Deel je kennis

Docent Bouwfysica – 16 tot 24 uur

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Almere
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
16 - 24 uur

Over de projectopdracht

Ben jij een ervaren adviseur bouwfysica en duurzaamheid en geeft de interactie met studenten jou energie? Wil je blijven innoveren binnen je vakgebied door je te blijven ontwikkelen en deze kennis te delen? Dan zoeken wij jou om de professional van de toekomst op te leiden!

Als docent Bouwfysica & duurzaamheid ben je bezig met onderwijsontwikkeling en onderwijsuitvoering van vakken als bouwfysica (warmte & vocht, akoestiek & geluidwering), energie- en duurzaamheidsconcepten, gebouwprestaties en bouwregelgeving. Hieronder vallen zowel de inhoudelijke als begeleidende taken. Naast het geven van colleges staan realistische praktijk-opdrachten centraal. Dit zijn bedrijfsprojecten/opdrachten met opdrachtgevers uit het werkveld, studenten als opdrachtnemers en docenten als begeleiders en beoordelaars. Je hebt hierbij een rol als coach en/of als beoordelaar. Het is van belang dat je goed op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Bij voorkeur beschik je om deze reden over een actief netwerk dat je kunt inzetten.

Wat verwachten wij van jou?
Voor ons is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt in het vakgebied van bouwfysica en duurzame energietechnieken en dat je het contact met jonge mensen leuk vindt. Daarnaast weet je de kennis die je hebt over te dragen. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen. Een probleemoplossend vermogen hebben en in kunnen spelen op verschillende situaties is belangrijk.

Benieuwd wie wij zijn? Wij zijn 10 enthousiaste docenten Bouwkunde die zich iedere dag inzetten voor uitdagend onderwijs voor onze studenten. Maak kennis met een van onze studenten in het volgende filmpje.

Op dit moment hebben we in Zwolle én Almere plaats voor docenten Bouwfysica. Het is goed mogelijk om het docentschap in deze expertise op beide hogescholen in een fulltime positie te vervullen. Is dit een baan die je naast je baan als specialist in Almere wilt vervullen dan is de minimale beschikbaarheid 2 dagen per week. Dit omdat we je graag de kans gunnen om als docent te groeien.

Wij vragen

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding in Bouwkunde, Civiele techniek, bouwfysica (of aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau);
  • Je hebt recente werkervaring als bouwfysisch adviseur bij voorkeur in de bouwsector;
  • Je hebt ervaring met verschillende softwareprogramma zoals BREEAM, GPR-gebouw en Unic;
  • Je beschikt over een didactische aantekening of vindt het een uitdaging om deze te behalen. Windesheim bied je dit professionaliseringstraject van 2 jaar aan binnen je dienstverband;
  • Je gaat deel uitmaken van een zelfsturend team en bent bereid om een actieve bijdrage te leveren aan de teamontwikkeling en teamdoelstellingen.

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: