Deel je kennis

Lerarenopleider / instituutsopleider – 8 uur – Zwolle

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
4-8 Maanden
Omvang per week
8 uur

Over de projectopdracht

Ben jij de docent die de leraren van de nabije toekomst wil opleiden? Ben je pedagogisch en didactisch sterk, weet je te onderbouwen welk gedrag je in je onderwijs vertoont en kun je anderen daar op coachen? Solliciteer dan!
 
Als instituutsopleider begeleid en beoordeel je studenten in hun leerwerkstage op onze partnerscholen.  De studentenpopulatie waarmee je werkt is zeer divers, variërend van een zeventienjarige student die rechtstreeks van de havo komt tot een ervaren docent die al jaren onbevoegd lesgeeft. Je vindt het een uitdaging om deze studentenpopulatie te begeleiden.  
De kaders waarbinnen je je onderwijs verzorgt en studenten begeleidt zijn redelijk flexibel en bieden veel ruimte voor eigen invulling.  Je moet zowel autonoom als in afstemming met je collega’s opereren. Als instituutsopleider bezoek je veel studenten en werk je relatief zelfstandig. Je plant je eigen werk en draagt zorg voor een gefundeerde beoordeling. Omdat je vaak op verschillende plekken moet zijn is het van belang dat je goed je tijd en reis- en werkschema kunt plannen.
 
De lerarenopleidingen algemeen voortgezet onderwijs bestaan uit tien tweedegraads lerarenopleidingen en vier opleidingsteams. Opleidingsteams werken nauw samen met scholen in het voortgezet onderwijs en mbo-instellingen in opleidingsscholen. Hier werken lerarenopleiders/instituutsopleiders met werkplekbegeleiders aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten.
 
Wat verwachten wij van jou?
Heb je een passie voor leren onderwijzen en ben je in het bezit van een eerstegraadsbevoegdheid en/of een relevante master? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Heb je al veel ervaring met het begeleiden van collega’s dan word je met nadruk gevraagd te solliciteren. Mocht je in het bezit zijn van een VELON-registratie dan is dat een pré. De aard van de werkzaamheden brengt met zich mee dat het prettig is om beschikking te hebben over een eigen gemotoriseerd vervoermiddel.  Ben je op dit moment werkzaam in het onderwijs en kijk je graag verder binnen je huidige dienstverband? Ook dan komen we graag met je in gesprek.

Wij vragen

  • Je hebt een eerstegraads bevoegdheid en/of een relevante master.
  • Je hebt ervaring met begeleiden en beoordelen van studenten binnen het werkplekleren.
  • Je beschikt over goede kennis van en ervaring in het tweedegraadsgebied (onderbouw voortgezet onderwijs en/of (V)MBO).
  • Je bent stressbestendig en in staat je eigen weg te vinden binnen de organisatie.
  • Je hebt het vermogen om studenten te stimuleren en te begeleiden in hun ontwikkeling.
  • Je hebt een flexibele en studentgerichte instelling, neemt initiatieven en kunt omgaan met piekbelasting.
  • Je voelt je betrokken bij studenten die op afstand studeren en bent bereid gepersonaliseerd onderwijs te bieden.
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: