Verbreed je horizon

Projectmedewerker Werkenbijhogescholen.nl

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Zestor
Standplaats
Den Haag
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
4-8 Maanden
Omvang per week
16 uur

Over de projectopdracht

Één van onze collega’s gaat tijdelijk via Project Buiten bij een hogeschool haar kennis delen en haar expertise inzetten. Daarom zijn wij nu op zoek naar een tijdelijke collega die ditzelfde komt doen bij ons!

Achtergrond van de projectopdracht

Binnen het thema Werken bij hogescholen biedt Zestor al geruime tijd sectorale ondersteuning aan op het gebied van bijvoorbeeld de profilering van het hbo als werkgever; het werven van talenten en het faciliteren van netwerken van wervingsprofessionals van hogescholen. 

Eén van de onderdelen binnen het thema is de wervingswebsite Werkenbijhogescholen.nl, hét landelijk arbeidsmarktportaal van alle hogescholen. Op het arbeidsmarktportaal vinden bezoekers niet alleen vacatures van hogescholen, maar ook meer informatie over het werken in het hbo.

De afgelopen jaren is sterk ingezet op de informerende functie van de website. Via Werkenbijhogescholen.nl en de social media-kanalen van het arbeidsmarktportaal is steeds meer aandacht gegeven aan de verspreiding van informatie over het werken bij een hogeschool. Dit gebeurt onder meer met informatiepagina’s ‘over het werken bij een hogeschool’, verdiepende informatiepagina’s over de functies in het hbo, sectorpagina’s, blogs en praktijkverhalen in tekst en video. Door de website zowel inhoudelijk als technisch te optimaliseren en te personaliseren wordt gewerkt aan een goed en aantrekkelijk werkgeversimago van de sector. Inmiddels gebruiken alle hogescholen Werkenbijhogescholen.nl als wervingstool.

Ook dit jaar worden er verschillende deelprojecten uitgevoerd om de website zowel inhoudelijk als technisch door te ontwikkelen. Voor een aantal van deze deelprojecten zoeken wij een tijdelijke collega die graag wil meewerken aan de naamsbekendheid van het portaal, het bouwen aan een werkgeversimago van de sector en de informatievoorziening naar potentiële nieuwe hbo-collega’s.

De deelprojecten waarin jij aan de slag gaat:

1.    Marketingactiviteiten

Samen met het online marketingbureau bedenk je diverse online media campagnes en (laat) je de benodigde communicatie-uitingen/middelen ontwikkelen. Ook ga je actief social media posts plaatsen. Hiervoor liggen al formats voor je klaar. Daarnaast ontwikkel je een funnel campagne gericht op de sectoren Techniek en Gezondheidszorg. (Latent werkzoekenden hebben gemiddeld tussen de 5 en 8 contactmomenten nodig om een bepaalde (nieuwe) werkgever te overwegen. Deze contactmomenten gaat het platform bieden door middel van een speciaal ontwikkelde funnel campagne.) Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je kunt rekenen op leuke brainstormsessies met de collega’s van werkenbijhogescholen.nl.

2.    Praktijkverhalen

Je haalt nieuwe verhalen van collega’s op bij hogescholen. Heb je eenmaal nieuwe praktijkverhalen op het oog dan hoef je deze niet zelf te schrijven. Wel coördineer je het proces: contact onderhouden met de tekstschrijver, de fotograaf en de collega die geïnterviewd wordt. 

3.    Invulling nieuw template Hogeschoolpagina

Er ligt een nieuw template klaar voor alle hogescholen waarmee zij zich nog beter kunnen presenteren als individuele werkgever op werkenbijhogescholen.nl. Aan jou de taak om samen met de tekstschrijver voor alle hogescholen een mooi en nieuw resultaat neer te zetten.

4.    VR-Game

Op dit moment wordt er een VR-game, ter ondersteuning aan het wervingsproces van hbo-docent, ontwikkeld. Jij zult gaan deelnemen aan de klankbordgroep en draagt bij aan de ontwikkeling van de game. Ook ga je meedenken over de nog te ontwikkelen lanceringscampagne (intern & extern) die nodig is zodra de game gereed is.

Wij vragen

Een tijdelijke collega die in de eerste plaats, tijdens het lezen van de projectomschrijving, direct ‘jeukende handen’ krijgt om dit allemaal op te pakken en uit te voeren. Daarnaast moet je beschikken over doorzettingsvermogen. Je geeft niet op en stuurt je aanpak bij wanneer dit nodig blijkt. Verder neem je de volgende kwaliteiten en expertise mee:

-        Je bent creatief en hebt sterke organisatorische vaardigheden.

-        Je kunt prima zelfstandig werken.

-        Je bent nauwkeurig, betrokken en je hebt een proactieve houding.

-        Je hebt affiniteit met recruitment en dan in het bijzonder met een ‘werkenbij-website’.

-        Het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie is voor jou niet vreemd.

-        Je beschikt over uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

 

Herken je jezelf in dit profiel en heb je zin in een Project Buiten? Dan willen we graag met je kennismaken!

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 10 (€ 2.638,45 - € 3.994,25). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Meer Projecten Buiten bij Zestor

Deze collega's gingen je voor: