Quechua tent kopen? Bekijk hier de Top 10 beste!

Ben je op zoek naar een Quechua tent, maar weet je niet precies welke het beste bij je past? Goed nieuws! In dit artikel geven we je meer informatie over Quechua tenten en het aanbod bij Decathlon.

We hebben het aanbod voor je bekeken en verschillende tenten met elkaar vergeleken. Uit deze vergelijking hebben we de 10 beste Quechua tenten voor je uitgezocht en in een toplijst verwerkt.

Wil je meer weten over het merk zelf? Of wat de verschillen zijn tussen Quechua tenten en tenten van andere merken? Lees dan snel verder!

Over de tenten van Quechua

Tenten van Quechua zijn er in allerlei soorten en maten. Voor iedere activiteit of type kampeerder is er wel een bijpassende tent. We geven je graag wat meer informatie over de verschillende soorten Quechua tenten.

Pop up tenten

Pop up tenten zijn ideaal voor kampeerders die hun tent snel opgezet willen hebben. Quechua werptenten zijn gemaakt met het 2 Seconds-systeem, waardoor de tent in seconden staat. Je haalt hem uit de verpakking en de tent zet zichzelf op!

Het aanbod van Quechua bestaat uit opgooitenten voor 2 of 3 personen. De meeste tenten hebben 1 leefruimte, echter zijn er soms modellen met een extra opbergzone.

Voor een Quechua tweepersoons pop up tent betaal je tussen de € 65,- en € 120,-. Voor drie personen ben je tussen de € 80,- en € 140,- kwijt.

Tenten met opblaasbare stokken

Voor ultiem opzetgemak koop je een Quechua tent met opblaasbare tentstokken. Dit type tent is voor kampeerders die geen zin hebben om ouderwets te puzzelen met stokken. De tentstokken zijn namelijk vervangen door opblaasbare luchtbuizen!

Het opzetten van een Quechua opblaasbare tent is zo gepiept, binnen 15 minuten ben je klaar. Je legt de tent uit en koppelt de pomp aan de luchtbuizen. Pomp de tentstokken op, zet de tent vast met haringen en hij staat!

Quechua heeft tenten met opblaasbare stokken voor 4 tot 8 personen in het assortiment. Deze verschillen qua indeling: sommige hebben 1 slaapcabine, waar andere tenten wel 4 slaapruimtes hebben.

Je koopt al een Quechua opblaasbare tent vanaf € 250,-. De duurste versie is geprijsd rond de € 1300,-.

Fresh&Black tenten

Ben jij klaar met de hitte of te veel licht in je tent? Dan is een Fresh&Black-tent van Quechua ideaal voor jou. Dit type tenten heeft namelijk verduisterende en verkoelende eigenschappen.

De speciale Fresh-buitenlaag met isolerende eigenschappen houdt de tent tot wel 17 graden koeler dan andere tenten. De Black-binnentent is 99% verduisterend, waardoor je geen last hebt van de eerste opkomende zonnestralen.

Een Quechua tent met Fresh&Black-technologie is er voor 2 tot 8 personen. Voor een schamele € 70,- koop je een simpele kampeertent voor 3 personen. De duurste versie is een daktent, waar je rond de € 1200,- voor betaalt.

Familietenten

Ook familietenten worden door Quechua geproduceerd. Met dit type tent trek je er met het hele gezin op uit! De Quechua familietenten zijn er in verschillende soorten en maten.

Er bestaan koepeltenten, familietenten met opblaasbare stokken en zelfs tenten met de verkoelende en verduisterende Fresh&Black-technologie! Ook voor tenten met meerdere slaapcabines kun je bij Quechua terecht.

De goedkoopste familietent voor 4 personen heeft 1 slaapcompartiment, waar je zo’n € 100,- voor betaalt. De duurste versie voor € 850,- biedt ruimte voor 8 personen, heeft opblaasbare stokken en 4 slaapcabines.

Koepeltenten

Een koepeltent is geschikt voor kampeerders die op zoek zijn naar een comfortabele tent. Quechua koepeltenten zijn eenvoudig op te zetten, compact op te bergen en ook nog eens licht van gewicht.

Of je nu op zoek bent naar een koepeltent voor 1 of meerdere personen, Quechua heeft ze. Er zijn modellen met één leefruimte, maar ook met een leefruimte en wel tot 4 slaapcabines.

Voor een Quechua koepeltent betaal je tussen de € 30,- voor een 2-persoonstent en € 500,- voor een 8-persoonstent.

Schuiltenten

Buiten kampeertenten heeft Quechua ook schuiltenten in de collectie. Een schuiltent is ideaal als je jezelf wilt beschermen tegen schadelijke zonnestralen of regen.

Quechua heeft verschillende soorten schuiltenten in het assortiment. Er bestaan pop up schuiltentjes en grote schuiltenten voor 6-10 personen. Ze hebben zelfs schuiltenten met opblaasbare stokken!

Voor een Quechua pop up schuiltentje betaal je tussen de € 25,- en € 65,-. De grotere schuiltenten zijn geprijsd tussen de € 120,- en € 180,-. Een schuiltent met opblaasbare stokken kost rond de € 300,-.

Festivaltenten

Ook als festivalgangers kun je je hart ophalen. Quechua heeft namelijk een grote collectie aan festivaltenten voor je beschikbaar. Deze tenten zijn ontworpen met comfort, gemak en opzetsnelheid in het achterhoofd.

Er zijn festivaltenten met het 2 Seconds-systeem beschikbaar, waardoor je pop up tent in seconden staat. Ook de verduisterende en verkoelende Fresh&Black-technologie is beschikbaar voor sommige Quechua festivaltenten.

Quecha biedt festivaltenten aan die geprijsd zijn tussen de € 120,- en € 200,-.

Daktenten

Last but not least, Quechua maakt ook daktenten. Dit type tent is ideaal voor kampeerders die eropuit gaan met de auto. Met een daktent voorkom je het meermaals moeten op- en afbreken van je tent tijdens de rondreis.

De Quechua daktenten die er zijn, zijn ontworpen voor twee personen. Wel zijn er verschillende soorten beschikbaar. Waar de een ouderwetse tentstokken heeft, is er ook een versie beschikbaar met opblaasbare stokken.

Voor de goedkoopste Quechua daktent betaal je € 700,-. De duurste is geprijsd rond de € 1200,-.

De beste Quechua tenten bekeken

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een Quechua tent? We hebben het aanbod voor je doorgespit en met elkaar vergeleken. Om je te helpen hebben we een top 10 van beste Quechua tenten voor je samengesteld.

1. De beste Quechua pop up tent voor 2 personen – XL Fresh&Black 2 Seconds

Quechua-FreshBlack-2-Seconds-pop-up-tent-verduisterend

Een tweepersoonstent die binnen seconden staat en je ook nog eens koel houdt, wat wil je nog meer? Verduisterende eigenschappen, ventilatieopeningen of meerdere opbergvallen? Ook dan zit je goed met deze pop up tent van Quechua!

Specificaties:

 • Afmetingen: 145 x 210 x 105 centimeter
 • Gewicht: 4,3 kilogram

👍 Voordelen:

 • Snel op te zetten
 • Waterdicht
 • Windbestendig

👎 Nadeel:

 • 1 leefruimte
2. De best geteste Quechua driepersoons pop up tent – 2 Seconds

Op zoek naar een driepersoonstent die je binnen seconden opzet? Dan is deze Quechua pop up tent de perfecte keuze. Deze werptent is ook nog eens waterdicht en windbestendig, zo blijf jij droog tijdens een fikse regenbui!

Specificaties:

 • Afmetingen: 180 x 210 x 104 centimeter
 • Gewicht: 3,6 kilogram

👍 Voordelen:

 • Snel op te zetten
 • Waterdicht
 • Windbestendig

👎 Nadeel:

 • Geen Fresh&Black-technologie
3. Opblaasbare Quechua tent: als beste uit de test – Air Seconds 4.1

Voor optimaal opzetgemak en slaapcomfort voor maximaal 4 personen is de Air Seconds 4.1 de perfecte match. Gepuzzel met tentstokken is verleden tijd, deze zijn vervangen door luchtbuizen. Je zet hem in mum van tijd op, waarna je kunt genieten van je vakantie!

Specificaties:

 • Afmetingen: 480 x 290 x 190 centimeter
 • Gewicht: 12,5 kilogram

👍 Voordeel:

 • Opblaasbare tentstokken

👎 Nadeel:

 • Geen Fresh&Black-technologie
4. Quechua tent met beste verduisterende eigenschappen – 2 Seconds Easy Fresh&Black

Als je op zoek bent naar een verduisterde tent, dan kies je voor deze driepersoons 2 Seconds Easy-tent. Dankzij Quechua’s Fresh&Black-technologie wordt 99% van het zonlicht geblokkeerd én blijft de tent een stuk koeler!

Specificaties:

 • Afmetingen: 210 x 205 x 128 centimeter
 • Gewicht: 8,2 kilogram

👍 Voordeel:

 • Verduisterend en koel dankzij Fresh&Black-technologie

👎 Nadeel:

 • Gewicht
5. De meest geschikte Quechua familietent – Air Seconds 6.3 Fresh&Black

Quechua-Air-Seconds-6.3-opblaasbare-tent-6-personen

De Quechua Air Seconds 6.3 is als beste familietent uit de test gekomen. Waarom? Deze tent biedt ruimte tot 6 personen, heeft 3 slaapcabines en ook nog eens opblaasbare tentstokken!

Specificaties:

 • Afmetingen: 630 x 300 x 210 centimeter
 • Gewicht: 25,9 kilogram

👍 Voordelen:

 • Verduisterend en koel dankzij Fresh&Black-technologie
 • Opblaasbare tentstokken
 • Meerdere slaapcabines

👎 Nadeel:

 • Gewicht
6. De goedkoopste Quechua koepeltent – MH100

Als je een budget tent zoekt, zit je goed met de MH100 kampeertent van Quechua. Deze tent is niet alleen goedkoop, maar ook lichtgewicht, waterdicht en makkelijk op te zetten!

Specificaties:

 • Afmetingen: 130 x 210 x 107 centimeter
 • Gewicht: 2,6 kilogram

👍 Voordeel:

 • Prijs

👎 Nadeel:

 • Geen Fresh&Black-technologie
7. De best geteste Quechua schuiltent – Air Seconds Base Connect Fresh

Voor de beste schuiltent zit je met de Air Seconds Base Connect Fresh goed. Deze shelter biedt ruimte tot 6 personen, heeft opblaasbare tentstokken biedt verkoeling dankzij de Fresh-technologie.

Je kunt de schuiltent op zichzelf gebruiken, of verbinden met een familietent of camper.

Specificaties:

 • Afmetingen: 250 x 250 x 225 centimeter
 • Gewicht: 13 kilogram

👍 Voordeel:

 • Opblaasbare tentstokken

👎 Nadeel:

 • Gewicht
8. Het beste Quechua festivaltentje voor 2 personen – 2 Seconds Easy

De 2 Seconds Easy pop up tent is perfect voor de festivalganger. Je zet deze tweepersoonstent binnen seconden op, zodat je sneller van het festival kunt genieten. De tent is windbestendig, heeft een aparte opbergzone en houd je droog bij regen.

Specificaties:

 • Afmetingen: 145 x 205 x 110 centimeter
 • Gewicht: 4,35 kilogram

👍 Voordeel:

 • Snel op te zetten

👎 Nadeel:

 • Geen Fresh&Black-technologie
9. De beste driepersoons festival tent van Quechua – MH100 XL Fresh&Black

Perfect voor 3 festivalgangers: de MH100 XL kampeertent van Quechua. Deze tent zet je in een handomdraai op, zodat je snel van je festival kunt genieten. Dankzij de verduisterende Fresh&Black-technologie blijft de tent ook nog eens koeler!

Specificaties:

 • Afmetingen: 195 x 325 x 116 centimeter
 • Gewicht: 5,8 kilogram

👍 Voordeel:

 • Waterdicht

👎 Nadeel:

 • Gewicht
10. Best beoordeelde Quechua daktent – VAN 500 Fresh&Black

Eropuit met de auto en comfortabel slapen doe je met de VAN 500 daktent van Quechua. Dankzij de opblaasbare constructie zet je de tent binnen 10 minuten op. De verduisterende Fresh&Black-technologie zorgt ook nog eens voor verkoeling!

Specificaties:

 • Afmetingen: 130 x 210 x 93 centimeter
 • Gewicht: 23,6 kilogram

👍 Voordeel:

 • Waterdicht

👎 Nadeel:

 • Gewicht
Over het merk Quechua

Quechua is het eigen merk van de Franse sportwinkelketen Decathlon. Het outdoormerk is eind jaren ’90 opgericht in Frankrijk. Waar de focus eerst lag op wandelen en kamperen, is het merk nu ook populair onder bergsporters.

De merknaam Quechua is gebaseerd op een inheemse Zuid-Amerikaanse bevolkingsgroep. Deze inheemse bevolking komt oorspronkelijk uit Peru en spreken de Quechua-taal.

Quechua tenten versus andere tent merken

Benieuwd waarom je voor een Quechua tent zou moeten kiezen in plaats van voor een ander merk? We vergeleken Quechua als tentenmerk met tenten van Redwood, The North Face en Coleman.

Tijdens deze vergelijking kwamen we er al snel achter dat Quechua niet voor niets zo populair is!

Quechua tenten vs. Redwood tenten

Redwood tenten staan bekend om hun duurzaamheid, wat samenhangt met een hogere prijs voor een tent. Dit is dan ook meteen het grootste verschil tussen Quechua en Redwood tenten. Als je op zoek bent naar een wat goedkopere tent, kies je in dit geval voor Quechua.

Quechua tenten vs. The North Face tenten

Het grootste verschil tussen Quechua en The North Face tenten is het assortiment, Quechua heeft veel meer aanbod.

The North Face richt zich vooral op het produceren van lichtgewicht tenten die tegen een stootje kunnen. Het summiere aanbod aan tenten is dan ook perfect voor bergbeklimmers of hikers.

Quechua tenten vs. Coleman tenten

Coleman staat bekend om het maken van kwalitatief goede tenten voor iedere kampeeractiviteit. Het grootste verschil tussen dit merk en Quechua is dan ook de kwaliteit van het materiaal wat gebruikt wordt.

Dit hangt samen met een hoger prijskaartje, Coleman tenten zijn over het algemeen wat duurder geprijsd.Meer tent merken: