Deel je kennis

Senior Onderzoeker nieuwe arbeidsverhoudingen – 32 uur – Almere

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Almere
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
32 uur

Over de projectopdracht

Ben jij een ervaren onderzoeker met een passie voor vraagstukken op het snijvlak van arbeidsmarkt, ondernemerschap en onderwijs? Wil jij werken in een levendige onderwijsomgeving? Wil jij ondernemers ondersteunen om hun concurrentiekracht te vergroten door middel van praktijkgericht onderzoek? En wil je bijdragen aan de duurzame economische ontwikkeling van de regio en aan een inclusieve arbeidsmarkt?  Dan zijn wij opzoek naar jou!
 
Per 1 oktober 2019 zoeken wij een senior onderzoeker ter versterking van ons team.
Als onderzoeker binnen het Lectoraat Nieuwe Arbeidsverhoudingen ben je – samen met de lector en 5 collega’s (onderzoekers en docenten van de Management en Business Opleidingen) – verantwoordelijk voor het aanvragen, opzetten, begeleiden en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. We hebben altijd meerdere onderzoeksprojecten lopend en in voorbereiding.

Onze projecten richten zich enerzijds op de ondersteuning van individuele en samenwerkende bedrijven bij toekomstbestendig ondernemen: anders inrichten bedrijfsprocessen, verbeteren marktstrategie en versterken van de duurzame inzetbaarheid van personeel. Een voorbeeld is het project Toekomstbestendig ondernemen, waarin we een instrumentarium ontwikkeld hebben waarmee mkb-bedrijven hun personele flexibiliteit beter kunnen organiseren. Ook hebben we projecten gericht op sociaal ondernemerschap en inclusief werkgeverschap.

Voor het andere deel richten onze projecten zich op de ondersteuning van publiek-private partnerschappen, gericht op innovatie van de arbeidsmarkt: stimuleren van een op skills gebaseerde arbeidsmarkt, een betere aansluiting tussen vraag en aanbod en een meer inclusieve arbeidsmarkt. Een voorbeeld is het project Nieuwe Banen Lelystad, waarin we onderzoeken hoe er door werkbedrijf en werkgevers in de regio kan worden samengewerkt bij het creëren van nieuwe banen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast werken we mee aan het House of Skills, een samenwerkingsverband in de regio gericht op het stimuleren van een skills arbeidsmarkt en (intersectorale) mobiliteit van werkenden. Verder zijn er diverse projecten in voorbereiding gericht op werven en ontwikkelen van zij-instromers naar de techniek en ICT.

Naast het uitvoeren van onderzoek bouw je mee aan het netwerk van bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen, waarmee in de regio wordt samengewerkt. Hierbij verzamel je zowel informatie, lever je een bijdrage aan de verslaglegging over de projecten in vakbladen en wetenschappelijke journals en draag je bij aan de vertaling van kennis naar praktische instrumenten voor de praktijk en de overdracht naar het onderwijs. Samen met docenten werk je aan onderzoeksprojecten of begeleid je studenten in hun comakership of afstudeeropdracht. Dat doen we in het kader van het onlangs gestarte mkb-lab, waarin het regionale mkb wordt ondersteund bij duurzame groei. 

Wij vragen

  • Je hebt minimaal een afgeronde master-opleiding en hebt ervaring met projecten binnen bedrijven en met regionale arbeidsmarktvraagstukken.
  • Je bent gepromoveerd of hebt ruime onderzoekservaring met praktijkgericht onderzoek
  • Je hebt affiniteit met het onderwijs
  • Je hebt ervaring in het opstellen en aanvragen van onderzoeksvoorstellen
  • Je bent in staat om te wisselen tussen verschillende rollen die een onderzoeker in praktijkgericht onderzoek heeft en te schakelen tussen verschillende projecten.
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken
  • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend en je betrekt graag collega’s en studenten bij jouw werk.
  • Je hebt ervaring met het werken in een complexe omgeving waar diverse belangen spelen en verschillende partijen samenwerken.
  • Je spreekt de taal van ondernemers en het netwerken zit in jouw aard.
tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 12 (€ 4.122,09 - € 5.301,29). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: