Verbreed je horizon

Docent Bouwtechniek – 24 tot 40 uur

Type Project Buiten
Projectopdracht
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
9-12 Maanden
Omvang per week
24 - 40 uur

Over de projectopdracht

Als docent maak je onderdeel uit van team Bouwkunde. Team Bouwkunde is een zelfsturend team en heeft als missie: “Wij bieden bouwtechnische kennis en persoonlijke aandacht, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een maatschappelijk verantwoorde bouwkundige met passie voor het vak”.
 
Je bent bereid om een actieve bijdrage te leveren aan deze missie, de teamontwikkeling en de vereiste coördinatietaken. De docent Bouwkunde is een integraal denkende en werkende bouwkundige, die zich bezig houdt met de onderwijsontwikkeling en uitvoering van vakken als Bouwtechniek of Bouwfysica of Bouwmanagement en met de begeleiding van studentprojecten. Hieronder vallen inhoudelijke en begeleidende taken en de ontwikkeling van onderwijsmateriaal. Je bent bij voorkeur breed inzetbaar voor de algemene bouwkunde vakken. Je geeft hoor- en werkcolleges en begeleidt studenten bij projecten, stages en het afstuderen. Verder ben je inzetbaar als persoonlijke coach (studieloopbaanbegeleider) voor een aantal studenten.
 
We willen graag actief betrokken zijn bij de beroepspraktijk, wat voor jou als docent betekent dat je geregeld samenwerkt met studenten aan praktijkopdrachten. Bij voorkeur beschik je om deze reden over een actief netwerk, dat je kunt inzetten voor het werven van nieuwe opdrachten.
 
Binnen het domein Techniek van Windesheim vallen 11 bacheloropleidingen op het terrein van Techniek, Design en Management en ICT. De opleiding Bouwkunde vormt samen met de opleiding Civiele Techniek en de opleiding Ruimtelijke ontwikkeling en Mobiliteit de afdeling Bouw & Infra. Deze drie opleidingen zijn in 2017 in de Keuzegids HBO beoordeeld als topopleiding. Bij deze opleidingen studeren ruim 500 studenten en er werken plusminus 40 docenten. Er wordt samengewerkt met de lectoraten van het domein Techniek.

Wij vragen

  • Je staat achter de missie van team Bouwkunde en bent bereid een actieve bijdrage te leveren aan de teamontwikkeling en de vereiste coördinatietaken;
  • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde relevante universitaire opleiding;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen het vakgebied;
  • Je beschikt over basiskennis op het gebied van de bouwtechniek, bouwfysica en bij voorkeur bouwmanagement en weet deze gebieden te integreren;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met BIM modelleren;
  • Je bent bij voorkeur breed inzetbaar voor de algemene bouwkunde vakken;
  • Je hebt passie voor het persoonlijk coachen en begeleiden van studenten;
  • Je bent bereid een didactische aantekening te behalen wanneer je hier nog niet over beschikt;
  • Je bent in staat nieuwe ontwikkelingen in de markt te signaleren en bent in staat om dit te vertalen naar nieuwe leermogelijkheden;
  • Je initieert en onderhoudt contacten met het beroepenveld en met oud-studenten.

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: