Pro-User Diamant SG2 Plus – Review & Ervaringen

Neem je graag 2 fietsen mee? Dan is de Pro-User Diamant SG2 Plus misschien iets voor jou. Deze fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen.

Of je nu 2 elektrische fietsen, 2 sportfietsen of 2 stadsfietsen mee wilt nemen. 

In dit artikel kom je alles over de Pro-User Diamant SG2 Plus te weten. We beginnen met de kenmerken, pluspunten en minpunten.

Daarna gaan we in op de prijs, review en geschikte alternatieven. Zo weet jij of de fietsendrager iets voor jou is. 

Kenmerken van de Pro-User Diamant SG2 Plus

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Pro-User Diamant SG2 Plus vervoer je 1-2 fietsen.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, stadsfietsen en sportfietsen: de fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen. Dat is mogelijk vanwege het draagvermogen en de wielgoten.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de fietsendrager kan maximaal belast worden met 60 kg. Dat komt neer op 30 kg per fiets.
 • 7- en 13 polige stekker: met de Pro-User Diamant SG2 Plus heb je de meest uitgebreide functies voor verlichting en elektriciteit.
 • Inklapbaar: de Pro-User Diamant SG2 Plus is een opvouwbare fietsendrager. De framehouders zijn afneembaar. En je kunt de fietsendrager opvouwen naar een compact formaat.
 • Kantelbaar: als je nog iets achterin wilt kunnen pakken, dan kan dat. Nadat je de fietsen op de fietsendrager hebt gezet, kun je hem nog kantelen. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

 • Diefstalbeveiliging: aan de veiligheid werd ook gedacht. Op de fietsendrager zitten sloten. Die sloten maken het mogelijk om de fietsen en de fietsendrager te vergrendelen.
 • Gecombineerde stekker aansluiting: met deze fietsendrager beschik je over een 7 en een 13 polige stekkeraansluiting. Daarmee heb je alle mogelijke opties voor verlichting en elektriciteit. 
 • Kantelbaar: de fietsendrager kan gekanteld worden. Na het kantelen heb je meer dan genoeg ruimte om de achterklep te openen. Het kantelmechanisme is ook handig bij autos of campervans met een grotere achterklep. Dat is ideaal als je achterin nog iets wilt pakken.
 • Inklapbaar: de fietsendrager is inklapbaar. Na het inklappen krijg je een erg compacte fietsendrager. Dat is ideaal bij het opbergen. Ook zijn de framehouders afneembaar.
 • Veilige bevestiging: de fiets wordt aan het frame en aan de wielen bevestigd. Bovendien komt de fietsendrager goed uit de test van de RDW. 
 • Inclusief opbergtas: uniek aan deze fietsendrager is, dat je er een opbergtas bij krijgt. De tas past precies om de fietsendrager heen. Op de momenten dat je hem niet gebruikt, blijft hij zo in een mooie staat. 
 • Verstelbare wielgoten: de wielhouders van de fietsendrager kunnen worden versteld. Daarmee zijn ze geschikt voor wielen in allerlei diktes. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Zwaar: de Pro-User Diamant SG2 Plus weegt 17 kg. Gebruikers geven aan dat ze hem vrij zwaar vinden.
 • Geen geïntegreerde handgrepen: de handgrepen ontbreken bij de Pro-User Diamant SG2 Plus. Na het opvouwen kan het handig zijn als je de fietsendrager met een handgreep kunt vervoeren. Vooral met het wat zwaardere gewicht. 

Prijs en aanbieding

De Pro-User Diamant SG2 Plus is een vrij betaalbare fietsendrager. Gemiddeld kost hij rond de 400 euro. Als je gebruik maakt van een aanbieding ben je goedkoper uit. Aanbiedingen kun je regelmatig tegenkomen voor dit model. 

Er staat bovendien behoorlijk wat kwaliteit tegenover de prijs. Voor het bedrag krijg je een kwalitatief sterke fietsendrager. 

Pro-User Diamant SG2 Plus review

Het monteren

Ga je de fietsendrager op de trekhaak bevestigen, dan merk je dat dat heel makkelijk gaat. Pro-User heeft een gepatenteerde snelkoppeling. Binnen de kortste keren staat de fietsendrager daardoor stevig vast. 

Het opvouwen

In een paar handelingen heb je de Pro-User Diamant SG2 Plus opgevouwen. Dat kost je amper inspanning. Vervolgens stop je hem in de opbergtas. Met die tas blijft de fietsendrager beschermd tegen vuil en krassen. 

Wat zijn goede alternatieven?

Pro-User Diamant TG

Ook aan de Pro-User Diamant TG heb je een goede fietsendrager. De fietsendrager is ook geschikt voor elektrische fietsen. Daarnaast heeft het type een erg compact formaat na het opvouwen. En het bijzondere is dat je de Pro-User Diamant TG kunt uitbreiden naar 3 fietsen

Thule Velocompact 924

Thule-VeloCompact-924-fietsendrager-2-fietsen

Van het merk Thule is de Velocompact 924 erg vergelijkbaar. Dit is een fietsendrager waar je 2 fietsen mee vervoert. Samen mogen die fietsen maximaal 46 kg wegen. De Thule Velocompact 924 is daarnaast kantelbaar en licht van gewicht

Gebruikerservaringen

Afgaand op de reviews, valt de fietsendrager goed in de smaak. Gebruikers zijn te spreken over de montage op de trekhaak. Dat gaat erg gemakkelijk. Ook komt uit de ervaringen naar voren dat de kantelfunctie goed werkt. 

En als de fietsendrager niet wordt gebruikt is hij erg compact. Het opbergen is daardoor een fluitje van een cent. Al helemaal met de handige opbergtas. Op het wat zwaardere gewicht na, is er bijna geen minpunt in een review te vinden. 

Conclusie en ons eindoordeel

De Pro-User Diamant SG2 Plus is een stevige fietsendrager. De fietsendrager heeft veelzijdige pluspunten en is geschikt voor veel soorten fietsen. Gesteld kan worden, dat dit een aanrader is als je een praktische fietsendrager zoekt. Veelgestelde vragen

Is de Pro-User Diamant SG2 Plus compact?

Ja. Dit is een compacte fietsendrager. De fietsendrager kan volledig worden ingeklapt. Dat is ideaal voor het opbergen. Met de bijgeleverde opbergtas wordt het opbergen zelfs nog eenvoudiger gemaakt. 

Kun je de Pro-User Diamant SG2 Plus vergrendelen?

Ja. De fietsendrager beschikt over diefstalbeveiliging. Dat wil zeggen, dat de frameklemmen en de trekhaakkoppeling afgesloten kunnen worden. Dat is wel zo veilig tegen diefstal.


Meer fietsendrager reviews van Pro-User: