 fietsen meeneemt, is het maximale gewicht per fiets een stuk minder. Dan komt het maximale gewicht neer op 15 kg per fiets. 

Aangezien een e-bike gemiddeld 25 kg weegt, kun je met de fietsendrager geen 4 e-bikes meenemen. Dat geldt ook voor de gemiddelde stadsfiets. Stadsfietsen wegen namelijk rond de 18 kg. Alleen als je lichtgewicht stadsfietsen hebt, kun je er 4 van meenemen. 

Met de Pro-User Amber 4 is het wel mogelijk om 4 sportfietsen te vervoeren. En daarnaast zou je bijvoorbeeld ook 2 elektrische fietsen of 3 stadsfietsen kunnen meenemen. Kijk zelf dus goed naar het gewicht van jouw fietsen. Bereken of de som onder het maximum blijft. 

Wat is een goed alternatief?

Hapro Atlas Active 4

Atlas-Active-IV-Hapro-fietsendrager-trekhaak-4-fietsen

Een vergelijkbare fietsendrager is de Hapro Atlas Active 4. Ook met deze fietsendrager vervoer je tot 4 fietsen. De fietsendrager heeft ook diefstalbeveiliging, is inklapbaar en is kantelbaar

Gebruikerservaringen

Gebruikers geven aan dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit erg goed is. Voor het gunstige prijskaartje krijg je een bruikbare fietsendrager voor 4 fietsen. De fietsen kun je er op een stabiele manier mee vervoeren. De fietsendrager is stevig en kan belast worden met wel 60 kg. 

Daar staat tegenover dat de Pro-User Amber 4 vrij zwaar is. En ook na het inklappen van de U beugel, blijft het formaat groot. Dat maakt het opbergen lastiger dan bij andere fietsendragers. 

Conclusie en ons eindoordeel

Gesteld kan worden, dat de Pro-User Amber 4 een aanrader is. Met alle handige functionaliteiten is de fietsendrager erg praktisch in gebruik. De fietsendrager is snel te monteren en kan worden vergrendeld tegen diefstal.  

De fietsendrager is geschikt voor allerlei soorten fietsen. Mits er rekening wordt gehouden met het maximale draagvermogen. Maar dat geldt ook voor andere soorten fietsendragers voor 3 of 4 fietsen.Veelgestelde vragen

Kan deze fietsendrager worden gecombineerd met een oprijgoot?

Ja. Bij de fietsendrager kun je ook een bijpassende oprijgoot van Pro-User bestellen. 

Is het veilig om 4 fietsen met deze fietsendrager te vervoeren?

Ja. Als je rekening houdt met het draagvermogen en de fietsen goed vastklemt.

Meer fietsendrager reviews van Pro-User: