Deel je kennis

Lerarenopleider Wiskunde – 8 tot 24 uur – Zwolle (ziektevervanging)

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
3-4 Maanden
Omvang per week
8 - 24 uur

Over de projectopdracht

Ben jij de docent die de wiskundeleraren van de nabije toekomst wil opleiden? Ben je didactisch sterk en weet je te onderbouwen welk gedrag je in je onderwijs vertoont?
 
Als lerarenopleider wiskunde verzorg je onderwijs voor studenten afstandslerendagonderwijs en zij-instromers bij de lerarenopleidingen algemeen vormend onderwijs. Naast je onderwijsactiviteiten voor de opleiding wiskunde werk je als instituutsopleider op een van onze opleidingsscholen. We vinden het belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied bij te houden en deze daar waar mogelijk te vertalen naar ons opleidingsprogramma. Ons curriculum bestaat uit een vakspecifiek, een generiek en een praktijkgericht onderdeel. Als lerarenopleider werk je binnen alle drie de onderdelen.
 
De studentenpopulatie waarmee je werkt is zeer divers, variërend van een zeventienjarige student die rechtstreeks van de havo komt tot een ervaren docent die al jaren onbevoegd lesgeeft. Je vindt het een uitdaging om aan deze studentenpopulatie onderwijs te verzorgen.  De kaders waarbinnen je je onderwijs verzorgt en studenten begeleidt zijn redelijk flexibel en bieden veel ruimte voor eigen invulling.  Je kunt autonoom en in afstemming met je collega’s opereren. Een andere uitdaging is de transitie van de lerarenopleiding, van een klassikaal, modulair curriculum met veel toetsmomenten, naar een meer persoonlijk en geïntegreerd curriculum met flexibele toetsing. Je hebt ideeën over hoe dit nieuwe curriculum nader vormgegeven en uitgevoerd kan worden. Door de diversiteit aan taken ontwikkel je als docent/lerarenopleider een breed pallet aan competenties.
 
De vakgroep Wiskunde bestaat uit acht gemotiveerde en bekwame collega’s die niet alleen samenwerken binnen de opleiding, maar die ook actief zijn in diverse projecten en samenwerkingsverbanden van het domein Bewegen en Educatie. De lerarenopleiding wiskunde is onderdeel van de lerarenopleidingen algemeen vormend onderwijs. De lerarenopleidingen algemeen vormend onderwijs bestaan uit tien tweedegraads lerarenopleidingen en vier opleidingsteams. Opleidingsteams werken nauw samen met scholen in het voortgezet onderwijs en mbo-instellingen in opleidingsscholen. Hier werken lerarenopleiders met werkplekbegeleiders aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten.

Wij vragen

Solliciteer wanneer je een eerstegraadsbevoegdheid wiskunde hebt en je naast passie voor het lesgeven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs ook passie voor het leren onderwijzen hebt. Heb je al veel ervaring met het begeleiden van collega’s, dan word je met nadruk gevraagd te solliciteren. Ben je op dit moment werkzaam in het onderwijs en kijk je graag verder binnen je huidige dienstverband? Ook dan komen we graag met je in gesprek.
 

  • Je hebt een eerstegraads bevoegdheid in het vakgebied wiskunde.
  • Je beschikt over goede kennis van en ervaring in het tweedegraadsgebied (onderbouw voortgezet onderwijs en/of (V)MBO).
  • Je bent stressbestendig en in staat je eigen weg te vinden binnen de organisatie.
  • Je hebt ervaring met projectmatig en vakoverstijgend werken en bent in staat om vernieuwingen in het onderwijs te implementeren.
  • Je beschikt over aantoonbare kwaliteiten op het gebied van didactiek en hebt daar een onderbouwde visie op.
  • Je hebt het vermogen om studenten te stimuleren en te begeleiden in hun ontwikkeling.
  • Je hebt een flexibele en studentgerichte instelling, neemt initiatieven en kunt omgaan met piekbelasting.
  • Je voelt je betrokken bij studenten die op afstand studeren en bent bereid gepersonaliseerd onderwijs te bieden.
  • Je bent bereid af en toe op zaterdag te werken.
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: