Benut je specialisme

Onderzoeker/docent bij het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven – 32 tot 40 uur – Zwolle

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
32 - 40 uur

Over de projectopdracht

Ga jij ons versterken en expertise inbrengen vanuit de sociale wetenschap om de familiekant van het familiebedrijf beter te doorgronden?

Per 1 september zoeken wij een collega voor de functie van onderzoeker/docent met een sociaal-wetenschappelijke achtergrond. Als onderzoeker/docent heb je als taak het uitvoeren en begeleiden van het lopende onderzoek waarbij we vooral benieuwd zijn naar welke bijdrage jij vanuit jouw expertise zal inbrengen. Je werkt mee aan de verslaglegging over de projecten in vakbladen en wetenschappelijke journals en hebt een rol in het verspreiden van de kennis zowel naar ondernemers als richting studenten. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van je werk het meeschrijven aan nieuwe onderzoeksprojectvoorstelllen.

Je komt terecht in een dynamisch team: het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven. Binnen de groep (12 m/v) ontwikkelen en delen we kennis op het gebied van familiebedrijven. We werken aan concrete kennisproducten, gestoeld op gedegen empirisch onderzoek. Het onderzoek richt zich  op actuele thema’s binnen het familiebedrijf vanuit de twee onderzoekslijnen ‘strategisch ondernemerschap’ en ‘goed bestuur & bedrijfsopvolging’. Onze expertise zetten we in voor het versterken van de ondernemende kracht van familiebedrijven. We ontwikkelen best practices, instrumenten en informatiemateriaal voor ondernemers maar zorgen er ook voor dat de kennis terecht komt in het onderwijs.

Wij vragen

Ben jij een ervaren onderzoeker die multi-disciplinair kan denken, helder kan schrijven en presenteren. Herken jij je daarnaast ook in onderstaande punten? 

  • Je bent een ervaren onderzoeker met een sociaal wetenschappelijke achtergrond.
  • Je hebt ervaring of affiniteit met het doen van onderzoek in het HBO.
  • Je hebt ervaring of affiniteit met het familiebedrijf.
  • Je bent gepromoveerd.
  • Je bent een teamspeler en zet je in om samen met andere doelen te bereiken.
  • Je kunt praktijkgerichte onderzoeksprojecten kan ontwerpen.
  • Jouw publicatievaardigheden blijken uit relevante publicaties in wetenschappelijke tijdschriften.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 12 (€ 4.122,09 - € 5.301,29). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Meer Projecten Buiten bij Hogeschool Windesheim

Deze collega's gingen je voor: