Verrijk je inzicht

Docent Bouwuitvoering

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
24 - 40 uur

Over de projectopdracht

Ben jij een aannemer in hart en nieren? En ben jij degene die onze studenten daar enthousiast over kan maken? Wil jij je naast je vakkennis breder ontwikkelen als docent? Graag maken wij kennis met jou!
 
Je bent een enthousiaste bouwkundige met een expertise in bouwuitvoering die klaar is voor een tweede beroep na óf in aanvulling op je huidige werkzaamheden. Je gaat je bezighouden met het geven van vakken als bouwtechniek, werkvoorbereiding en uitvoering. Daarnaast is er ruimte voor inhoudelijke en begeleidende taken en de ontwikkeling van onderwijsmateriaal. Jij geeft hoor- en werkcolleges en begeleidt studenten bij projecten en stages. Verder ben je inzetbaar als persoonlijke coach (studieloopbaanbegeleider) voor een aantal studenten.
 
Voor ons is het belangrijk dat je algemene kennis en ervaring hebt in het vakgebied van bouwtechniek en uitvoering en dat je het contact met jonge mensen leuk vindt. Daarnaast weet je de kennis die je hebt over te dragen. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat doet? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen.
 
Benieuwd wie wij zijn? Wij zijn een team van 27 enthousiaste docenten die zich iedere dag inzetten voor uitdagend onderwijs voor onze studenten. Al jaren groeit onze opleiding. Dit studiejaar hebben wij weer 180 nieuwe studenten mogen ontvangen. Team bouwkunde is een zelfsturend team en heeft als missie: “Wij bieden bouwtechnische kennis en persoonlijke aandacht, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een maatschappelijk verantwoorde bouwkundige met passie voor het vak”. En jij? Jij bent een vakinhoudelijke professional die het leuk vindt om een actieve bijdrage te leveren aan de missie van ons team en de ontwikkeling van ons onderwijs.
 
Wat kun je verwachten?
Als startende docent laten we je veel meters maken in interactie met onze studenten. Grofweg de helft tot 70 procent van je tijd sta je in contact met onze studenten. Dat varieert van het geven van colleges, het begeleiden van kleine groepjes studenten bij projecten tot individuele begeleiding. De eerste twee jaar staat in het teken van jouw ontwikkeling als docent. Natuurlijk kun jij vanaf dag één bijdragen aan ontwikkeling van ons onderwijscurriculum.
 
We willen graag actief betrokken zijn bij de beroepspraktijk, wat voor jou als docent betekent dat je geregeld samenwerkt met studenten aan praktijkopdrachten. Bij voorkeur beschik jij om deze reden over een actief netwerk, dat je kan inzetten voor het werven van nieuwe opdrachten.
 

Wij vragen

  • Je beschikt over kennis op het gebied van bouwtechniek en uitvoering.
  • Je hebt passie voor het persoonlijk coachen en begeleiden van studenten.
  • Je bent bereid een didactische aantekening te behalen wanneer je hier nog niet over beschikt. Vanzelfsprekend faciliteert Windesheim je met dit professionaliseringstraject.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen het vakgebied.
  • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde relevante universitaire opleiding. Je bent minimaal in het bezit van een afgeronde relevante hbo-opleiding en hebt de ambitie om op den duur een master te behalen. Windesheim biedt hiervoor goede ondersteuning.
  • Je hebt bij voorkeur affiniteit met de opleiding Civiele Techniek
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: