Een reiswieg kinderwagen kopen? Alles wat je moet weten!

Wil je jouw kleintje in een reiswieg vervoeren? Dan komt een reiswieg kinderwagen goed van pas. De reiswieg kun je los bestellen of bestellen in combinatie met een kinderwagen.

Met handige adapters maak je de wieg vast aan het kinderwagen frame. 

In dit artikel vertellen we je alles over de reiswieg kinderwagen. Je ontdekt eerst wat een kinderwagen of buggy met reiswieg precies is.

Daarna kom je te weten voor welke leeftijd de reiswieg kinderwagen geschikt is en waar je op moet letten. Ook geven we je alternatieven. 

Wat is een reiswieg kinderwagen?

Een reiswieg kinderwagen kan op twee dingen duiden. Een losse reiswieg die je op je kinderwagen kunt bevestigen. Of een kinderwagen waar de reiswieg al bij in zit.

Dit laatste wordt vaak een 2 in 1 kinderwagen genoemd. Ook bij de 3 in 1 kinderwagen zit de reiswieg inbegrepen. 

De reiswieg is een wieg waarin je jouw baby makkelijk kunt vervoeren. Het is bij de wieg mogelijk om volledig plat te liggen. Aan de beugel neem je de reiswieg mee van A naar B. En speciale adapters maken het mogelijk om de reiswieg op een kinderwagen te bevestigen. 

Voor welke leeftijd is een reiswieg kinderwagen geschikt?

Een kinderwagen met reiswieg kun je al vanaf de geboorte gebruiken. In de reiswieg kan jouw kleine namelijk liggend worden vervoerd. Een buggy of andere kinderwagen kan niet volledig plat. Bij een kinderwagen zonder reiswieg zit jouw kleine dus altijd een beetje rechtop. 

Om die reden is een kinderwagen zonder reiswieg pas geschikt vanaf een maand of 6. En meestal tot een leeftijd van 4 jaar. Al moet je daarvoor eerder naar het draagvermogen kijken. Het maximale gewicht waarmee je de kinderwagen kunt belasten is daarin bepalend. 

Wanneer moet je een reiswieg kinderwagen ombouwen?

De reiswieg is geschikt voor pasgeboren baby’s. Vanaf de geboorte moet je jouw baby namelijk liggend vervoeren. Jouw kleintje slaapt immers nog veel. Pas op het moment dat jouw kleine beter rechtop kan gaan zitten, is het tijd de kinderwagen om te bouwen. 

Bij de meeste kinderen is dat na 6 maanden. Als jouw kindje genoeg balans en kracht heeft om rechtop te zitten, kan je de kinderwagen ombouwen

Het kan ook zijn dat jouw kindje uit de reiswieg groeit. Of dat hij/zij al over de rand van de wieg kan kijken. Dat zijn eveneens goede momenten voor het ombouwen van de kinderwagen. 

Reiswieg kinderwagen kopen: Waar let je op?

Bij het kopen van een losse reiswieg of een reiswieg kinderwagen kun je op een aantal dingen letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de ventilatie, het formaat en het comfort. We vertellen je er meer over:

Ventilatie

Frisse lucht is erg belangrijk. Al helemaal voor jouw baby. Kijk daarom goed of er genoeg ventilatie in de reiswieg is aangebracht. 

Bij de reiswieg kun je de zonnekap of zijwand soms openzetten voor frisse lucht. Daardoor heb je een goede toevoer. Ook erg prettig op warme zomerdagen. 

Formaat

Het is daarnaast belangrijk om op het formaat van de reiswieg te letten. Ben je zelf wat langer? Dan is het aannemelijk dat jouw kindje snel groeit. Voorkom dat hij/zij voortijdig uit de reiswieg groeit. Als je zelf wat langer bent, kun je voor de zekerheid een grotere reiswieg kopen. 

Comfort 

Je wilt natuurlijk dat jouw kleine comfortabel wordt vervoerd. Daarvoor kun je op verschillende dingen letten. Kijk allereerst naar het matras in de reiswieg. Het is fijn als dat lekker zacht is. Soms is het matras zelfs warmte regulerend of schokdempend

Ga je voor een kinderwagen of buggy met reiswieg? Dan is het goed om op de vering te letten. Kijk of die in de wielen of boven de wielen aanwezig is. Dan hoeft jouw baby of peuter niet zelf alle schokken van het rijden op te vangen. 

Wat kost een buggy met reiswieg?

Voor een losse reiswieg betaal je minimaal €100,-. Je kunt voor de reiswieg echter ook €400,- betalen. Een flink prijsverschil. De complete kinderwagen met reiswieg kost gemiddeld al snel €550,-

Wat zijn alternatieven voor een reiswieg kinderwagen?

Als je jouw kleine vanaf de geboorte wilt vervoeren, is de reiswieg de beste optie. Voor de kleinste baby’s zijn de reiswiegjes nu eenmaal het meest geschikt. Jouw baby kan zich op een veilige manier vrij bewegen. 

Je hebt wel meerdere opties bij de reiswieg kinderwagen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een 2 in 1 kinderwagen. Dan heb je een kinderwagen met zitje én een reiswieg. Dat zitje en de reiswieg kun je afwisselen. Dat doe je meestal na 6 maanden. 

Ook een 3 in 1 kinderwagen is een optie. Bij deze set krijg je ook nog een autostoeltje. Bij een 4 in 1 kinderwagen is het daarnaast nog mogelijk om de kinderwagen uit te breiden. Als je later nog een tweede of derde kindje mee wilt kunnen nemen is dit handig. 

Waar te koop?

Er zijn voldoende winkels die reiswieg kinderwagens verkopen. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor één van de andere genoemde opties te kiezen. Neem een kijkje bij onderstaande aanbieders voor het beste aanbod.
Veelgestelde vragen

Waarom een 3 in 1 kinderwagen?

Een 3-in-1 kinderwagen is erg praktisch. Je beschikt over een reiswieg, autostoel en kinderwagen in 1. Daardoor gebruik je de wagen relatief lang. Vanaf de geboorte tot een leeftijd van 4 jaar.

Vanaf welke leeftijd is een kinderwagen zonder reiswieg geschikt?

Kan jouw kleintje al een beetje rechtop zitten? Dan kan je de reiswieg kinderwagen ombouwen. Of voor een kinderwagen zonder reiswieg gaan. Meestal is dit ongeveer vanaf 6 maanden.


Meer kinderwagens: