Beste reisbuggy’s voor in het vliegtuig (Top 6)

Zoek jij een goede buggy voor vakantie? Dan is een reisbuggy iets voor jou! In dit artikel kom je alles over de reisbuggy te weten.

We beginnen met een top 6 van de beste buggy’s voor op reis. Daarna ontdek je voor wie de reisbuggy geschikt is en waar je op moet letten. 

Beste buggy voor op reis (geschikt voor in het vliegtuig)

Een reisbuggy is een buggy die speciaal voor het reizen ontworpen is. Dat zie je terug aan verschillende eigenschappen. 

De reisbuggy’s zijn overwegend licht van gewicht en compact. Ze zijn vaak opvouwbaar, zodat het formaat aanzienlijk verkleind kan worden.

Soms zijn ze zelfs zo compact, dat ze in de handbagage van het vliegtuig passen. De reisbuggy wordt ook wel de travel buggy genoemd. 

Maar welke reisbuggy is de investering waard? Dat zochten wij voor je uit! Van alle beschikbare reisbuggy’s, zochten wij uit welke de beste zijn.

De volgende exemplaren zijn stuk voor stuk ideaal voor het reizen. Daarnaast hebben ze allemaal unieke eigenschappen. 

1: Beste buggy voor op reis – Maxi Cosi Jaya

Maxi-Cosi-Jaya-stevige-buggy-peuter-4-jaar

De beste reisbuggy voor in het vliegtuig, is de Maxi Cosi Jaya. Zodra je de buggy inklapt, is het formaat klein genoeg om in het vliegtuig, de buggy als handbagage mee te nemen. 

Ook het gewicht is in dat proces erg gebruiksvriendelijk. De Maxi Cosi Jaya weegt slechts 6,9 kg. Dat maakt zowel het in- en uitklappen, als het vervoeren van de buggy erg makkelijk. 

Het zitje is erg comfortabel en veilig. Jouw kleine zit goed vast met een 5- puntsgordel en zelf beschik je over een remsysteem. Een groot voordeel is daarnaast het 2-in-1 systeem.

Dit is een reisbuggy met ligstand, waardoor kids al vanaf de geboorte meegenomen kunnen worden. 
2: Lichtgewicht reisbuggy vliegtuig – Babyzen Yoyo2

Met een gewicht van 6,2 kg, is de Babyzen Yoyo 2 een bovengemiddeld lichte reisbuggy. En dat terwijl je met de buggy kindjes tot een gewicht van 22 kg kunt vervoeren. De buggy is ideaal voor kinderen vanaf 6 maanden

De rugleuning is verstelbaar en de wielen beschikken over vering. Dat maakt de wagen erg comfortabel voor jouw kleine. Bovendien is de travel buggy veilig, stijlvol en praktisch in gebruik. 

Een pluspunt is ook het compacte formaat. Na het opvouwen is de buggy zo klein, dat de buggy binnen de eisen voor handbagage past. Een ideale reisbuggy voor in het vliegtuig dus. 
3: Meest stijlvolle buggy voor vakantie – Cabino Buggy compact

Een super compacte en betaalbare reisbuggy is de Cabino X Adventure. Eenmaal ingeklapt zijn de afmetingen 35 x 47 x 26 centimeter.

De Cabino travel buggy is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden oud. Je kunt de rugleuning in 3 verschillende standen instellen. 

Naast dat de buggy compact is, is hij ook licht van gewicht. De Cabino buggy weegt 5,8 kg en heeft een draagvermogen van 12 kg.

De voorwielen zijn zwenkwielen en achterop beschik je over vaste wielen. De wagen heeft een zonnekap, boodschappenmand, voetenzak en regenhoes
4: Meest compacte buggy voor op reis – Dubatti Smart buggy

De Dubatti Smart is een fijne opvouwbare buggy voor in het vliegtuig. De buggy is super klein opvouwbaar. Hierdoor kun je de buggy als handbagage meenemen. Het gewicht van de Dubatti Smart is 6,3 kg en het draagvermogen 22 kg

De buggy is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. De rugleuning en de voetensteun kun je verstellen. In de wielen zit genoeg vering voor een comfortabele rit. Daarnaast beschikt de reis kinderwagen over een zonnekap en over een grote boodschappenmand
5: Beste reisbuggy met ligstand – Maxi Cosi Lara 2

Nog een erg goede reisbuggy van Maxi Cosi, is de Maxi Cosi Lara 2. Dit is een compact opvouwbare buggy voor in het vliegtuig.

De buggy kun je combineren met een reiswieg, waardoor de reisbuggy ook voor baby’s geschikt is. Tot een gewicht van 22 kg kun je jouw kleine in de wagen vervoeren. 

Het gewicht van de reisbuggy is slechts 6,4 kg. Het inklappen gaat erg eenvoudig. In één handomdraai kun je de wagen al opvouwen. 

Verder beschikt de reisbuggy over handige eigenschappen. Denk aan een grote zonnekap, verstelbare onderdelen en een veiligheidsbeugel
6: Goedkoopste reisbuggy – Bebeconfort Peps Buggy

Bebeconfort-Peps-goedkope-simpele-buggy

De Bebeconfort buggy is ook erg praktisch voor op reis en dat voor een zacht prijsje. Dit is een paraplu buggy van erg licht gewicht. De travel buggy weegt slechts 4,86 kg. De buggy kan een maximaal gewicht van 15 kg dragen. 

De reis kinderwagen heeft 2 vaste- en 2 zwenkwielen, waardoor je makkelijk alle kanten op beweegt. In de voorwielen is zelfs vering aangebracht, voor een comfortabele rit. 

Verder is de wagen voorzien van een veilige 5 puntsgordel, centrale rem en een zonnekap. De reisbuggy is compact opvouwbaar. Vanwege de neutrale grijze kleur is de wagen geschikt voor jongens en meisjes. 
Voor wie is een buggy voor op reis geschikt?

Een reisbuggy is de ideale buggy voor vakantie. Staat er een vakantie met jouw kleine op het programma? Dan komt de travel buggy goed van pas. Ook als je vaak uitstapjes maakt is de buggy een praktische aanschaf. 

Maar niet alleen voor reislustige mensen is de reisbuggy de juiste keuze. Het is ook een praktische buggy als je weinig opbergruimte hebt. De reisbuggy kan namelijk erg compact worden opgevouwen. 

Voor welke leeftijd is een reisbuggy bedoeld?

De minimale leeftijd voor de reisbuggy verschilt. De meeste exemplaren zijn geschikt vanaf minimaal 6 maanden. Daarmee zijn de buggy’s vaker geschikt voor peuters dan voor baby’s.

Na die 6 maanden hebben kindjes over het algemeen genoeg kracht om rechtop te zitten. Dat is dus het moment wanneer de buggy i.p.v. de reiswieg gebruikt wordt. 

Er zijn echter ook reisbuggy’s die wel voor baby’s geschikt zijn. Als jouw kleine in de buggy plat kan liggen, is de buggy over het algemeen ook geschikt voor baby’s.

Kijk hiervoor dus goed of de buggy in kwestie een reisbuggy met ligstand is. Ook als de travel buggy met een reiswieg gecombineerd kan worden, is de buggy voor baby’s geschikt. 

Buggy voor op reis kopen? Hier let je op:

Wil jij met een praktische buggy reizen? Dan is het handig als je het ruime aanbod aan reisbuggy’s goed kunt vergelijken. Specifiek voor de reisbuggy is het goed om op de volgende eigenschappen te letten:

Formaat

Het formaat van de reisbuggy is erg belangrijk. Het bepaalt of de buggy als handbagage in het vliegtuig meegenomen mag worden.

Ook voor andere vervoersmiddelen is een compact formaat handig. Dan past het immers eerder in de kofferbak van de auto. Of kun je de buggy zelfs op de fiets meenemen. 

Bij het formaat kun je op twee soorten afmetingen letten. Het formaat als de buggy uitgeklapt is, en als de buggy ingeklapt is.

Een kleine buggy kan in de handbagage worden meegenomen. Daarvoor mag de buggy in opgevouwen formaat maximaal 55 x 40 x 20 centimeter groot zijn. 

Over het algemeen voldoen de paraplu buggy’s niet aan deze eis. De paraplu buggy’s kunnen compact worden opgevouwen, maar blijven te lang. Ook de tweeling buggy is te groot als je een buggy als handbagage mee wilt nemen. 

Wel geschikt zijn de reis kinderwagens die ook in de lengte opgevouwen kunnen worden. Dat zijn de meest compacte inklapbare buggy’s

Gewicht

Vind je het belangrijk dat een reisbuggy makkelijk te vervoeren is? Let dan extra op het gewicht. Een lichtgewicht buggy is eenvoudig te tillen en te vervoeren. Dan kun je dus simpelweg makkelijker met een buggy reizen. 

Een licht gewicht voor een reisbuggy ligt tussen de 5 en 7 kg. Dat is voor een buggy erg licht. Let er goed op dat de buggy niet té licht wordt. Dat kan ten koste gaan van de stevigheid. Ook het draagvermogen moet hoog genoeg zijn om jouw kleine veilig te vervoeren. 

Gebruiksgemak bij het opvouwen

Het is wel zo praktisch als de reisbuggy makkelijk opgevouwen kan worden. Al helemaal als je de reisbuggy met het vliegtuig mee wilt nemen. Dan komt het goed van pas als de travel buggy snel en eenvoudig inklapbaar is. 

In de productomschrijving kun je hier vaak meer informatie over vinden. Soms wordt vermeld hoe lang het duurt om de buggy in te klappen. Of staat er dat je daar slechts één hand voor nodig hebt.

Voor een compleet beeld van het opvouwen, kun je video’s bekijken waarin deze handeling gedemonstreerd wordt. 

Prijs van de reisbuggy

De prijs van een reis kinderwagen of buggy is uiteenlopend. De kosten voor de buggy beginnen bij zo’n 50 euro. Maar ook voor een paar honderd euro kun je de buggy voor op reis aanschaffen.

Gemiddeld betaal je ongeveer tussen de 200 en 300 euro voor een goede reis kinderwagen. 

Om de kosten wat te drukken kun je zoeken naar een goedkope buggy aanbieding. Een outlet of kortingsactie kan je helpen om veel geld op de buggy te besparen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste buggy’s voor op reis geselecteerd?

Het toplijstje is met zorg samengesteld. Daarin was het onze eerste stap om een overzicht te maken van alle beschikbare buggy’s voor op reis. Hiervan werd de kwaliteit vergeleken. Wij hebben onder andere gelet op functies, prijs, gewicht en formaat. De beste soorten staan in de top 6. 

Kan je een reisbuggy meenemen als handbagage in het vliegtuig?

Ja er zijn reisbuggy’s waarbij dat mogelijk is. Het verschilt per type buggy of het kan. Het formaat is daarvoor bepalend. Daarnaast is het per vliegmaatschappij verschillend welk formaat er precies mag worden meegenomen. 

Wat is het maximale draagvermogen van een reisbuggy?

Het draagvermogen van de buggy voor op reis varieert. Over het algemeen ligt het maximaal toegestane gewicht tussen 15 en 25 kg. 

Welke reisbuggy is geschikt voor 2 kinderen?

Heb je 2 kinderen? Dan kun je voor 2 losse buggy’s voor op reis kiezen. Daarnaast kan je wellicht een compacte tweeling buggy vinden. 

Aan welke eisen moet een reisbuggy voldoen?

Als je een buggy gaat kopen, die ook geschikt is voor op reis, staan enkele eigenschappen centraal. De ideale travel buggy is compact, licht van gewicht en veilig. Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan is het fijn als de buggy dusdanig compact is, dat hij in de handbagage kan worden meegenomen. 

Wanneer een buggy i.p.v. reiswieg?

Kan jouw kleine rechtop blijven zitten? Dan is de reisbuggy de juiste keuze. Dit is meestal vanaf zo’n 6 maanden. Voor die tijd kun je beter een reiswieg of een buggy met ligstand gebruiken om jouw kleine te vervoeren.