Regenton met plantenbak kopen? Dit zijn de beste & koopgids

Zoek je een mooie regenton? Waar je ook een plant in kunt zetten? Dan is de regenton plantenbak de ideale optie!

Het is een mooie en duurzame manier om met regenwater om te gaan. De regenton bloembak is handig voor in de tuin of voor op het balkon. 

Op deze pagina vertellen we je meer over de regenton bloembak. We geven aan welke 7 de beste zijn.

Daarna leggen we uit wat de regenton met plantenbak precies is. En ontdek je wat de voor- en nadelen zijn. Bovendien kom je te weten waar je op moet letten. 

De beste regentonnen met plantenbak

Ga je op zoek naar een regenton met plantenbak? Dan maken wij jou die zoektocht graag wat eenvoudiger. Na een uitgebreide test, hebben wij namelijk de beste regentonnen met bloembak geselecteerd.

Dat zijn de volgende:

1: Beste regenton met bloembak – Elho Green Basics

Het merk Elho biedt goede regentonnen aan, waar je een bloempot in kunt zetten. Dit is een regenton van 200 liter. Bij de bloembak krijg je een handige vulpijp, die je aan de regenpijp kunt bevestigen. De regenton heeft een chique zwarte kleur. 

Aan de onderkant zit een kraantje, waar precies een gieter onder past. Bovendien kun je de tuinslang op dit kraantje aansluiten. De regenton is gemaakt van kunststof. Daarmee is dit een regenton die bestand is tegen alle soorten weer. De hoogte is 105,9 centimeter
2: Beste regenton met plantenbak – Garantia Vaso 2 in 1

Als het om regentonnen met een plantenbak gaat, is Garantia een bekend merk. Deze Vaso is dan ook niet voor niets de beste. De regenton is 120 centimeter hoog en gemaakt van kunststof. In de ton kan maar liefst 220 liter aan regenwater worden opgeslagen. 

In de ton zit een handig kraantje. Ook krijg je bij de ton een vulautomaat. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden. De filtermat voorkomt dat er vuil in de ton komt. 

Je merkt het al: dit is een erg handige regenton. Toch misstaan ook de looks niet. De regenton heeft een zwarte kleur en moderne uitstraling. 
3: Mooie regenton plantenbak – Garantia Linus 2-in-1

Een van de mooiste regentonnen met plantenbak, is deze van Garantia. De regenton is lichtgrijs en heeft een geribde structuur. Dat wordt gecombineerd met een goudkleurige kraan. In de ton sla je 220 liter regenwater op en in totaal is de hoogte 120 centimeter.

In de regenton zit een filtermat. En onderin de ton heb je een aftappunt waarmee je de ton leeg kunt laten lopen. 

Op een eenvoudige manier bevestig je de regenton aan jouw waterpijp. Dat vulautomaat bestel je los bij de regenton. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste koopt. 
4: Waterton met plantenbak – Prestige regenton met kraan

Een erg goede optie is ook deze regenton plantenbak van Prestige. In de regenton past 100 liter aan regenwater. De ton heeft een strakke vierkante vorm en een zwarte kleur. Ook in andere kleuren kun je de regenton plantenbak bestellen. 

Onderin zit een gouden kraantje. Daar kun je makkelijk een gieter onder plaatsen. Bovendien heb je een toegangsklep, waarmee je de ton goed kunt reinigen. 

De plantenbak is gemaakt van stevig materiaal. Dat van goede kwaliteit blijft als je het buiten zet. Het maakt niet uit of het vriest, regent of de zon fel schijnt. De regenton met bloembak is weerbestendig
5: Regenpijp plantenbak – Meeuwissen Amphore regenton

Van het merk Meeuwissen is deze regenpijp plantenbak een aanrader. De bloembak voor de regenton heeft heel andere looks dan de andere varianten in de top 7. Dit is namelijk een terracotta vaas, met een antieke uitstraling. Ook heeft de grijze vaas onderin een kraantje

In totaal kan de bloembak maar liefst 600 liter water opslaan. De vaas is dan ook 120 centimeter hoog en 88 centimeter breed. Ook in andere formaten is deze regenton verkrijgbaar. 

De ton is bestand tegen allerlei weersomstandigheden en tegen UV stralen. Bovenop zet je een mooie plant. 
6: Bloembak regenpijp – Garantia regenton plantenbak

Ga je liever voor een regenton bloembak van 300 liter? Dan is deze Garantia regenton wat je zoekt. Ook dit is een regenton en bloembak in één. De bak heeft een mokka kleur, een messing kraan en een ronde langwerpige vorm. 

In de plantenbak zit een handig filter, om vuil op te vangen. Zo wordt het regenwater minder snel vies. En wil je al het water uit de ton laten stromen? Dat kan met het aftappunt. Dat komt goed van pas in de winterperiode. 

De ton is 145 centimeter hoog is te combineren met een vulautomaat. Het vulautomaat bestel je los bij de regenton. 
7: Mooie regenton bloembak – Prestige Manhattan Twist

Op de laatste plaats in de top 7 staat deze stijlvolle regenton bloembak. De bloembak heeft een getwiste vorm. Dat geeft een speels uiterlijk aan de regenton. Verder is de ton in verschillende kleuren te bestellen. Het materiaal is compleet weerbestendig

De ton is geschikt voor 100 liter aan regenwater. Via het kraantje onderaan kun je het water in een gieter laten lopen. De hoogte van de regenton is 90 centimeter.

De breedte bedraagt 40 centimeter. Met deze compacte maten vind je eenvoudig een plek voor de regenton plantenbak.

In de binnenkant zit bovendien ondoorzichtig plastic. Dat voorkomt de groei van algen. 
Wat is een regenton met plantenbak?

Een regenton met plantenbak kun je zien als een bloempot met een waterreservoir. Dat waterreservoir wordt gevuld met regenwater.

Dat water wordt in de ton opgeslagen om later te gebruiken. In de regenton kun je planten zetten, daarmee fungeert de ton meteen als plantenbak of bloempot. 

Voor wie is de regenton met bloembak geschikt?

De regenton met bloembak is handig voor iedereen die regenwater op wil vangen. En voor de mensen die dat op een stijlvolle manier willen doen. De regenton bloembak misstaat namelijk niet. Het is een mooie oplossing als regenton voor op het balkon of voor in de tuin.

Het is extra praktisch als je een regenpijp hebt, waar je de ton op aan kunt sluiten. Dan kan de ton zich automatisch vullen met regenwater. En heb je er bijna geen omkijken naar. 

De voor- en nadelen van een regenton met plantenbak

Twijfel je of de regenton met plantenbak iets voor je is? Kijk dan eens naar de voor- en nadelen. Vaak is een afweging van deze plus- en minpunten doorslaggevend in het besluit om wel dan niet voor een regenton met plantenbak te gaan.

We zetten ze onder elkaar:

👍 Voordelen

  • Minder kraanwater nodig

Het water waarmee je de planten water geeft, komt niet meer uit jouw kraan. Dat kan je op jaarbasis behoorlijk wat kosten besparen. Het regenwater komt immers vanzelf en gratis uit de lucht vallen. 

  • Betere kwaliteit water voor planten

Niet alleen is het beter voor jouw portemonnee. Ook jouw planten gaan op het regenwater vooruit. In regenwater zit namelijk minder chloor dan in kraanwater. Voor planten is dat voedzamer. 

  • Stijlvol

Combineer je de regenton met een plantenbak? Dan werk je de regenton op een mooie manier weg. Je ziet amper dat er een regenton in de tuin of op het balkon staat. 

👎 Nadelen

  • Beperkte hoeveelheid

Met een regenton heb je niet het hele jaar door genoeg water voor de planten. Op warme zonnige dagen zonder neerslag heb je alsnog kraanwater nodig. De hoeveelheid regenwater kan beperkt zijn. 

  • Moeilijk aansluiten

Het kan een klusje zijn om de regenton bloembak op de regenpijp aan te sluiten. Het kost wat tijd en moeite om het vulautomaat te installeren. 

Een regenton met plantenbak kopen: Waar let je op?

WIl je de regentonnen met bloembak onderling vergelijken? Dan komt kennis van de belangrijkste eigenschappen goed van pas.

Op de volgende aspecten zou je kunnen letten:

Weerbestendig 

De regenpijp plantenbak staat waarschijnlijk het hele jaar buiten. Het is dan wel zo fijn als de plantenbak volledig weerbestendig is.

In de winter kan het vriezen en in de zomer heb je te maken met UV stralen. Daar moet de regenton bloembak tegen bestand zijn. 

Inhoud

De regentonnen variëren in inhoud. In de ene ton past 100 liter, en in de ander 300 liter of zelfs 600 liter. Een kleine regenton past beter op jouw balkon of in een kleine tuin. Dat kan het voordeel zijn van een regenton met een relatief kleine inhoud. 

Ga je voor een grote regenton met grotere inhoud? Dan moet je de ruimte hebben om de regenton bloembak neer te zetten. Wel vang je hier meer regenwater mee op. Waardoor de kans groter is dat je over het water beschikt als je het nodig hebt. 

Filter

Wil je voorkomen dat er algen in de regenton gaan groeien? Zorg dan dat er zo min mogelijk vuil in de ton kan komen. Een filtermat kan daarbij helpen. Let er dus op of de filtermat aanwezig is. 

Merk

Koop je een regenton plantenbak van een bekend merk? Dan weet je dat het met de kwaliteit wel goed zit. Bekende merken zijn Garantia, Elho en Prestige

Prijs

Voor een regenpijp bloembak betaal je gemiddeld ruim €200,-. Dan beschik je ook wel over een regenton bloembak van goede kwaliteit.

Wil je een goedkopere variant vinden? Kijk dan naar een aanbieding. Het aanbod en de acties van de Lidl zou je bijvoorbeeld in de gaten kunnen houden.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste regentonnen met plantenbak geselecteerd?

In de selectie is met veel aspecten rekening gehouden. De beste regentonnen met plantenbakken blinken uit in kwaliteit. In vergelijking met de prijs krijg je een goede regenton met bloembak terug. 

Kan je een regenton met plantenbak gebruiken zonder regenpijp?

Ja. Het is mogelijk om het regenwater los op te vangen en in de regenton te gieten. Dat kan bijvoorbeeld gedaan worden door de deksel te openen. Wel levert een vulautomaat je meer gebruiksgemak op.

Welke planten zet je in een regenton met plantenbak?

Veel plantensoorten zijn geschikt om in de regenton plantenbak te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, nepeta of ooievaarsbek. Het moeten planten zijn die weinig ruimte nodig hebben om te wortelen. 

Heeft de regenton met bloembak onderhoud nodig?

De regenton met bloembak heeft weinig onderhoud nodig. Zit er een filter in de ton? Dan blijft het water automatisch vrij schoon. Het filter haalt immers veel vuil uit het water. Dat filter moet je zelf wel af en toe schoonmaken. Daarnaast is het slim om de regenton leeg te maken in de winter. Dat in verband met mogelijke vorst. Onderaan de ton vind je vaak een aftappunt. Daar kun je de tank leeg laten lopen. 

Waar koop je een regenton met bloembak?

Bij veel winkels is de regenton met plantenbak te koop. Zowel bij webwinkels als fysieke winkels. Je kunt denken aan winkels als de Karwei, Hornbach en Intratuin. Ook bij Welkoop heb je goede regentonnen met bloembakken. 


Meer voor de tuin: