Verbreed je horizon

Recruitment adviseur

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
9-12 Maanden
Omvang per week
32 - 40 uur

Over de projectopdracht

Help jij straks mee bij het vervullen van meer dan 300 vacatures per jaar en geloof je net als ons dat wij hét verschil kunnen maken in de werving en selectie voor ons hogeschool? In ons team is plaats voor een enthousiaste recruiter.
 
Van vacature-intake tot arbeidsvoorwaardengesprek ben jij de procesbegeleider. Onze vacatures variëren van huismeester, docent en secretaresse tot opleidingsmanager. Aan veelzijdigheid dus geen gebrek. Je werft, coördineert en sluit de “deal”. Je adviseert de hiring managers en je begeleidt ze bij hun in- en externe wervingsvraagstukken.
 
Hoe maak jij het verschil voor Windesheim? Door jouw specialisme binnen recruitment verder te ontwikkelen.
 
Vanuit jouw positie als recruiter draag je de verantwoordelijkheid voor het:

 • Zoeken, vinden en verleiden van de beste kandidaten. In een veranderende arbeidsmarkt weet jij mensen te interesseren voor een carrière bij Windesheim.
 • Coördineren en verder professionaliseren van de recruitmentactiviteiten binnen Windesheim.
 • Begeleiden van de kandidaat door het gehele proces. Van het eerste contact tot de afstemming over arbeidsvoorwaarden. Jij zorgt dat de candidate experience optimaal is. Je weet de pullfactoren van de kandidaat goed te benutten.
 • Adviseren van hiring managers over kandidaten, maar ook over het proces en daar waar nodig actief deelnemen als gesprekspartner in de selectiegesprekken.

 
Windesheim zet in op persoonlijk, flexibel en uitdagend onderwijs. Deze ambitie is uitgewerkt in de strategische koers. Rond verschillende thema's van de ontwikkelagenda van Windesheim wordt de komende jaren gewerkt aan het realiseren/implementeren van de ambities van Windesheim. Als recruiter ben je, vanuit je eigen specialisme, de professional die vanuit PenO adviseert én ondersteunt bij deze veranderingen.

Wat verwachten wij van jou?
Jij bent een frisse wind in ons team. Operationele recruitmentactiviteiten van intake tot het sluiten van de deal kennen voor jou geen geheimen meer.
 
Onze ambities op het gebied van werving en selectie zijn breed gedefinieerd waarbij we op zoek zijn naar een collega die op minimaal  één van de volgende items meer specialistische kennis ons team weet in te brengen. Daarbij moet je denken aan:

 • Employer branding. Een van onze eerste doelen is een nieuwe ‘Werken bij’ website. Deze staat op de agenda voor 2020.
 • Het benutten van recruitment data. Hoe we recruitment data inzetten én voor ons kunnen laten werken is een interessant vraagstuk.
 • Candidate experience. Aantrekken, verleiden en verrassen. Hoe zorgen we voor een optimale candidate experience. En hoe maken we van betrokkenen in het recruitmentproces ook recruitment ambassadeurs die bijdragen aan een goede experience?

 
Als recruiter ben jij onderdeel van de afdeling Personeel en Organisatie (PenO). Zij heeft haar missie kernachtig geformuleerd: wij helpen het spel veranderen! Vanuit deze missie en visie werk je samen met 25 collega’s aan het vormgeven en uitvoeren van strategisch personeelsbeleid en je adviseert teams en het management. Op dit moment zijn we met 3 recruiters verantwoordelijk voor de werving en selectie binnen Windesheim. Daarnaast werk je nauw samen met de PenO-adviseurs die als accounthouder werkzaam zijn voor de domeinen en diensten. Als recruitment adviseur zorg je voor een goede samenwerking rond HR-processen en HR-instrumenten ten behoeve van een goede employee journey.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring op het gebied van werving en selectie.
 • Je bent een stevige gesprekspartner, je durft kritisch te zijn en hebt overtuigingskracht.
 • In piekperiodes weet je de juiste prioriteiten te stellen en behoud je het overzicht.
 • Je bent resultaatgericht, betrokken en ambitieus.
 • Je hebt specialistische kennis op minimaal één van de volgende kennisgebieden: data-driven recruitment, employer branding en/of candidate experience.
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 10 (€ 2.638,45 - € 3.994,25). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: