Rieten poppenwagen kopen? Top 5 poppenwagentjes van riet

Ben je op zoek naar leuk en duurzaam speelgoed voor jouw kleine? Dan is een rieten poppenwagen een erg goede optie.

Het rieten poppenwagentje heeft unieke looks en biedt ondersteuning bij het leren lopen. 

In dit artikel ontdek je welke rieten poppenwagens de beste zijn. Wij hebben een top 5 voor je opgesteld.

Daarnaast gaan we verder in op de voor- en nadelen en de belangrijkste aandachtspunten. En kom je te weten welke alternatieven er voor de rieten poppenwagen zijn. 

De beste poppenwagens van riet

Wil je een goede rieten poppenwagen kopen? Dan is het niet nodig om lang te zoeken. Voor het gemak selecteerden wij voor jou de beste rieten poppenwagens.

Na een uitgebreide vergelijking, kwamen de volgende soorten als beste uit de test naar voren:

1: Beste rieten poppenwagen – Playwood (zonder bekleding)

De beste poppenwagen van riet is deze van Playwood. De poppenwagen heeft een stevige rieten stang. Hier kunnen kinderen zich aan vast houden. De stang zit op een hoogte van 59 centimeter

In het wagentje passen poppen van maximaal 35 centimeter. Het onderstel is gemaakt van hout, daarom heeft de wagen ook 4 houten wielen. Dat onderstel monteer je zelf aan de rieten wagen. 

De wagen weegt 6 kg. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen met de rieten poppenwagen spelen.
2: Poppenwagen riet – Egmont Toys (met bloemenbekleding)

Van het merk Egmont Toys is deze poppenwagen ook echt een aanrader. Dit is een stevige vrolijke poppenwagen. Het wagentje wordt compleet gemaakt met de bekleding.

De bekleding heeft een fleurige bloemenprint. Ook leuk zijn de 4 houten wielen, die hebben een roze kleur. 

De rieten poppenwagen is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het lichte gewicht maakt het manoeuvreren heel eenvoudig. De rieten poppenwagen weegt slechts 2 kg. De afmetingen zijn 40 x 27 x 58 centimeter
3: Rieten poppenwagen 1 jaar – Thimble Toys (met kussentjes)

Nog een mooie rieten poppenwagen met bekleding is deze van Thimble Toys. De rieten wagen heeft een grijs geruite bekleding. Binnenin licht een zacht kussen. De zonnekap kun je zelf in- en uitklappen. 

De rieten poppenwagen is erg stevig. Dat komt ook door het houten onderstel. Dit onderstel staat stabiel op de 4 wielen. De afmetingen van de poppenwagen zijn 60 x 49 x 29 centimeter. Daarmee is de rieten poppenwagen geschikt vanaf 1 jaar
4: Mooie rieten poppenwagen – Maxi Huis Handgemaakt

Maxi Huis biedt deze stijlvolle rieten poppenwagen aan. De rieten wagen heeft een witte kleur en een houten onderstel. Het rieten poppenwagentje is op een leuke manier versierd met roze pompons. 

Het riet dat gebruikt is, is van hoge kwaliteit. Het laagje verf dient er ook voor om de wagen te beschermen. In het wagentje ligt zacht beddengoed, zodat poppen zachtjes verplaatst kunnen worden. De afmetingen zijn 45 x 30 x 61 centimeter
5: Stevige poppenwagen riet – Small Foot Company

Nog een erg goed poppenwagentje van riet, is deze van Small Foot Company. De poppenwagen heeft een unieke stevige vorm. Het vlechtwerk is van hoge kwaliteit en het wagentje is gemonteerd op een houten doos. 

Het design is ook niet te missen. De wagen heeft een mooie witte kleur. Het handvat is gemaakt van hout. En de bekleding heeft een licht oranje kleur. Dit is een poppenwagen voor kinderen vanaf 1,5 jaar oud. De afmetingen zijn 58 x 34 x 57 centimeter
De voor- en nadelen van een rieten poppenwagen

Wil je te weten komen of de rieten poppenwagen iets voor jou is? Bekijk dan eens de voor- en nadelen. Als je ze tegen elkaar afweegt, krijg je een goed beeld van de rieten poppenwagen.

We zetten ze graag voor je op een rijtje:

Voordelen poppenwagen van riet

  • Licht van gewicht

De poppenwagen van riet weegt vrij weinig. Dat lichte gewicht maakt de wagen wendbaar en makkelijk te besturen. Voor kinderen is dat ideaal. 

  • Stijlvol

Een rieten poppenwagentje heeft een klassieke uitstraling. Het design is een mooie toevoeging aan het interieur. 

  • Uiteenlopende soorten

De rieten poppenwagen komt voor in allerlei soorten. Hierdoor zit er voor iedereen wel een mooie poppenwagen van riet bij. De poppenwagentjes zijn er in meerdere formaten. Ook zijn ze er met en zonder bekleding. En kun je gaan voor een rieten poppenwagen met naam. Waarbij je zelf een naam op de wagen laat zetten. 

  • Duurzaam

Het rieten poppenwagentje is duurzaam. Riet is namelijk een natuurlijk materiaal, dat ook biologisch afbreekbaar is. Als je het vergelijkt met een kunststof poppenwagen, is riet veel beter voor het milieu. 

  • Educatieve functie

De poppenwagen van riet ziet er niet alleen leuk uit. Kinderen kunnen er ook daadwerkelijk iets van leren. Het rieten poppenwagentje ondersteunt ze bij het leren lopen. 

Nadelen poppenwagen van riet

  • Lastig schoon te maken

De rieten constructie is lastig schoon te maken. Met een doekje kom je er niet goed tussen. Dat is onhandig als je de rieten poppenwagen schoon wilt maken. Wel wordt het poppenwagentje niet snel vies. 

  • Kwetsbaar

Een poppenwagen van riet is er niet voor gemaakt om wild mee om te gaan. In zekere zin is het wagentje kwetsbaar. Als je er niet voorzichtig mee omgaat, kan het kapot gaan. En als het kapot is, is het lastig om de wagen te maken. 

Rieten poppenwagentje kopen? 3 Aandachtspunten

Bij de zoektocht naar een rieten poppenwagen kom je veel mogelijke opties tegen. Dat kan het lastig maken om de beste rieten poppenwagen te vinden. Wij geven je 3 aandachtspunten om de zoektocht wat makkelijker te maken.

1: Afmetingen van de rieten poppenwagen

Allereerst zou je op de afmetingen kunnen letten. De maten bepalen voor welke leeftijd de rieten poppenwagen geschikt is. Vaak kunnen de poppenwagens vanaf een jaar of 1 gebruikt worden. Maar soms moeten kinderen nog wat ouder zijn. 

Jouw kleine moet goed achter het poppenwagentje kunnen lopen. Daarvoor moet de duwstang zich op de juiste hoogte bevinden. Meet of de duwstang voor jouw kleine op heuphoogte staat. En vergelijk dat vervolgens met de maten van de poppenwagen.

2: Design

Het rieten poppenwagentje kan op verschillende manieren zijn vormgegeven. Kijk daarbij goed wat jouw kleine aanspreekt. Dat kan een poppenwagen met mooie bekleding zijn of juist zonder.

En wil je het compleet personaliseren? Ga dan voor een rieten poppenwagen met naam opdruk

3: Prijs

De kosten voor de poppenwagen van riet zijn uiteenlopend. Het ligt er maar net aan hoe groot de wagen is en wat je er allemaal bij krijgt. Het wordt namelijk duurder als je bij het wagentje ook een matras of andere bekleding krijgt. 

Het belangrijkst van de prijs, is dat het in verhouding moet staan met de kwaliteit van de rieten poppenwagen. Een goede rieten poppenwagen kost ongeveer €80,-. De prijzen kunnen echter enorm variëren. 

Het maakt daarbij ook uit waar je de rieten poppenwagen koopt. Als je voor een tweedehands poppenwagentje van riet gaat, is dat vaak veel goedkoper.

Ook kun je aanbiedingen in de gaten houden bij bekende winkels. Denk aan de Intertoys of Dille en Kamille.  

Alternatieven voor een rieten poppenwagen

Is de rieten poppenwagen toch niet de ideale optie? Dan zijn er gelukkig nog andere materialen om uit te kiezen. Een goed alternatief is bijvoorbeeld een houten poppenwagen.

Dit is een stevige wagen van natuurlijk materiaal. De wagen is er in veel verschillende vormen en kleuren, en gaat lang mee. 

Ook andere producten kunnen een goed alternatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan een loopwagentje. Met een houten loopwagen kunnen kinderen zich uren vermaken. En dat terwijl ze op een speelse manier oefenen met het lopen. 

Een andere optie is de loopauto of een loopauto met duwstang. Daar kunnen kinderen zich op een leuke manier mee verplaatsen. De loopauto’s zijn er in allerlei soorten, materialen en designs.

Erg populair is de retro loopauto. Dit type loopauto heeft unieke ouderwetse looks. Een leuke toevoeging in huis.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste rieten poppenwagens geselecteerd?

Voor de selectie zijn veel poppenwagens van riet met elkaar vergeleken. De producten werden naast elkaar gelegd. Zo kon je ze goed vergelijken op prijs, kwaliteit en functionaliteit. Alleen de beste en meest stevige poppenwagens kwamen in het toplijstje te staan. Reviews van gebruikers speelden ook een rol.

Waar koop je een poppenwagen van riet?

De rieten poppenwagentjes zijn bij veel winkels te koop. In het toplijstje zijn de rieten poppenwagens geselecteerd van Bol.com. Maar ook bij winkels als de Intertoys of Dille en Kamille kun je goed terecht voor een rieten poppenwagen. Ze worden ook tweedehands aangeboden. 

Waar moet een goede rieten poppenwagen aan voldoen?

Een rieten poppenwagen moet stevig en gebruiksvriendelijk zijn. Je wilt niet dat de wagen snel kapot gaat. Een stevige constructie van goede kwaliteit komt daarbij goed van pas. 

Hoe oud moeten kinderen zijn voor een rieten poppenwagen?

Dat verschilt. Er zijn rieten poppenwagens voor kinderen vanaf 1 jaar. En andere wagens zijn juist weer geschikt vanaf 2 of 3 jaar.