Verbreed je horizon

Woordvoerder/adviseur public affairs – 32 tot 40 uur

Type Project Buiten
Projectopdracht Aangeboden
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Startdatum
In Overleg
Duur in maanden
> 1 Jaar
Omvang per week
32 - 40 uur

Over de projectopdracht

Voel jij je thuis in een grote organisatie met een maatschappelijke opdracht? Heb jij minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van perswoordvoering of public affairs? Zit jij boordevol ideeën hoe je kan bijdragen aan de doorontwikkeling van een newsroom? Ben je toe aan een positie waarin je ruimte krijgt om het verschil te maken?
Professioneel team
Als woordvoerder maak je deel uit van de newsroom. Samen met je collega’s (twee contentredacteuren, een adviseur interne communicatie en een adviseur kenniscommunicatie) draag je bij aan het realiseren van de ambities van Windesheim, door onder meer regie te voeren op het nieuws, de reputatie van Windesheim te verstevigen en de betrokkenheid en trots bij medewerkers en studenten te vergroten. Jullie zijn verantwoordelijk voor media-analyse en -monitoring en bespreken hoe je het nieuws het beste naar buiten kunnen brengen. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert alle perscontacten. De doorontwikkeling van de newsroom is onderdeel van je werk.
 
Je hebt veel contact met het College van Bestuur. Je hebt een belangrijke rol in het public affairs overleg, waarin diverse issues aan de orde komen. Je adviseert over de te volgen mediastrategie en hoe je belangrijke thema’s op de politieke agenda krijgt. Je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheid, je weet snel tot de kern van het verhaal door te dringen en de boodschap goed te verwoorden of te verbeelden. Ook social media kanalen als Twitter en LinkedIn hebben voor jou geen geheimen.
 
Je bent onderdeel van een afdeling van 45 mensen, verdeeld over Zwolle en Almere. Een professionele werkomgeving met enthousiaste collega’s die op een agile wijze werken. Het belang van onze 22.000 studenten staat daarbij altijd centraal. De afdeling Marketing en Communicatie is een matrixorganisatie met multifunctionele teams en duidelijke ambities op het gebied van onderwijsmarketing, positionering, internal en public affairs.
 
Hoe ziet je dag eruit?
Wij beginnen altijd met dagstart in de newsroom. We bespreken wat er binnen en buiten de organisatie speelt en hoe we het nieuws het beste naar buiten kunnen brengen. We worden regelmatig gecontacteerd door journalisten met vragen waarvoor je vervolgens het een en ander moet uitzoeken. Meerdere keren per week of misschien wel dagelijks tref je onze collegevoorzitter om met hem actuele zaken door te spreken. Dat kan variëren van het gezamenlijk voorbereiden van een interview of het sparren over een speech die hij zal houden bij de opening van het hogeschooljaar. Daarnaast draagt je bij aan het schrijven van artikelen. Op dit moment is een actueel onderwerp het flexibel studeren voor onze studenten. In een artikel dat je wilt aanbieden aan een landelijk nieuwsblad belicht je bijvoorbeeld het standpunt van onze collegevoorzitter.

Wij vragen

Ben jij een energieke persoonlijkheid? Beschik jij over maatschappij- en organisatiesensitiviteit? Weet jij mensen mee te nemen in jouw verhaal en resultaat te boeken? Herken je jezelf in onderstaande punten? 

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie of journalistiek.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van persvoorlichting of public affairs in een grote organisatie.
  • Je bent stressbestendig, hebt een hands-on mentaliteit en bent flexibel inzetbaar.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en communicatieve vaardigheden.
  • Je bent een teamspeler, hebt overtuigingskracht, staat open voor input van anderen en hebt een duidelijke eigen visie.

Je maakt deel uit van de afdeling Marketing en Communicatie en werkt op onze locatie in Zwolle. Er wordt van je verwacht dat je ook met enige regelmaat in onze vestiging in Almere aanwezig bent.

tip a friend

Beschikbaar budget

Voor dit Project Buiten geldt als maximum: schaal 11 (€ 3.392,46 - € 4.661,12). Ben je lager ingeschaald en ben je enthousiast over deze projectopdracht, reageer dan zeker! Ben je hoger ingeschaald, overleg dan eerst met je leidinggevende. Jouw hogeschool ontvangt in die situatie namelijk een vergoeding die lager is dan jouw schaal. Het is dus verstandig om van tevoren na te gaan of dat voor jouw hogeschool een optie is.

Deze collega's gingen je voor: