Pro-User Diamant TG – Lees hier onze Review & Ervaringen!

Wil je 1, 2 of 3 fietsen kunnen vervoeren? Kijk dan eens naar de Pro-User Diamant TG. Dit is een ideale fietsendrager voor op vakantie.

Of voor als je eens wat verder van huis wilt gaan fietsen. De fietsendrager is uit te breiden, zodat je in totaal 3 fietsen kunt vervoeren. 

In dit artikel geven we een review van de Pro-User Diamant TG. Dat begint bij de belangrijkste kenmerken, plus- en minpunten. Vervolgens gaan we in op de prijs, reviews en geschikte alternatieven. 

Kenmerken van de Pro-User Diamant TG

 • Geschikt voor maximaal 3 fietsen: met de Pro-User Diamant TG kun je 1-2 fietsen vervoeren. Ook heb je de mogelijkheid om de fietsendrager uit te breiden. Dan kun je tot wel 3 fietsen vervoeren.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, stadsfietsen en sportfietsen: de fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen. Dat komt door het flinke draagvermogen en de wielgoten. Let er bij 3 fietsen op dat het totale gewicht onder het draagvermogen blijft.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de fietsendrager kan maximaal worden belast met 60 kg. Indien je 2 fietsen meeneemt, is dat 30 kg per fiets.
 • 7- en 13 polige stekker: de fietsendrager is voorzien van de meest uitgebreide stekker aansluiting. Het is mogelijk om zowel de 7 polige als de 13 polige stekker aan te sluiten.
 • Inklapbaar: de Pro-User Diamant TG is een opvouwbare fietsendrager. De fietsendrager is volledig inklapbaar.
 • Kantelbaar: de fietsendrager is kantelbaar. Met een voetpedaal kantel je de fietsendrager. Daarna is er genoeg ruimte om de achterklep te openen. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Pro-User-Diamant-TG-alternatief
 • Uitbreiding mogelijk: een groot pluspunt van de Pro-User Diamant TG is de mogelijkheid tot uitbreiden. De fietsendrager is standaard geschikt voor 1-2 fietsen. Maar indien je een derde mee wilt kunnen nemen, is uitbreiding mogelijk.
 • Opvouwbaar: de Pro-User Diamant TG is volledig opvouwbaar. Het is mogelijk om allebei de zijkanten in te klappen. Ook kun je het nummerbord draaien. Zo krijg je een bijzonder compact formaat.
 • Kantelbaar: de fietsendrager heeft een voetpedaal voor het kantelen. Het is erg eenvoudig om de fietsendrager schuin te zetten. Ook als de fietsen er al op gemonteerd zijn. Zo pak je makkelijk nog iets uit de kofferbak.
 • 7- en 13 polige stekker: de Pro-User Diamant TG is voorzien van de meest uitgebreide stekker aansluiting. De fietsendrager heeft een gecombineerde 7 en 13 polige stekker. Daarmee is de stekker geschikt voor elke auto.
 • Veel afstand tussen de fietsen: de wielgoten staan op de fietsendrager vrij ver uit elkaar. Hiertussen heb je maar liefst 23 cm. De kans is daardoor klein, dat de fietsen tegen elkaar aan komen bij het vervoeren. Op die manier voorkom je beschadigingen. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Vrij zwaar: de Pro-User Diamant TG weegt 17 kg. Veel gebruikers vinden dat aan de zware kant. Ook al is dit gewicht vrij gemiddeld voor een fietsendrager.
 • Geen geïntegreerde handgrepen: de fietsendrager heeft geen handgrepen. Handgrepen kunnen het verplaatsen van de fietsendrager makkelijker maken. Vooral met het gewicht hadden handgrepen nuttig geweest. 

Prijs en aanbieding

Voor de Pro-User Diamant TG betaal je ruim 400 euro. Dat is voor een fietsendrager voor 3 fietsen erg weinig. Ook omdat je er absoluut kwaliteit voor terug krijgt. De Pro-User Diamant TG is een stevige fietsendrager met veel handige eigenschappen. 

Wil je de fietsendrager aanschaffen voor een voordeliger prijskaartje? Ga dan op zoek naar een geschikte aanbieding. Er zijn geregeld goede aanbiedingen beschikbaar. 

Pro-User Diamant TG review

Het monteren

Pro-User beschikt over een gepatenteerde koppeling. Met die koppeling gaat het monteren van de fietsendrager op de trekhaak erg vlot. Het kost amper kracht en inspanning om de fietsendrager vast te zetten. 

Het opvouwen

De Pro-User Diamant TG is opvouwbaar. Simpele handelingen geven je een compact formaat. De rechterkant en linkerkant kan naar binnen worden geklapt. Daarmee wordt de fietsendrager erg klein en makkelijk op te bergen

Wat zijn goede alternatieven?

Thule EasyFold 934

Voor het vervoeren van 3 fietsen, is de Thule EasyFold 934 ideaal. Dit type heeft eveneens een draagvermogen van 60 kg.

Handig zijn de wieltjes en handgrepen, daarmee krijg je de fietsendrager makkelijk van A naar B. Ook is de Thule EasyFold 934 inklapbaar en kantelbaar

Thule VeloCompact 927

Nog een geschikte fietsendrager voor 3 fietsen is de Thule VeloCompact 927. Deze fietsendrager is opvouwbaar tot een compact formaat.

Daarnaast kan de fietsendrager worden gekanteld en worden opgevouwen. Handig is bovendien dat je het aantal fietsen uit kunt breiden. Met de fietsendrager neem je 1-4 fietsen mee. 

Gebruikerservaringen

De fietsendrager wordt erg goed beoordeeld. De ervaringen van gebruikers zijn positief. Het gemak waarmee je de fietsendrager gebruikt en opbergt is ideaal. De fietsendrager voldoet aan de verwachtingen. 

De prijs kwaliteit verhouding is bovendien erg goed. Voor het bedrag dat je betaalt, krijg je een bijzonder functionele fietsendrager terug. De minpunten worden tevens ruimschoots gecompenseerd door de pluspunten. 

Conclusie en ons eindoordeel

De Pro-User Diamant TG is ideaal als je op zoek bent naar een fietsendrager voor 1-3 fietsen. Met deze fietsendrager beschikt je over allerlei handige eigenschappen. En dat terwijl je niet eens de hoofdprijs hoeft te betalen. 

De fietsendrager gaat lang mee, komt goed uit de test en is gebruiksvriendelijk. Voor de veiligheid zijn er zelfs sloten aanwezig. Daarmee vergrendel je de fietsendrager en de fietsen. Al met al een erg doordacht design. Veelgestelde vragen

Is de Pro-User Diamant TG geschikt voor 3 e-bikes?

Met de Pro-User Diamant TG kun je elektrische fietsen vervoeren. Echter laat het draagvermogen van 60 kg het niet toe om 3 e-bikes te verplaatsen. Per stuk weegt een e-bike namelijk al zo’n 25 kg. Daarom is de fietsendrager eerder geschikt voor 2 e-bikes. 

Is de Pro-User Diamant TG stevig?

De fietsendrager is zeker stevig. Voor de constructie is aluminium gebruikt. Ook wordt de fietsendrager stevig op de trekhaak bevestigd. Hierdoor vervoer je de fietsen op een stabiele manier.


Meer fietsendragers van Pro-User: