Retro loopauto kopen? De top 5 loopwagens retro & koopgids

Ben je op zoek naar een stijlvolle loopauto? Dan is de retro loopauto een goede keuze.

Dit type loopauto heeft unieke en authentieke looks. En daarom is de loopauto ook een leuk accessoire voor in de woning. 

Op deze pagina ontdek je welke retro loopauto’s de beste zijn. Daarnaast leggen we uit wat een retro loopauto precies is. En vind je goede alternatieven voor de retro loopauto. 

De top 5 beste retro loopauto’s

Er worden veel soorten retro loopauto’s aangeboden. De loopauto’s verschillen in kwaliteit. Om je aan een goede retro loopauto te helpen, zetten we de beste 5 op een rijtje. 

1: Beste retro loopauto: Little Dutch loopauto groen

Little-Dutch-Retro-Roller-loopwagen-2-jaar

De beste retro loopauto is er een van Little Dutch. Little Dutch is een bekend merk als het om stijlvol kinderspeelgoed gaat. Ook deze retro loopauto is dan ook een lust voor het oog. En dat terwijl de prijs en kwaliteit goed met elkaar in verhouding is. 

De loopauto heeft een lichtgroene kleur en heeft de vorm van een oude racewagen. Zowel voor jongens als voor meisjes is dit een toffe loopauto. De banden zijn van rubber en beschadigen de vloer niet

De loopauto is van metaal en de zitting van kunststof. Het maximale draagvermogen is 20 kg en de zithoogte 37 centimeter.
2: Beste loopauto retro: Retro Roller Jean

Nog zo’n toffe retro loopauto van goede kwaliteit, is de Jean Retro Roller. Deze loopauto heeft een zilveren kleur en een cognac gekleurd zitje. Daarnaast is de loopauto ook weer gevormd naar een oude raceauto. 

Deze loopauto kun je zowel binnen als buiten gebruiken. De wagen zelf is van metaal, het zitje van kunststof en de wielen van rubber

De minimale leeftijd voor het gebruiken van deze loopwagen is 2 jaar. Het maximale gewicht dat op de wagen geplaatst kan worden is 20 kg. En de zithoogte 30 centimeter
3: Mooie retro loopauto: Baghera Rider rood

Ga je liever voor een stoere donkerrode retro loopauto? Kijk dan eens naar deze van Baghera. Het glimmend rode frame met de zilveren details is een lust voor het oog. 

De ouderwetse raceauto loopauto is voorzien van een comfortabel kunststof zitje. En het frame is ongekend stevig. Dat is gemaakt van metaal. Je kunt de loopauto daardoor binnen én buiten gebruiken. Ook de banden zijn daar stevig genoeg voor. 

Dit is een loopauto voor 2 jarigen tot een gewicht van 25 kg. De loopauto is langer dan de gemiddelde retro loopauto. En de zithoogte bedraagt 28,5 centimeter
4: Stevige loopauto retro: Bandits & Angels retro scooter

Ook een leuke retro loopauto is deze van Bandits & Angels. Deze loopauto is niet voorzien van de ouderwetse raceauto looks. In tegenstelling tot de andere retro loopauto’s in dit toplijstje. Dit is namelijk een ouderwetse scooter. 

Het grote pluspunt van deze retro scooter is de stabiliteit. De loopauto heeft namelijk 3 wielen en kan niet kantelen. Kinderen zitten op een hoogte van 26 centimeter. Dat maakt dit een loopauto voor kinderen van 1 jaar

Ook erg leuk zijn de knipperende lampen en de geluiden die de retro loopauto kan maken. 
5: Loopauto retro 2 jaar: Retro Roller police

Deze retro loopauto heeft de looks van een ouderwetse politiewagen. Jouw kleine kan zich hiermee een op en top politieagent voelen. Dit leuke ontwerp spreekt voor kinderen erg tot de verbeelding. En is voor volwassenen leuk voor in de woonkamer. 

De kwaliteit van deze loopauto is goed. Het metalen frame maakt de loopauto erg stevig. Voor kinderen vanaf 2 jaar is de loopauto geschikt. De zithoogte is 30 centimeter en het draaggewicht 20 kg. Ook buiten kunnen kids met deze loopauto spelen. 
Wat is een retro loopauto?

Een retro loopauto is een speelgoed voertuig met toffe ouderwetse looks. De loopauto is een leuk stuk speelgoed voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar. Zij kunnen op de wagen gaan zitten en zichzelf met hun voeten voortbewegen. 

De retro loopauto staat bekend om de nostalgische looks. Meestal zijn dit type loopauto’s van aluminium of metaal gemaakt. Bijvoorbeeld in de vorm van een oude scooter, oude auto of raceauto

De looks maken de retro loopauto leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De retro loopauto misstaat namelijk niet in de woonkamer

Alternatieven voor een retro loopauto

Een ander type loopauto met mooie looks is de houten loopauto. Hout heeft van zichzelf al een warme uitstraling. Het staat gezellig in huis en is zowel leuk voor meiden als voor jongens.

Ook zijn de loopauto’s van hout erg stevig. Een goed alternatief voor de retro loopauto dus. 

En voor de extra veilige variant kun je kiezen voor een loopauto met duwstang. Bij deze loopauto heb je ook zelf de mogelijkheid om de loopauto te besturen.

Of om hem vooruit te duwen. Met name voor de allerkleinste kinderen is dit een leuk en veilig alternatief. Vaak is de duwstang afneembaar.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de 5 beste retro loopauto’s geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 5 zijn veel retro loopauto’s met elkaar vergeleken. Er werd gelet op het retro design, maar vooral op de kwaliteit. Wij gingen na of de kwaliteit goed in verhouding was met de prijs en andere functionaliteiten. 

Voor welke leeftijd is een retro loopauto geschikt?

Dat verschilt per loopauto. Met name de zithoogte en het frame is daarvoor bepalend. Vaak zijn de loopauto’s geschikt vanaf 1 jaar. Sommigen zijn voor een latere leeftijd geschikt. Dat zijn de loopauto’s voor 2 jarigen


Meer voor kinderen: