Benut je specialisme

Docent Industrieel Product Ontwerpen (IPO) – 24 tot 32 uur

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
24 - 32 uur

Over de projectopdracht

Leid jij als docent IPO de ontwerpers van de toekomst op? Vind jij het leuk om hen te helpen met het toepassen van de modernste technologische ontwikkelingen, het flexibel inspelen op veranderingen en het inzetten van creativiteit als schepper van waarde?

Binnen Engineering & Design leiden we bij de opleiding IPO ontwerpers op die de wereld mooier en beter willen maken. Als docent heb je verschillende onderwijstaken zoals het samen met mede-docenten ontwerpen van lessen en toetsen. Maar ook het geven theorielessen en werkcolleges, het coachen studenten in ontwerpprojecten en begeleiden van stagiaires en afstudeerders. Talentgericht coachen neemt een belangrijke plaats in. Daarnaast werk je samen in onderzoeksprojecten bij lectoraten en draag je bij aan onderwijsvernieuwing. Je hebt een veelzijdige baan, elke dag en elke week is weer anders!

Benieuwd wie wij zijn? Wij zijn 14 enthousiaste docenten Industrieel Product Ontwerpen die zich iedere dag inzetten voor uitdagend onderwijs voor onze studenten. De identiteit van de opleiding IPO in Zwolle kenmerkt zich door kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en een sterke community​. De opleiding is een inspirerende leeromgeving. Duurzaamheid in de vorm van de Sustainable development goals zit in ons DNA en krijgt steeds meer aandacht. Bijzondere aandacht gaat in de opleiding uit naar projectmatig werken, veelal in opdracht van of in nauwe samenwerking met bedrijven of andere opdrachtgevers. Studenten krijgen een brede integrale basis in 4 leerlijnen (werking, maken, beleving en verkopen) met een persoonlijke profilering​. We hebben een holistische en talentgerichte aanpak. Er wordt binnen de opleiding veel gedaan aan internationalisering. Onze opleiding is in 2018 door de accreditatiecommissie beoordeeld met een ‘goed’. IPO heeft een eigen plek binnen Windesheim en is gevestigd aan de Koestraat in de binnenstad van Zwolle.

Wat verwachten wij van jou?
Jij bent een vakinhoudelijke professional met een passie voor goed onderwijs. Naast het doceren blijf je in contact met het werkveld. Je bent een mensgerichte, inspirerende persoon met ondernemende skills. Je hebt een visie op het vakgebied van Industrieel Product Ontwerpen en de rol daarvan in de maatschappij, nu én in de toekomst. Daarnaast weet je de kennis die je hebt over te dragen. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij.

Grofweg de vijftig tot zeventig procent van je tijd sta je in contact met onze studenten. Dat varieert van het geven van colleges, het begeleiden van kleine groepjes studenten bij projecten en individuele begeleiding.

Wij vragen

  • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde universitaire studie industrieel ontwerpen.
  • Je hebt recente werkervaring binnen het vakgebied.
  • Je hebt kennis van en ervaring met de verschillende fasen van het integrale ontwerpproces.
  • Gedrevenheid voor internationalisering is een pré gelet op het karakter van de opleiding.
  • Je beschikt bij voorkeur over een eerstegraads lesbevoegdheid. Heb je nog geen lesbevoegdheid? Dat is geen probleem! Windesheim faciliteert je met het behalen van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB).

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: