Professionele partytent kopen? Top 5 beste vergeleken

Wil je graag een professionele partytent kopen? Er is veel aanbod op de markt van professionele partytenten. Er zijn veel eigenschappen dat een tent kan hebben, zoals de grootte, de capaciteit, het materiaal, de vorm en de kleur.

Daarnaast bestaan er ook nog eens professionele en semiprofessionele partytenten. Maar waar ben je nou precies naar op zoek?

In dit blog leggen wij het verschil uit tussen de verschillende partytenten. Ook hebben wij de beste professionele partytenten voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de beste professionele partytenten

Wat de beste professionele partytent is, hangt volledig af van jouw wensen. De meeste partytenten hebben een traditionele rechthoekige vorm. Maar dit hoeft niet bij alle partytenten zo te zijn. Zo bestaan er tegenwoordig verschillende vormen partytenten.

Denk hierbij aan ronde en vierkante partytenten. Daarnaast is het aantal personen ook een belangrijk aspect bij het kiezen van de beste partytent. Ben je van plan een groot feest te geven?

Dan wil je natuurlijk wel dat iedereen in de tent past en er voldoende ruimte is voor iedereen. Ook bestaat er nog een verschil tussen professionele en semiprofessionele partytenten.

Hieronder hebben wij de beste professionele partytent per omvang grootte voor je op een rijtje gezet. 

1. Beste partytent semi professioneel – Lizzy Garden & Living Partytent 4x6m

Lizzy-Garden-Living-professionele-partytent-4-bij-6

Ben je op zoek naar een semiprofessionele partytent? Dan is de partytent van het merk Lizzy Garden & Living een juiste keuze. Deze semiprofessionele partytent is geschikt voor partijen met 24 tot 30 personen.

De tent is zeer stevig en heeft een doorloophoogte van 2 meter. Ook hoef je je bij deze tent geen zorgen te maken om daglicht. De tent beschikt over zijwanden met grote ramen, zodat er extra veel licht naar binnenkomt.

Ook is de tent eenvoudig op te zetten en te gebruiken voor zowel beschut als onbeschut terrein. Ideaal voor als je een feest van één of meerdere dagen geeft.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor 24 tot 30 personen
 • Beschikt over zijwanden met ramen
 • Eenvoudig op te zetten
 • Voor zowel beschut als onbeschut terrein

👎 Nadelen:

 • Enkel in de kleuren zwart en wit te verkrijgen
2. Beste professionele budget partytent  4x8m – Pure Garden & Living Partytent met zijwanden 4x8m

Ga je een feest geven met ongeveer 38 personen? Dan is deze Pure Garden & Living Partytent interessant voor jou. De partytent is extra stevig door de metalen buizen en is gemakkelijk op te zetten.

Ondanks de tent in de budgetcategorie valt, heeft het een goede kwaliteit. De partytent beschikt over zijwanden met ramen, zodat er voldoende licht de tent binnenkomt. 

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor ongeveer 38 personen
 • Beschikt over zijwanden met ramen
 • Eenvoudig op te zetten

👎 Nadelen:

 • Niet bestendig tegen hevige wind, regen- en sneeuwval
3. Beste partytent professioneel 4x6m – VidaLife Partytent met zijwanden 4x6m

VidaLife-professionele-partytent-4-bij-6

De VidaLife 4x6m is een professionele afsluitbare partytent. Met een capaciteit van 24 tot 30 personen is de partytent geschikt voor middelgrote feesten.

De tent is volledig af te sluiten en beschikt over ramen voor extra lichtinval. Daarnaast is de professionele partytent waterdicht en uv-bestendig.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor 24 tot 30 personen
 • Beschikt over zijwanden met ramen
 • Eenvoudig op te zetten
 • Waterdicht en uv-bestendig

👎 Nadelen:

 • Niet bestendig tegen hevige wind, regen- en sneeuwval
4. Beste professionele partytent 5x8m – Pure Garden & Living Partytent met zijwanden 5x8m

Pure-Garden-Living-professionele-partytent

De Pure Garden & Living partytent is gemaakt van PVC en is waterdicht en Uv-bestendig. Met een capaciteit van 46 personen is de tent uitermate geschikt voor tuin- en buurtfeesten.

De tent beschikt over zijwanden met grote ramen voor extra veel lichtinval. Deze luxe partytent is eenvoudig op te zetten en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor ongeveer 46 personen
 • Beschikt over zijwanden met ramen
 • Eenvoudig op te zetten
 • Waterdicht en uv-bestendig
 • Beschermt ’s avonds tegen de kou

👎 Nadelen:

 • Niet bestendig tegen hevige wind, regen- en sneeuwval
5. Beste partytent professioneel 4x10m – Toolport hoogwaardige partytent 4x10m

Toolport-partytent-professioneel

Ben je van plan een groot feest met veel mensen te geven? Dan is deze professionele partytent van Toolport perfect. De tent heeft een capaciteit van ongeveer 60 personen. De tent heeft een doorloophoogte van 2 meter en beschikt over zijwanden met ramen.

Het dakzeil is 100% waterdicht en Uv-bestendig. Hierdoor is de tent geschikt voor bijna alle weersomstandigheden. Ook is de tent eenvoudig op te zetten en gemakkelijk te vervoeren.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor ongeveer 60 personen
 • Beschikt over zijwanden met ramen
 • Eenvoudig op te zetten
 • 100% waterdicht en Uv-bestendig

👎 Nadelen:

 • Het gehele pakket is hoog in gewicht
Hoe kies ik de beste professionele partytent?

beste-professionele-partytent

Je bent op zoek naar een professionele partytent, maar waar moet je beginnen? De zoektocht naar een professionele partytent kan een enorme klus zijn. Er is zoveel aanbod en iedere tent heeft net weer andere eigenschappen.

Om de meest geschikte partytent te vinden, moet je op een aantal dingen letten. Denk hierbij aan het formaat, de prijs en kwaliteit, de bestendigheid tegen verschillende weersomstandigheden en de extra’s van een partytent.

Formaat van de professionele partytent

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel personen in de tent moeten passen. Ga je een klein feest geven of zullen er 50 mensen in de tent zijn? Daarnaast is het goed om rekening te houden met de ruimte in de tent.

Zullen er alleen mensen in de tent zijn? Of ook buffettafels, statafels en een podium? Als laatste is de beweegruimte van mensen ook iets om rekening mee te houden.

Wil je dat mensen de ruimte hebben om te dansen? Of zullen mensen voornamelijk stil staan om te kletsen?

De prijs van de partytent  

Bedenk van tevoren hoeveel geld je bereid bent uit te geven voor een professionele partytent. Er zijn veel verschillende tenten met verschillende prijzen en verschil in kwaliteit.

Wanneer je de tent slechts één keer gaat gebruiken, is 800 euro veel geld voor een tent. Als je regelmatig een feest geeft, kan een duurzamere tent voordeliger zijn. Kies je voor een voordelige prijs, hoge kwaliteit of kies je een middenweg?

De kwaliteit van het materiaal

Het materiaal van de tent is een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van een partytent. Het zeil van een partytent kan bestaan uit polyester, PVC en polyethyleen. Van deze materialen is een zeil van PVC het sterkst.

Ook het gewicht van het zeil is een graadmeter voor de kwaliteit. Het gewicht van zeilen wordt vaak uitgedrukt in gram per m3.

Hierbij geldt hoe zwaarder het zeil, hoe beter. Als laatste is de bevestiging van het zeil een goede graadmeter voor de kwaliteit.

Een zeil dat bevestigd wordt door middel van klittenband zal sneller scheuren. Het is beter als een tent beschikt over rekbare elastieken om het zeil te bevestigen.

Weersomstandigheden

Niets is wisselvalliger dan het weer in Nederland. Nu schijnt de zon, maar over 5 minuten kan het met bakken uit de lucht vallen. De meeste professionele partytenten zijn Uv-bestendig en waterdicht.

Toch zijn veel professionele partytenten niet bestendig tegen hevige storm. Houd hier rekening mee bij het kopen van een professionele partytent.

Op welk soort terrein ga je de tent gebruiken?

terrein-partytenten-professioneel

Ook het terrein is een belangrijke factor bij het kopen van een professionele partytent. Een partytent kan geplaatst worden op gras, steen en zand. Maar niet alle partytenten zijn geschikt voor alle ondergronden.

Ook is het goed om te weten dat niet alle partytenten geschikt zijn voor onbeschut terrein. Ben je van plan de tent te gebruiken op onbeschut terrein of een specifieke ondergrond? Controleer dan voor aankoop of de gewenste partytent hiervoor geschikt is.

Hoelang wil je de partytent gebruiken?

Bovendien is het goed om na te gaan hoelang een partytent kan blijven staan. Wil je de tent voor slechts één dag gebruiken of meerdere dagen achter elkaar? Sommige partytenten kunnen slechts één dag blijven staan.

Wil je een feest van meerdere dagen geven? Controleer dan voor aankoop hoelang de tent kan blijven staan.

Opbouwen, afbouwen en opbergen

Hoe eenvoudig is het om een partytent op te zetten en af te breken? Dat is iets wat je graag wil weten als je weinig ervaring hebt met partytenten. Veel partytenten zijn eenvoudig op te zetten en af te bouwen.

Toch is het op- en afbouwen van sommige tenten toch wat ingewikkelder. Ook is het opbergen van de partytent iets om rekening mee te houden.

De verpakking van een partytent bestaat uit veel dozen. Dit zorgt ervoor dat de partytent veel opslagruimte in beslag neemt.

Eigenschappen van de tent

Iedere tent heeft zijn eigenschappen. Zo bestaan er simpele partytenten met enkel een dak boven je hoofd, maar bestaan er ook volledig afsluitbare luxe partytenten met grote ramen.

Hoewel de meeste partytenten een traditionele rechthoekige vorm hebben, bestaan er verschillende vormen partytenten.

Als laatste zijn veel partytenten in verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor kan je een partytent kiezen die perfect bij jouw tuin of terrein past.

Voor wie is een professionele partytent geschikt?

Een professionele partytent is geschikt voor mensen en organisaties met veel terreinruimte. Denk hierbij aan groot tuinbezitters, maar ook buurten, verenigingen en clubs.

Een professionele partytent is ideaal voor grote verjaardagsfeesten, straatfeesten, verenigingsfeesten en clubfeesten.

Ook kan een professionele partytent gebruikt worden bij bruiloften en ceremonies. Geef je zelden een groot feest? Dan zal de professionele partytent minder interessant voor jou zijn.

Waar koop ik een professionele partytent?

professionele feesttent kopen

Je kunt professionele partytenten bij diverse webshops kopen. Onze favorieten zijn de webshops Bol.com, Heuts.nl en Obelink.nl. Deze webshops zijn betrouwbaar en beschikken over veel kennis en kwalitatieve partytenten.

Twijfel je na het lezen van dit blog nog steeds welke partytent bij je past? Of heb je vragen over een specifieke professionele partytent? Dan kunnen deze webshops jou voorzien van advies.

Waar een professionele partytent kopen?

Ontdek het beste aanbod professionele partytenten bij de onderstaande winkels: