Verrijk je inzicht

Embedded software engineer (docent)

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Inholland
Standplaats
Alkmaar
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
9-12 Maanden
Omvang per week
24 uur

Over de projectopdracht

Jij weet als geen ander dat informatie- en communicatietechnologie niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Sterker nog, jij hebt met jouw kennis van embedded software direct bijgedragen aan deze revolutie. Een expertise die uniek is.


Misschien is het tijd om jouw specialisme te delen met de internet-of-things developers, de embedded systems designers, de computer & software engineers, de applied robotics developers en full-stack system designers van de toekomst: onze (jouw) studenten! Heb je dit nog nooit overwogen? Kom dan eens bij ons 'proefdraaien' en wie weet schuilt er een docent in jou!

Computertechnologie in de industrie is vrijwel onmisbaar geworden in producten Waar je ook binnenloopt, overal tref je geautomatiseerde apparatuur en computers aan. Niet alleen een smartphone heeft de nieuwste snufjes, ook de vaatwasser en magnetron worden steeds slimmer. En wat dacht je van dijkbewaking via een sensornetwerk. Fantastisch toch! Onze studenten willen hier alles over weten en jij kunt daaraan bijdragen.


Voor het docententeam van onze hbo-opleiding Technische Informatica zijn wij op zoek een collega met ervaring in Embedded Systems Engineering, een technisch informaticus.

 Wat ga je concreet doen in deze mooie rol?

  • ­Gemiddeld besteed je 50% van je aanstellingsomvang aan het geven van inhoudelijke theorie en praktijk. Hiervan is 30% echt theorie-onderwijs in de vorm van hoorcolleges en 70% praktijklessen in de vorm van werkcolleges. Onze (jouw) studenten doen een belangrijk deel van hun ervaring op in het werkveld tijdens hun (afstudeer)stage. Tijdens deze trajecten heb je een coachende rol.
  • ­Hbo-docent zijn betekent dus méér dan lesgeven en voor de groep staan. Er zijn allerlei docentrollen waarin je je kunt ontwikkelen en specialiseren. Zo ben je naast docent ook coach of trainer, studieloopbaanbegeleider, onderzoeker, curriculum- of onderwijsontwikkelaar, toets ontwikkelaar en coördinator. Samen met je team worden de rollen verdeeld en ondersteun je elkaar, want samen ontwikkelen we ons onderwijs.
  • Een belangrijke ontwikkeling binnen ons onderwijs is de unieke wisselwerking en samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk aan maatschappelijke uitdagingen. Deze samenwerkingsvorm wordt beproefd binnen ‘Centers of Expertises’ (kenniswerkplaatsen & living labs). Binnen deze samenwerkingsvormen (bijvoorbeeld ons Cisco Lab) werken lectoren, ondernemers, onderzoekers uit publieke en private instellingen, docenten en studenten steeds vaker en intensiever samen. Wij zouden het fantastisch vinden als jij deze nieuwe ontwikkeling omarmt en proactief participeert. Jouw verbinding met de beroepspraktijk verlies je dus niet. Sterker nog, je zult merken dat je juist veel meer zelf ook leert

Wij vragen

  • Praktijkervaring! We willen dat je op basis van je eigen ervaring in het werkveld gevoel hebt voor wat er van onze alumni verwacht wordt en dat je deze ook kan inzetten om jouw studenten te inspireren.
  • ­Jouw kernexpertise bevindt zich in low-level software development en/of embedded software development.

Het zou mooi zijn als je ook...:

...kunt modelleren. Met name PSD's, UML, ERD's, (Concurrent) State Machines en Digitale Techniek (Boole, De Morgan).

­...kunt programmeren. Op zijn minst een machine-georiënteerde hogere orde programmeertaal, d.w.z. een systeemprogrammeertaal (bij voorkeur C), inclusief multiprocessing.

­..bekend bent met algoritmiek en datastructuren. Denk hierbij aan Embedded Systemen (beperkte hardware resources) en Parallel Computing.

­...bekend met verzamelingenleer. Toepassingsgebied(en): Databases (SQL) en Datastructuren.

Maar bovenal moet je zin hebben om een Project Buiten te doen. Zin hebben om te ontdekken of er een docent in jou schuilt.

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 12 (€ 4.326,54 - € 5.564,23). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Meer Projecten Buiten bij Hogeschool Inholland

Deze collega's gingen je voor: