Verrijk je inzicht

Docent Bouwmanagement en/of bouwtechniek

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
24 - 40 uur

Over de projectopdracht

Jij bent een ervaren bouwkundige met een expertise in bouwmanagement en bouwtechniek. Het werkveld kent voor jou geen verrassingen meer. Het onderwijs des te meer! Heb jij zin in een nieuwe uitdaging in het onderwijs waarbij je je ontwikkelt in het vak van docent? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste professional die zich wil ontwikkelen als docent in het hbo.
 
Wij zijn op zoek naar een docent met een expertise in bouwmanagement en bouwtechniek. Jij weet hoe bouwmanagement zich verhoudt tot bouwtechniek, BIM, architectuur en constructie en kan onze studenten hiervoor te enthousiasmeren. Je houdt je bezig met onderwijsontwikkeling en het geven van vakken zoals bouwmanagement en bouwtechniek. Hieronder vallen inhoudelijke en begeleidende taken en de ontwikkeling van onderwijsmateriaal. Jij geeft hoor- en werkcolleges en begeleidt studenten bij projecten en stages. Verder ben je inzetbaar als persoonlijke coach (studieloopbaanbegeleider) voor een aantal studenten.
 
Voor ons is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt op het gebied van bouwmanagement en bouwtechniek. Je vindt het contact met jonge mensen leuk en je weet de kennis die je hebt over te dragen. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen. Een probleemoplossend vermogen hebben en in kunnen spelen op verschillende situaties is belangrijk.
 
Benieuwd wie wij zijn? Wij zijn 27 enthousiaste docenten Bouwkunde die zich iedere dag inzetten voor uitdagend onderwijs voor onze studenten. Al jaren groeit onze opleiding! Dit studiejaar hebben wij ongeveer 180 nieuwe studenten Bouwkunde mogen ontvangen. Team bouwkunde is een zelfsturend team en heeft als missie: “Wij bieden bouwtechnische kennis en persoonlijke aandacht, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een maatschappelijk verantwoorde bouwkundige met passie voor het vak”. Jij bent een vakinhoudelijke professional die het leuk vindt om een actieve bijdrage te leveren aan de missie van ons team en de ontwikkeling van ons onderwijs.
 
Wat kun je verwachten?

Als startende docent laten we je veel meters maken in interactie met onze studenten. Grofweg de helft tot 70 procent van je tijd sta je in contact met onze studenten. Dat varieert van het geven van colleges, het begeleiden van kleine groepjes studenten bij projecten en individuele begeleiding. Het eerste jaar staat in het teken van jouw ontwikkeling als docent. Natuurlijk kun jij vanaf dag 1 bijdragen aan ontwikkeling van ons onderwijscurriculum.
 
We willen graag actief betrokken zijn bij de beroepspraktijk, wat voor jou als docent betekent dat je geregeld samenwerkt met studenten aan praktijkopdrachten. Bij voorkeur beschik jij om deze reden over een actief netwerk, dat je kan inzetten voor het werven van nieuwe opdrachten.

Wij vragen

  • Je bent een expert op het gebied van bouwmanagement en bouwtechniek en weet dit goed te integreren met de vakgebieden BIM, constructie en architectuur.
  • Je beschikt over de basiskennis van BIM en weet dit goed te integreren met de andere vakgebieden.
  • Je hebt passie voor het persoonlijk coachen en begeleiden van studenten.
  • Je bent bereid een didactische aantekening te behalen wanneer je hier nog niet over beschikt. Vanzelfsprekend faciliteert Windesheim je in dit professionaliseringstraject.
  • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde relevante universitaire opleiding. Je bent minimaal in het bezit van een afgeronde relevante hbo-opleiding en hebt de ambitie om op den duur een master te behalen. Windesheim biedt hiervoor goede ondersteuning.
  • Je hebt bij voorkeur affiniteit met de opleiding Civiele Techniek
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: