Verbreed je horizon

Onderwijsconsultant

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Inholland
Standplaats
Alkmaar, Amsterdam, Delft, Diemen, Haarlem, Rotterdam
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
4-8 Maanden
Omvang per week
24 uur

Over de projectopdracht

Binnen Hogeschool Inholland hebben wij binnen de stafafdeling Onderwijsbeleid en Juridische zaken een team Onderwijsconsultants. Dit team adviseert, begeleidt, ondersteunt en coacht alle opleidingen binnen verschillende opdrachten en vraagstukken ten aanzien van Onderwijs en Onderzoek. Voor dit team zijn wij op naar een tijdelijke collega: ‘Onderwijsconsultant’. 

Wat ga je doen?

Op dit moment wordt er binnen alle domeinen (op opleidingsmanagers- en teamleidersniveau) geïnventariseerd welke onderwijs gerelateerde opdrachten en vraagstukken er komend jaar liggen en waar ons advies, begeleiding, ondersteuning en coaching gewenst is. De uitvoering van deze opdrachten en vraagstukken wordt belegd bij onze onderwijsconsultants.


Zodra de inventarisatie gereed is worden de verworven opdrachten en vraagstukken onder alle onderwijsconsultants verdeeld. De verwachting is dat er meer opdrachten vanuit de domeinen binnenkomen dan waar wij op dit moment in kunnen faciliteren als team. Daarom zijn wij op zoek naar collega die samen met ons er voor kan zorgen dat wij onze opleidingsmanagers en teamleiders wél volledig en goed van dienst kunnen zijn.

Waar kun je aan denken wat betreft de opdrachten en vraagstukken

De opgehaalde opdrachten en vraagstukken zullen heel divers zijn. Zodra ze bekend zijn worden ze verdeeld onder onze collega’s. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met een ieders expertise en talent. Je kunt onder andere denken aan advies, begeleiding, ondersteuning en coaching bij:

  • curriculum vernieuwing.
  • ­ontwikkeling van toetsten (de verwachting is dat hier veel vraag naar is. Denk hierbij aan de actuele ontwikkeling van toetsten, de omslag naar programmatisch toetsen, formatief toetsen). 
  • ­deskundigheidsbevordering van commissies (examen,- opleidings- en curruculumcommissies).
  • ­het organiseren en begeleiden van inhoudelijke bijeenkomsten.
  • ­verandertrajecten (altijd onderwijs gerelateerd!).
  • ­teamcoaching en persoonlijke leercoaching.

Lijkt het je leuk om met ons team het verschil te maken voor de oonderwijsteams van Inholland? Ben je bereid minimaal 24 uur per week jouw expertise met ons te delen en in te zetten? Dan is dit jouw Project Buiten!

Wij vragen

Wij zoeken een collega die;

­       zelfstandig durft te opereren.

­       goed kan adviseren, waarbij verbinding en het voor elkaar krijgen dat na jouw advies de collega in kwestie direct weet wat hij/zij gaat doen zeer gewenst is.

­       goed en duidelijk is in de communicatie.

­       draagvlak kan creëren en behouden.

­       het leuk vindt om innovaties te begeleiden.

­       goed kan schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Goed om te weten

  • ­Je hoeft geen beleid te maken, maar je kent wel de strategische kaders en kunt deze goed onder de aandacht brengen binnen een onderwijsteam. Daarnaast lukt het jou ook deze te vertalen en verbinden naar de liggende vraagstukken.
  • ­Je werkt vanuit Haarlem, maar bediend jouw ‘klanten’ ook lokaal op alle vestigingen van Hogeschool Inholland. Dit zijn Haarlem, Diemen, Alkmaar, Delft, Amsterdam en  Rotterdam.

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 12 (€ 4.122,09 - € 5.301,29). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Meer Projecten Buiten bij Hogeschool Inholland

Deze collega's gingen je voor: