Benut je specialisme

Docentopleider ICT – 20 uur

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
20 uur

Over de projectopdracht

Ben jij mbo docent ICT en vind jij het een uitdaging om toekomstige docenten voor het mbo op te leiden? Wil jij jezelf blijven ontwikkelen in je vakgebied en als docent en deze benutten in de opleiding? Dan zoeken wij jou om de docent van de toekomst op te leiden!

Geen dag is hetzelfde voor een docent bij de lerarenopleiding Beroepsonderwijs van Windesheim.

Jouw belangrijkste taak is de (toekomstige) docenten ICT-kennis en vakdidactiek bij te brengen. Dat doe je op verschillende manieren, zoals bijeenkomsten, werkcolleges, online onderwijs, opdrachten en stagebegeleiding. Je ontwerpt onderwijs, voert het uit en beoordeelt het werk van de studenten.

Daarbij werk je intern samen met een team van onderwijskundigen en vakdocenten uit verschillende disciplines en extern met opleidingsscholen en de beroepspraktijk. Ook lever je een bijdrage aan de organisatie van het onderwijs op Windesheim.

De Windesheim lerarenopleidingen Beroepsonderwijs (BO) dragen bij aan het versterken van de kwaliteit van het beroepsonderwijs door het opleiden van docenten in het beroepsonderwijs. De lerarenopleiding Beroepsonderwijs heeft in totaal 40 medewerkers. De medewerkers zijn onderverdeeld in vier verschillende teams. Deze teams zijn zelfsturend wat betekent dat er hogeschoolkaders zijn, maar dat daarbinnen ruimte is voor eigen initiatief. De sfeer binnen zowel het team als binnen de opleiding Beroepsonderwijs is informeel en toegankelijk. Wij staan open voor nieuwe ideeën. Jouw visie op onderwijs en de toekomst van onderwijs is van harte welkom.

Wat verwachten wij van jou?
Voor ons is het belangrijk dat je kennis hebt van ICT en werkervaring hebt als docent op het mbo. De kennis die je hebt weet je te vertalen naar inspirerend onderwijs. Je vindt het leuk om met studenten uit alle leeftijdsgroepen te werken en contact te hebben met het bedrijfsleven. In het team denk je actief mee over het voortdurend verbeteren van het onderwijs. Je bent flexibel en kunt inspelen op complexe situaties.

De lessen aan onze voltijd en deeltijd studenten binnen jouw vakgebied vinden veelal plaats op dinsdag en donderdag. Je verzorgt 8 tot 10 lesuren per week voor onze studenten. De lessen zijn veelal in de middag- en avonduren waarbij de lessen op de middagen plaatsvinden tussen 13.30 en 17.30 uur en de lessen op de avonduren zijn gepland tussen 17.30 en 21.30 uur.

Wij vragen

  • Je bent in het bezit van een master of hebt een hbo-diploma op gebied van ICT. Wanneer je nog geen master hebt, ben je bereid deze op termijn te halen. Uiteraard bieden we daarvoor mogelijkheden.
  • Je hebt ruime werkervaring als docent in het mbo.
  • Voor ons is het belangrijk dat jij relevante werkervaring in netwerkbeheer (Cisco) en serverbeheer (Windows en Linux) meeneemt.

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: