Benut je specialisme

Lector Energietransitie – 32 tot 40 uur – Zwolle

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
32 - 40 uur

Over de projectopdracht

Wil je een onderzoeksgroep rondom energietransitie leiden? Houd je van de uitdagingen die het bouwen van een nieuwe onderzoeksgroep biedt?

Het lectoraat Energietransitie richt zich op die energie technologieën die een duurzame bijdrage leveren aan de benodigde transitie in de gebouwde omgeving en bijbehorende energie infrastructuur.  Het integraal (her)ontwerpen van de energietechnieken in nieuwe energieketens is de focus van het lectoraat Energietransitie.

Het lectoraat Energietransitie bestaat uit een partnerschap is tussen Enexis, Remeha en Windesheim. Deze drie partners hebben de ambitie om de samenwerking rondom de regionale energietransitie en het lectoraat uit te breiden met aanvullende partners.

De kerntaak van de lector is:
  1. Het opzetten, uitvoeren en borgen van praktijkgericht onderzoek met het werkveld en (nieuwe) partners;
  2. Het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs: o.a. een leerlijn energietechnologie en de specialisatie energietransitie;
  3. Kenniscirculatie richting maatschappij, werkveld, partners en docent-onderzoekers;
  4. Het leiding geven aan het lectoraat, bijbehorende kenniskring leden en bijdragen aan het kenniscentrum Technologie.
 
Het lectoraat Energietransitie heeft de visie dat praktijkgericht onderzoek plaatsvindt in co-creatie met het werkveld (partners & bedrijven), onderwijs (docent-onderzoeker & student) en maatschappij (overheid & burger). Wij verwachten dat de lector hierin initiërend en faciliterend is om de gewenste doelen te bereiken. Het schakelen tussen netwerken, partners, onderzoek, onderwijs en valorisatie is vanzelfsprekend voor de lector.

Binnen het kernthema duurzaamheid van Windesheim zien wij het lectoraat Energie-Transitie als een van de pijlers voor onze regionale innovatie in co-creatie met het werkveld en partners. Het lectoraat is onderdeel van het domein Techniek. Samen met collega lectoren wordt het kenniscentrum Technologie vormgegeven.

Wij vragen

  • Qua competenties verwachten wij een hoog conceptueel denkniveau, een grote mate van resultaatgerichtheid, een geboren netwerker en inspirerend leiderschap.
  • Voor wat betreft kennis verwachten wij “thought leadership” op gebied van energietransitie, energietechnologieën, systems engineering en gebouwde omgeving.
  • Je bent gepromoveerd in een relevant kennisdomein en hebt een bewezen trackrecord in het opzetten van onderzoeksprogramma’s en het succesvol uitvoeren en borgen hiervan.
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 15 (€ 5.375,64 - € 6.940,60). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Meer Projecten Buiten bij Hogeschool Windesheim

Deze collega's gingen je voor: