Verrijk je inzicht

Docent Bouwkunde

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Almere
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
16 - 24 uur

Over de projectopdracht

Ben jij bouwkundige en geeft de interactie met studenten jou energie? Wil je blijven innoveren binnen je vakgebied door je te blijven ontwikkelen en deze kennis te delen? Vanwege groeiende studentenaantallen zoeken wij jou om de professional van de toekomst op te leiden!
 
Als docent Bouwkunde ben je bezig met onderwijsontwikkeling en onderwijsuitvoering van vakken als bouw- en projectmanagement, vastgoedbeheer, bouw- en regelgeving en bouwkundig detailleren.
 
Hieronder vallen zowel de inhoudelijke als begeleidende taken. Naast het geven van colleges staan realistische praktijkopdrachten centraal. Dit zijn bedrijfsprojecten/opdrachten met opdrachtgevers uit het werkveld, studenten als opdrachtnemers en docenten als begeleiders en beoordelaars. Je hebt hierbij een rol als coach en/of als beoordelaar. Het is van belang dat je goed op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Bij voorkeur beschik je om deze reden over een actief netwerk dat je kunt inzetten.
 
Je dag kan beginnen met een college of een begeleiding bij een project. Er kunnen afspraken zijn met collega’s en met studenten over het onderwijs en de organisatie. Of je bent lesmateriaal aan het voorbereiden voor een college of project.
 
Wanneer solliciteren
Voor ons is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt in het vakgebied van de uitvoerende bouw en dat je het contact met jonge mensen leuk vindt. Daarnaast weet je de kennis die je hebt over te dragen. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen. Een probleemoplossend vermogen en in kunnen spelen op verschillende situaties is belangrijk.  Zie hier wat onze studenten aantrekkelijk vinden aan de opleiding Bouwkunde in Almere:
https://www.youtube.com/watch?v=gkknMXpM5aY&feature=youtu.be
 

Wij vragen

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Bouwkunde. Heb je geen afgeronde Master maar wel de ambitie Je bent minimaal in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding. In een aantal situaties biedt Windesheim je de mogelijkheid om een master binnen je dienstverband te behalen.
  • Je bent een bouwkundige met een brede algemene bouwkundige kennis met bij voorkeur een specialisatie in bouwfysica
  • Je hebt een onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te behalen
  • Je hebt geruime recente werkervaring in de bouw
  • Je hebt kennis van duurzame ontwikkelingen en toepassingen in de bouwsector
  • Je weet op enthousiasmerende wijze studenten te begeleiden bij hun ontwerpprojecten en (afstudeer)comakerships
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: