Rolschaatsen voor volwassenen kopen? Top 6 & Info

Rolschaatsen is niet alleen leuk voor kinderen. Integendeel. Rolschaatsen is een leuke nostalgische bezigheid voor volwassenen, waarbij je lekker in beweging bent. 

Wil jij weten welke rolschaatsen voor volwassenen worden aangeraden? En wat je precies allemaal moet weten? Lees dan snel verder. 

In dit artikel kom je te weten welke rolschaatsen voor volwassenen de beste zijn. Daarnaast geven we aan waar je op moet letten bij het kopen van de rolschaatsen. En achterhaal je welke rolschaatsen bij jouw wensen passen. 

Dit is alvast de top 5 van de beste rollerskates voor volwassenen:

  1. Roze Oxelo Quad 100
  2. Roces RC1
  3. Nijdam Ramblin’ Roller
  4. Nijdam Retro Smash
  5. Roces Piper
  6. Oxelo Quad 100 Groen

De 6 beste rolschaatsen voor volwassenen

Wil je rolschaatsen voor volwassenen kopen? Wij namen het aanbod onder de loep en zochten uit welke rolschaatsen de beste prijs- kwaliteitsverhouding bieden. 

Dit zijn stuk voor stuk goede rolschaatsen voor volwassenen. Wij zorgden voor een gevarieerd aanbod en zochten voor verschillende categorieën uit welke rolschaatsen voor volwassenen de beste zijn.

Of je nu rolschaatsen voor heren of voor dames zoekt, ze staan in de top 6. 

1: Roze Oxelo Quad 100

De Oxelo Quad 100 zijn mooie rolschaatsen voor volwassenen. De rolschaatsen hebben een roze met witte kleur. Ze zijn op traditionele wijze vormgegeven. Voorop vind je een remblokje en met veters kun je de rolschaatsen vastmaken. 

Het remblokje en de wielen zijn gemaakt van rubber. Dit geeft je veel grip, waardoor je zonder te slippen kunt remmen. Bovendien zijn de 3-lagers wielen zo ontworpen, dat je snel vooruit kunt glijden.

Het gaat hier om 54×32 wielen met een hardheid van 85A. Voor het comfort is in de schoen schuim aangebracht. 
2: Roces RC1

Het skeeler merk Roces heeft rolschaatsen van goede kwaliteit. Daar zijn de Roces RC1 rollerskates een goed voorbeeld van. Deze rolschaatsen voor volwassenen zijn er in meerdere kleuren. Ze hebben een traditionele 2×2 indeling en een remblokje voorop

De Roces rolschaatsen zijn er stijlvol uit en zijn gemaakt van eco leather kunstleer. Dat sluit mooi aan en gaat niet irriteren. Hierdoor kun je het uren op de rolschaatsen volhouden. Verder is het voorzien van stevige 85A 54mm wielen met 5-lagers
3: Nijdam Ramblin’ Roller

De Ramblin’ Rollers van Nijdam zijn ook erg fijne rollerskates voor volwassenen. De schoenen zijn gemaakt van leer en zitten erg lekker. Aan de binnenzijde is schuim aangebracht en de schoenen hebben een vetersluiting. 

De rollerskates zijn voorzien van 82A, 58 x 39 mm wielen. Die wielen geven veel grip. Het chassis is van aluminium. Voorop zitten stevige remblokjes. Een leuk extraatje zijn de glitter veters, die krijg je gratis bij de schoenen. 
4: Nijdam Retro Smash

Nog een mooi paar quad skates van Nijdam, zijn de Retro Smash rolschaatsen. Dit zijn rolschaatsen voor volwassenen voor buiten en binnen. De vormgeving valt meteen op. De skates zijn voorzien van een knalroze met blauwe kleur. 

De Nijdam Retro Smash rolschaatsen hebben een vetersluiting en zijn rond de enkel verstevigd. Dit is een pluspunt voor het comfort. De schoen is gemaakt van kunstleer en pvc.

Verder heeft het paar 88A wielen met een diameter van 54 mm en 3 lagers. De rolschaatsen zijn verkrijgbaar in meerdere maten. 
5: Roces Piper

Ook de Roces Piper rollerskates zijn voor volwassenen een aanrader. De skates hebben een mooie paarse kleur. Dat geldt ook voor de wielen. Het remblokje voorop is zwart van kleur en de rollerskates hebben een traditionele vetersluiting. 

Pluspunten zijn daarnaast de versteviging rond de enkels en de sneldrogende voering. De teenstop kan worden versteld. Bovendien zijn de rolschaatsen voorzien van 80A wielen in een maat van 58×32 mm
6: Oxelo Quad 100 Groen

Deze Oxelo Quad 100 zijn mooie roller skates voor heren. De rolschaatsen hebben een stoere groene kleur met witte veters. De schoen is vormgegeven als een sneaker, dat geeft de rolschaatsen een moderne uitstraling. 

De schoen is daarnaast voorzien van schuim, zodat ze extra lekker zitten. Er zijn 5-lager wielen op gezet, die een draagvermogen hebben van 100 kg
Wat zijn rolschaatsen voor volwassenen?

Rolschaatsen worden ook wel quad skeelers genoemd. Het zijn traditionele skates met 2 wielen aan de voorkant en 2 aan de achterkant. Soms worden ze hierom ook omschreven als 2×2 skeelers. Daarnaast zit er bij de rolschaatsen voorop een remblok. 

De rolschaatsen worden voornamelijk recreatief gebruikt. De pasvorm geeft veel stabiliteit en balans. En dat terwijl je er goed mee kunt manoeuvreren. 

Het zijn om die reden ideale skates voor beginners. De rolschaatsen worden ook vaak door kinderen gedragen. Of zie je terug bij het dans skeeleren of kunstrolschaatsen. 

Waar let je op bij het kopen van rolschaatsen voor volwassenen?

Ga je rollerskates voor volwassenen kopen? Let dan op de volgende eigenschappen om de juiste keuze te kunnen maken. 

Maat

Het spreekt voor zich dat de rollerskates voor volwassenen goed moeten zitten. Het is van belang dat je de skates in de juiste maat bestelt. Hiervoor moet je kijken hoe de rollerskates vallen. 

Valt de maat hetzelfde als een schoenmaat? Dan kies je dezelfde maat. Is dat niet het geval? Dan dien je een maatje groter of kleiner te kiezen.

In de productomschrijving wordt vaak aangegeven hoe de skates vallen. Je doet er natuurlijk ook goed aan om ze bij de winkel te passen. 

Pasvorm

Toch moet je niet alleen letten op de maat, maar ook op de pasvorm. Houd er hierbij rekening mee dat je tijdens het skaten sokken draagt. Ga na of de rolschaatsen de gewenste ondersteuning bieden en kijk of ze niet irriteren. 

De rollerskates voor volwassenen moeten goed aansluiten. Daarnaast moeten er geen delen zijn die scherp kunnen aanvoelen. Alleen dan houd je het lang op de rolschaatsen vol. Bij de pasvorm kun je ook nog letten op voldoende ventilatie en zacht materiaal

Wielen

Bij de wielen van de rolschaatsen moet je op 3 belangrijke eigenschappen letten. Het gaat om de hardheid, diameter en de lagers. 

De hardheid wordt aangeduid met een getal + A. Vaak staat er bijvoorbeeld 85A of 88A. Hoe hoger het getal, hoe harder de wielen.

Zachte wielen geven meer grip en demping, terwijl harde wielen je meer snelheid bezorgen. Hierbij is 78A een zacht wiel en 85A of hoger een hard wiel. 

Daarnaast is de diameter van het wiel van belang. De diameter varieert in grote lijnen van 57 tot 62 mm. Des te groter de wielen, des te meer snelheid je kunt maken. Kleinere wielen zijn daarentegen wendbaarder. 

Tot slot zijn de lagers nog iets om bij de wielen op te letten. Lagers beïnvloeden de soepelheid en de snelheid van het rolschaatsen. Des te meer lagers, des te soepeler de wielen rollen. 

Merk

Meerdere merken hebben rolschaatsen voor volwassenen in het assortiment. Zodra je de rolschaatsen van een A-merk koopt, ben je zekerder van de kwaliteit. Voor de rolschaatsen zijn Roces, Nijdam en Oxelo goede skeeler merken. 

Draagvermogen

De meeste rolschaatsen voor volwassenen kunnen worden belast met 100 kg.

Wil je echter zeker weten dat de skates jouw gewicht kunnen houden? Zoek dan goed op wat het draagvermogen van de rolschaatsen is. Dan weet je zeker dat je de rolschaatsen veilig kunt gebruiken. 

Prijs

De prijzen voor rollerskates voor volwassenen zijn uiteenlopend. Gemiddeld gezien kosten de rolschaatsen al snel tegen de honderd euro.

Voor een betere prijs zou je aanbiedingen in de gaten kunnen houden. Vergelijk de prijs bovendien altijd met de kwaliteit.

Ga niet blind voor het goedkoopste model, maar controleer het merk en de stevigheid van het materiaal. 

Welke rolschaatsen voor volwassenen heb je nodig?

Om te bepalen welke rollerskates voor volwassenen bij je passen, ga je enkele dingen na. Bepaal waar je de skates gaat gebruiken en naar welke manier van skaten je op zoek bent. 

Wil je met de skates snelheid maken of liever goed kunnen manoeuvreren? Dat bepaalt het formaat van de wielen. Grote wielen helpen je bij het maken van snelheid, terwijl kleine wielen scherpe bochten makkelijker maken.

Bovendien maak je meer snelheid als de wielen van meerdere lagers zijn voorzien. 

Ga je de rolschaatsen voor volwassenen buiten gebruiken? Dan komt grip goed van pas. Let daarbij op het profiel en de hardheid van de wielen.

Hoe meer profiel en hoe zachter de wielen, hoe meer grip je hebt. Dat zorgt voor een stabiele rit waarbij er een verminderde kans is om te vallen. 

Daarnaast kun je afgaan op je niveau. Als beginner doe je goed aan meer stabiliteit. Ook dan komen zachtere wielen goed van pas. Ben je daarentegen een ervaren rolschaatser? Dan kun je waarschijnlijk goed met harde wielen overweg. 

Accessoires voor bij de rolschaatsen voor volwassenen

Voor een extra veilige rit kun je tijdens het rolschaatsen beschermende accessoires dragen. Mocht je vallen, dan bieden de accessoires meer bescherming. De accessoires bieden meer comfort, voorkomen grote blessures en zorgen voor meer skateplezier. 

Voor volwassenen wordt het aangeraden om beschermende pads op de knieën, ellebogen en polsen te dragen. Dit verkleint de kans op kneuzingen en wonden. Dit zijn de lichaamsdelen die je bij een val opvangen. 

Bovendien kan een helm goed van pas komen. Voor het skaten zijn er speciale skatehelms op de markt gebracht. Tijdens een val bescherm je hiermee je hoofd. 

Andere soorten skates voor volwassenen

Voor volwassenen zijn er meer dan alleen rolschaatsen te vinden. Veel voorkomend zijn bijvoorbeeld inline skates voor volwassenen. De inline skeelers zijn gemaakt voor lange afstanden en een snelle rit. 

Ook een alternatief zijn freestyle skates. Dit zijn skates waarmee je goed door steden kunt manoeuvreren. Scherpe bochten en trucjes zijn met deze skates makkelijker uit te voeren.

Als je helemaal van het stuntskaten bent, zijn stunt skates voor volwassenen de beste keuze.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste rolschaatsen voor volwassenen geselecteerd?

Wij gingen na welke rolschaatsen voor volwassenen worden aangeboden. Van dat aanbod controleerden wij de kwaliteit. De meest comfortabele en stevige rolschaatsen werden in het toplijstje gezet. 

Wat is makkelijker: rolschaatsen of skaten?

Op rolschaatsen heb je veel balans, dat komt door de 2×2 indeling van de wielen. In die zin is rolschaatsen makkelijker. Met skaten maak je daarentegen meer snelheid. 

Welke maat rolschaatsen voor volwassenen moet je kopen?

Dat verschilt per pasvorm. Bij veel skeeler merken vallen de rolschaatsen net iets anders dan normale schoenen. Daarom wordt het aangeraden om voor een grotere maat te kiezen. Kijk echter bij de productomschrijving wat wordt aangeraden, of pas de rolschaatsen in de winkel.


Misschien ook interessant: